Παραιτήθηκε ο Χ. Χωμενίδης απο τη ΝΕΡΙΤ...*Ο κ. Μορώνης, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook τόνισε ότι: «Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μη το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί...

Την παραίτησή του από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, υπέβαλε σήμερα με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου, καθηγητή Θεόδωρο Φορτσάκη, ο Χρήστος Χωμενίδης.

Η επιστολή παραίτησης τού συγγραφέα έχει ως εξής:
«Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου.
Δεν πρόκειται για το εάν η ομιλία ή και η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έπρεπε να μεταδοθούν απευθείας από την ΝΕΡΙΤ.
Πρόκειται για την ευθεία κυβερνητική παρέμβαση, η οποία αμφισβήτησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ τη δυνατότητά του να επιλαμβάνεται ζητημάτων, που ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην αρμοδιότητα μιας Δημόσιας -και ανεξάρτητης από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα- Ραδιοτηλεόρασης. Και οδήγησε στην παραίτηση του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη.
Εδώ και έναν περίπου χρόνο, προσπαθούμε υπό την προεδρία σας, αντιμετωπίζοντας τις πιο πιθανές και απίθανες δυσκολίες, να θέσουμε τις βάσεις για να οικοδομηθεί μια νέου τύπου Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η οποία δεν θα κηδεμονεύεται, δεν θα ποδηγετείται, δεν θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε και θα μοιράζεται σε σφαίρες επιρροής ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις ανάλογα με τη δύναμη της καθεμιάς.
Γι αυτή μας την προσπάθεια τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν βαρύ πλήγμα. Εάν τα δεχθούμε ως τετελεσμένα, το μέχρι σήμερα έργο μας επί της ουσίας ακυρώνεται. Εάν δεχθούμε ότι κρίσιμες –ή και μη κρίσιμες- αποφάσεις λαμβάνονται και κάπου αλλού και από κάποιους άλλους, υπομονομεύουμε εκόντες-άκοντες το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».
Λυπάμαι πολύ».

Read more: http://www.newsbomb.gr

Ο κ. Μορώνης, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook τόνισε ότι: «Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μη το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί...». Αν και σήμερα πιθανότατα θα δοθούν διευκρινίσεις από την πλευρά της ΝΕΡΙΤ για τις παραιτήσεις, ήδη υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις από την Κουμουνδούρου, καθώς η αναφορά αυτή του κ. Μορώνη στον προσωπικό του λογαριασμό συνδέθηκε με τον χειρισμό της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία με τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.



Από το καλοκαίρι υπήρξε συμφωνία μεταξύ των κομμάτων, ώστε να καλυφθεί τηλεοπτικά ένα μόνο γεγονός από κάθε κόμμα, κάτι που ίσχυσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακό με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, το Σάββατο και την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Κυριακή. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι πρέπει να καλυφθούν αμφότερες οι εμφανίσεις του κ. Τσίπρα, εισπράττοντας ένα ηχηρό «όχι» για την σαββατιάτικη ομιλία, κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές δηλώσεις του κόμματος.

Η εφημερίδα «Αυγή» επιτίθεται στην κυβέρνηση για την απόφαση αυτή, κάνοντας λόγο για «λογοκρισία». Ενδεικτικός ο πρωτοσέλιδος τίτλος: «Πραξικόπημα για να φιμώσουν τον Τσίπρα», ενώ η εφημερίδα χαρακτηρίζει τον γενικό διευθυντή περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, Βασίλη Θωμόπουλο, «κυβερνητικό βαποράκι». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ σε επικοινωνία που είχε ο Πάνος Σκουρλέτης με τον κ. Μακρυδημήτρη υπήρξε συμφωνία για κάλυψη και των δύο εκδηλώσεων, ο κ. Θωμόπουλος αρνήθηκε να δώσει την συγκατάθεσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...