Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας και η πρώτη γυναίκα πιλότος που πολεμούν τους τζιχαντιστές

«Η Σαουδική Αραβία δεν κάνει πίσω ενάντια στην ISIS. Ελπίζω ότι οι ΗΠΑ το εκτιμούν αυτό», δήλωσε ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας
Ο γιος του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας έχει αναλάβει προσωπικά να πολεμήσει εναντίον των τζιχαντιστών.  Στο πλευρό του μάλιστα έχει και την πρώτη γυναίκα πιλότο της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.


Ο πρίγκιπας Khaled bin Salman φωτογραφήθηκε στο πιλοτήριο του μαχητικού F15 το οποίο συμμετείχε σε μία από τις τέσσερις επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Συρία. Στην ομάδα του πρίγκιπα ανήκει και η πρώτη γυναίκα πιλότος της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η 35ρονη Major Mariam Al Mansouri. Το μαχητικό της F16 είναι ένα από τα πολλά που χτυπάνε την ISIS.

Μαχητές από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές πάνω από τη Συρία και δηλώνουν όλες σύμμαχοι με τη Βρετανία.

Μάλιστα ο νεαρός πρίγκιπας για να καθησυχάσει τη Δύση και να μετριάσει τις υποψίες ότι η ISIS χρηματοδοτείται εν μέρει από πλούσιους Σαουδάραβες είπε πως: «Η Σαουδική Αραβία δεν κάνει πίσω ενάντια στην ISIS. Ελπίζω ότι οι ΗΠΑ το εκτιμούν αυτό».

PΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...