Τσίπρας στα περίπτερα της ΔΕΘ: Το ΕΚΑΒ, ο ΕΝΦΙΑ και ο ΠΑΟΚ - Ποια τα βασικά σημεία του πλάνου που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Με χαλαρή διάθεση εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν την ομιλία του και την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός του
Χαλαρή ήταν η διάθεση του Αλέξη Τσίπρα στην περιοδεία του στα περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το πρωί του Σαββάτου.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από πολλά σταντ και κοντοστάθηκε σε αυτό του CERN όπου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις του προγράμματος ενώ αντάλλαξε πάσες με την protonball, μια μπάλα αποτελούμενη από προτόνια.

Ενδεικτικό της χαρούμενης διάθεσης που επικράτησε ήταν το σχόλιο που έκανε ο κ. Τσίπρας όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του ΕΚΑΒ. Εκεί, όπως μεταδίδει το thestival.gr, δέχθηκε μαθήματα πρώτων βοηθειών από τους ειδικούς. Όταν οι διασώστες του έδειξαν μια κούκλα εκπαίδευσης (προσομοιωτής ασθενούς) η οποία ήταν σε κατάσταση σοκ και για το λόγο αυτό δεν έδινε κανένα σημείο ζωής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε: «μάλλον της ήρθε το μπουγιουρντί του ΕΝΦΙΑ».

Όταν συνάντησε ομάδες φοιτητών που έχουν διακριθεί σε κατασκευές ρομπότ και ηλεκτρικών αυτοκινήτων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «μεγάλη πληγή» τη φυγή έξυπνων νέων από την Ελλάδα.

Κάποια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε και φίλους του ΠΑΟΚ οι οποίοι του έκαναν δώρο μια φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εξομολογείται ότι πλέον δεν δηλώνει οπαδός του ΠΑΟΚ όταν περνάει τη Λάρισα αφού αυτό ενοχλούσε, όπως είπε χαριτολογώντας, τους συντρόφους του οπαδούς του Άρη.


Συνταξιούχος προς Τσίπρα: Ο λαός πεινάει, κάντε κάτι

Συνταξιούχος προς Τσίπρα: Ο λαός πεινάει, κάντε κάτι 

Ο ηλικιωμένος άνδρας συνάντησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτερο της ΔΕΘ

Περιοδεία στα περίπτερα της ΔΕΘ πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση και εκπροσώπους εργαζομένων στη διεθνή έκθεση.

Την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο περίπτερο όπου εκτίθεται τμήμα του Αρχείου Μαλαμίδη, ένας συνταξιούχος του φώναξε: «κ. Τσίπρα, ο λαός πεινάει, κάντε κάτι».
 Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από το σταντ της Κύπρου όπου και δήλωσε ότι «η Κύπρος είναι στην καρδιά μας. Αλλά να μην είναι μόνο εκεί γιατί περνάει δύσκολα».

Πηγή: thestival.gr

Κυβερνητικό σχέδιο παρουσιάζει σήμερα ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Κυβερνητικό σχέδιο παρουσιάζει σήμερα ο Τσίπρας στη ΔΕΘ 
 

Ποια τα βασικά σημεία του πλάνου που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Εξαγγελίες και μέτρα

Στις 11 το πρωί και με τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και τους εκπροσώπους των εργαζομένων ξεκίνησε η διήμερη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η ΔΕΘ μπορεί να γίνει πόλος εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, αλλά και βαλκανικής συνανάπτυξης καθώς τόνισε πως της αξίζει μια ακόμα ευρύτερη απήχηση από αυτή που μπορεί να έχει στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα, ένας ουσιαστικός ρόλος στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, σημειώνοντας πως το νέο μεγάλο στοίχημα θα είναι η διεθνοποίησή της.

Αναφερόμενος στην 79η ΔΕΘ υπογράμμισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι ο εθνικός εκθεσιακός φορέας κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών και μάλιστα σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον. Τόνισε επίσης πως η ΔΕΘ θα πρέπει να αποκτήσει επαφή και με τους δημιουργικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, τα ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας, που δεν είναι άλλα από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους νέους επιστήμονες και τους καλλιτέχνες.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια βόλτα σε περίπτερα της έκθεσης ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη ΜΠουτάρη. Ο κ. Τσίπρας συνοδευόταν από βουλευτές και στελέχη του κόμματος και συγκεκριμένα από τους κυρίους Τάσο Κουράκη, Γιάννη Αμανατίδη, Αλέξη Μητρόπολο, Θεόδωρο Δίτσα, Γιώργο Πάντζα, Κώστα Χρυσόγονο, Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Βαρεμένο και από τις κυρίες Λίτσα Αμμανατίδου- Πασχαλίδου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Βασιλική Κατριβάνου.

Όλα τα βλέμματα ωστόσο είναι στραμμένα στην απογευματινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο καθώς σε αυτή αναμένεται να παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με ενδιαφέρον αναμένονται επίσης οι απαντήσεις που θα δώσει το μεσημέρι της Κυριακής στη συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους του τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία του θα κυριαρχήσει το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέος, από την έκβαση του οποίου, κατά την Κουμουνδούρου, θα κριθεί και η εξοικονόμηση πόρων που θα καλύψουν τις υπόλοιπες εξαγγελείες.

Εν τω μεταξύ, όπως όλα δείχνουν, ο Αλέξης Τσίπρας θα δομήσει την ομιλία του και τις δεσμεύσεις του γύρω από τους εξής «πέντε πυλώνες»:
-Αναχαίτιση ανθρωπιστικής κρίσης
-Επανεκκίνηση Οικονομίας
-Αντιμετώπιση Ανεργίας: 200.000 – 300.000 θέσεις εργασίας
-Θεσμικοί μετασχηματισμοί (λειτουργία του κράτους, συλλογικές συμβάσεις)
-Ανασυγκρότηση παραγωγικής βάσης

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της ανεργίας ειδικά, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως προτεραιότητα, σε συνδυασμό βέβαια με την ανασυγκρότηση της οικονομίας αλλά και την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Μεταξύ των κοστολογημένων μέτρων που θα εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας είναι και:
-Αρση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης
-Αποκατάσταση μέρους των χαμηλότερων συντάξεων
-Διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας και αύξησή του
-Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ
-Ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές και χρέη στο δημόσιο
-Παύση ποινικών διώξεων για χρέη προς το δημόσιο
-Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής
-Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου καυσίμων
-Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας
-Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ
-Κόκκινα δάνεια δημιουργία ενδιάμεσου φορέα
-Δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού

Εκτός από τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα, ξεχωριστές επαφές θα πραγματοποιήσει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με εργαζομένους της πρώην ΕΤ3 και μια ώρα αργότερα θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με εκπροσώπους από κινήματα και κλάδους έχοντας στο πλευρό του τον Γιάννη Μηλιό.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...