«Πάγωσαν» και οι τελευταίοι Νεοδημοκράτες *Σαμαράς: «Είμαστε υπερήφανοι για όσα κάνουμε σήμερα...»

 Ούτε κουβέντα ελπίδας προς τον λαό, παρά μόνο... υποσχέσεις για αγώνες και νέες νίκες από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας σε μια από τις χειρότερες πολιτικές ομιλίες όλων των εποχών


 Ήταν ίσως μια από τις χειρότερες ομιλίες Έλληνα πρωθυπουργού. Ένας πρωθυπουργός που απευθυνόμενος σε 6,3 εκατομμύρια του λαού του που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας  δεν μπορούσε να αρθρώσει ούτε ένα μέτρο ελπίδας.

Περιορίστηκε στις ίδιες γενικολογίες και αοριστολογίες ότι ο ίδιος και η ΝΔ κράτησαν την χώρα όρθια και εντός ευρώ. Για τα ζητήματα της ανάπτυξης, της καταπολέμησης της ανεργίας, των φοροελαφρύνσεων, των κόκκινων δανείων, της αποκατάστασης των αδικιών και της εξόδου της χώρας από τα δεσμά των δανειστών δεν είπε απολύτως τίποτα συγκεκριμένο.

Γι όλα τα παραπάνω έλεγε απλά ότι «έρχονται» γενικά και αόριστα.

«Ξέρουμε ότι ως Νεοδημοκράτες κάνουμε το καθήκον μας. Τα δύσκολα τα περάσαμε. Τα καλύτερα έρχονται» τόνισε ο Πρωθυπουργός, επιμένοντας ότι τώρα αρχίζει η ανάκαμψη. «Η παράταξη μας δεν διαιρεί, ενώνει. Όλους τους θέλουμε μαζί μας και το αποδείξαμε. Με όλους μπορούμε να συνεργαστούμε για αυτά τα ιδανικά, ακόμα και με εκείνους που συγκρουστήκαμε στο παρελθόν. Αλλά δημοκρατική παράταξη, αυτή εδώ η παράταξη είναι. Η παράταξη προόδου της χώρας, για λογαριασμό όλου του λαού, όχι των εκλεκτών, εμείς είμαστε. Επί 40 ολόκληρα χρόνια. Γι' αυτό είμαστε σήμερα όλοι εδώ» συμπλήρωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και υποσχέθηκε τις μεγαλύτερες νίκες μπροστά, που ακόμα δεν τις έχουν δει.

Εντύπωση προκαλεί η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να ασχοληθεί για άλλη μια φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα καθώς όπως όλα δείχνουν είναι ο μόνιμος εφιάλτης του. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος των ομιλιών του στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Είναι ολέθριο κάποιοι να υπονομεύουν τη θέση της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Προσπαθούν να το κρύψουν, τα γραπτά τους όμως τους διαψεύδουν», είπε χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο αφού δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα χειροπιαστό στον ελληνικό λαό. Επί δυο χρόνια η χώρα άγεται και φέρεται εντός μνημονίων και νέων δανείων και εν μέσω ύφεσης, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς περιορίζεται σε ευχολόγια ότι η ανάπτυξη «έρχεται...».

Είναι προφανές ότι η κατάσταση φτάνει στο τέλος... Εδώ που φτάσαμε ο λαός δεν μπορεί να χορτάσει με ευχές. Χρειάζονται και πράξεις. Η παρούσα κυβέρνηση δυστυχώς δεν μπορεί... Η χώρα όμως πρέπει να προχωρήσει μπροστά και ο νοών νοείτω...

πηγη

Σαμαράς: «Είμαστε υπερήφανοι για όσα κάνουμε σήμερα...»

 

Στην εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, στο ξενοδοχείο "Άθως Παλάς", στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, μίλησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Το καθήκον απέναντι στην πατρίδα» έθεσε ως βασικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας του... σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς, επιλέγοντας και στην ομιλία του για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της, να στοχεύσει σε πολλά κομμάτια αυτής, τον ΣΥΡΙΖΑ, πιστοποιώντας τον τρόμο που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, από την κατακόρυφη πτώση της απήχησης του κόμματος στο λαό.
Ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο που έπαιξε η ΝΔ στην νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας δίνοντας έμφαση στον ιδρυτή Κωνσταντίνο Καραμανλή και στο όραμά του για την Ελλάδα στην Ευρώπη.
«Αισθάνομαι μοναδική τιμή σήμερα γιατί βρίσκομαι σήμερα εδώ.  Γιορτάζουμε 40 χρόνια αγώνων και νιώθω συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ μπροστά σας. Αναγνωρίζω σήμερα εκατοντάδες αγαπημένα πρόσωπα, όπως ο Κώστας Καραμανλής. Έχουμε την δια όψη, αλλά έχουμε την ίδια φλόγα. Ο αγώνας για μια ισχυρή πατρίδα δεν τελειώνει ποτέ. Για να κάνεις άλμα στο μέλλον, πρέπει να πατάς γερά στο παρόν. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Νεοδημοκράτες. Το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή αναγνωρίζεται από όλους του Έλληνες αλλά και από όλο τον κόσμο στο εξωτερικό. Με τον αγώνα του εκείνος έβαλε κοινωνικά θεμέλια σε αυτό που ονομάζεται κράτος ευθύνης. Η αγάπη για την πατρίδα απαιτεί την εθνική ενότητα.  Εθνική συμφιλίωση για να μη γίνουν τα ίδια λάθη, τα λάθη του παρελθόντος. Αυτή είναι η ταυτότητα της παράταξης».
Ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση για εθνική ενότητα και τόνισε ότι αυτό σημαίνει να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο και όχι να ξαναζήσουμε τους διχασμούς του χθες.
"Η παράταξη αυτή πολεμήθηκε από πολλούς. Και ας είχε ακόμα και θύματα. Χθες έκλεισαν 25 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή της παράταξης, Παύλου Μπακογιάννη. Αλλά η ΝΔ αντιστάθηκε και πάλεψε και γι' αυτό είμαστε υπερήφανοι που είμαστε νεοδημοκράτες".
Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού είχε χαρακτήρα προεκλογικής ομιλίας με αιχμές κατά της αντιπολίτευσης.
Στόχος του κ. Σαμαρά ήταν να συσπειρώσει και να πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις ενόψει του καυτού πολιτικά χειμώνα και για το λόγο αυτό δεν παρέλειψε να επιτεθεί κατά του Αλ. Τσίπρα, χωρίς να τον κατονομάσει.
"Είναι ολέθριο κάποιοι να υπονομεύουν τη θέση της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Προσπαθούν να το κρύψουν, τα γραπτά τους όμως τους διαψεύδουν", είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στα λάθη του παρελθόντος, τόνισε ότι "λεφτά υπάρχουν, εμείς δεν είπαμε ποτέ" και πρόσθεσε ότι η ΝΔ, άσκησε υπεύθυνη αντιπολίτευση.
Τόνισε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση, γιατί ούτε αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να γίνει. Ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι προτίμησε να αλλάξει την πορεία του, παρά να δοξαστεί από την καταστροφή της Ελλάδας.
«Είμαστε υπερήφανοι για το χθες, είμαστε υπερήφανοι για όσα κάνουμε σήμερα. Το καθήκον στην πατρίδα είναι πάνω απ' όλα» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας ότι για τον ίδιο το... φορτίο γίνεται ελαφρύτερο, όταν το σηκώνει κάποιος με χαμόγελο.
«Ξέρουμε ότι ως Νεοδημοκράτες κάνουμε το καθήκον μας. Τα δύσκολα τα περάσαμε. Τα καλύτερα έρχονται» τόνισε ο Πρωθυπουργός, επιμένοντας ότι τώρα αρχίζει η ανάκαμψη. «Η παράταξη μας δεν διαιρεί, ενώνει. Όλους τους θέλουμε μαζί μας και το αποδείξαμε. Με όλους μπορούμε να συνεργαστούμε για αυτά τα ιδανικά, ακόμα και με εκείνους που συγκρουστήκαμε στο παρελθόν. Αλλά δημοκρατική παράταξη, αυτή εδώ η παράταξη είναι. Η παράταξη προόδου της χώρας, για λογαριασμό όλου του λαού, όχι των εκλεκτών, εμείς είμαστε. Επί 40 ολόκληρα χρόνια. Γι' αυτό είμαστε σήμερα όλοι εδώ» συμπλήρωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και υποσχέθηκε τις μεγαλύτερες νίκες μπροστά, που ακόμα δεν τις έχουν δει.
«Οι μεγαλύτερες νίκες είναι μπροστά. Ακόμα δεν τις έχουμε δει. Καλή δύναμη στον αδιάκοπο αγώνα μας, για τη Δημοκρατία, για την ελευθερία, για την Ελλάδα. Ζήτω η Νέα Δημοκρατία, ζήτω η ΟΝΝΕΔ, ζήτω η Ελλάδα» κατέληξε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός.
Από την εκδήλωση της Χαλιδικής έλλειπαν κορυφαία στελέχη της ΝΔ όπως Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
“Ψυχικά παρών” δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπουργός Εθνικής Άμυνας και επόμενος Επίτροπος της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος στην αυριανή συνεδρίαση των πολιτικών επιτροπών του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ στη Χαλκιδική με αφορμή τα 40α γαλάζια γενέθλια. Έχει άλλωστε ήδη αποστείλει χαιρετισμό, τον οποίο θα διαβάσει εκ μέρους του ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Δικαιολογημένη και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία είχε ενημερώσει ότι θα βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει το «παρών» στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου.
Το λόγο θα λάβουν στη συνέχεια στενοί συνεργάτες του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως οι πρώην υπουργοί Πέτρος Μολυβιάτης και Γιάννης Βαρβιτσιώτης, καθώς και ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Συγγρού, το μεθεπόμενο Σάββατο, 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου, θα ακολουθήσει νέα εκδήλωση στην Αθήνα.
Διαβάστε επίσης:
Τα σκάνδαλα «γκρεμίζουν» την κυβέρνηση Σαμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...