Δείτε πόσα πλήρωσε η Apple για το άλμπουμ των U2 που δεν αρέσει σε κανέναν

Πολλοί χρήστες του iTunes διαμαρτύρονται ότι δεν τους αρέσουν τα νέα τραγούδια των U2 και δεν τα θέλουν μέσα στη συλλογή τους
Πάνω από 100 εκατ. δολάρια πληρώνει η Apple για το νέο άλμπουμ των U2, το οποίο μοιράζει δωρεάν σε όλους τους χρήστες του iTunes.

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times, για να κάνει δώρο το άλμπουμ στους πελάτες της, η Apple πλήρωσε το συγκρότημα και τη Universal ένα ποσό για τα δικαιώματα, που δεν έγινε γνωστό, ενώ δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει μία προωθητική καμπάνια για τους U2, ύψους έως 100 εκατ. δολαρίων.

Η Apple έχει 164 δισ. δολάρια σε μετρητά στα ταμεία της, επομένως, τα 100 εκατ. δολάρια δεν είναι ένα ποσό που θα κάνει διαφορά στα οικονομικά της. Όπως υπολογίζει το Business Insider, δεν είναι παρά το 0,06% της ρευστότητάς της.

Παρόλα αυτά, η κίνηση της Apple φαίνεται να γυρίζει μπούμερανγκ, καθώς πολλοί χρήστες του iTunes διαμαρτύρονται ότι δεν τους αρέσουν τα νέα τραγούδια των U2 και δεν τα θέλουν μέσα στη συλλογή τους.

Χαρακτηριστικό της δυσαρέσκειας είναι πως πολλά ξένα sites φτάνουν στο σημείο να δίνουν οδηγίες για το πώς θα διαγράψετε το άλμπουμ των U2 από το λογαριασμό σας στο iTunes.

“Μην βάζετε με το ζόρι μουσική στα σπίτια του κόσμου. Ένα άλμπουμ των U2, το οποίο κάποιοι θα έπαιρναν στα σοβαρά, έγινε άχρηστο. Η έλλειψη συναίνεσης δεν είναι το μέλλον”, γράφει η κριτικός του New Yorker, Sasha Frere-Jones.

Πάντως, ο Bono είχε πει προηγουμένως στο περιοδικό Time ότι δεν χαρίζει τη μουσική του: “Πληρωθήκαμε. Δεν πιστεύω στη δωρεάν μουσική. Η μουσική είναι ένα ιερό μυστήριο”.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...