Βουλιάζει στην κινδυνολογία και τον πανικό ο Σαμαράς

Από μία κλωστή κρέμεται η κυβέρνηση καθώς η αδυναμία εύρεσης της "προεδρικής" πλειοψηφίας των 180 βουλευτών και η καθυστέρηση των δανειστών να ανοίξουν τη συζήτηση για την διευθέτηση του χρέους σπρώχνει την κυβέρνηση στην πόρτα της εξόδου.

Έτσι, χθες, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να πάρει πάνω του την επιχείρηση ανάσχεσης της "εκλογολογίας", καθώς, προσερχόμενος στη Βουλή, επισήμανε στους δημοσιογράφους πως "όποιος μιλά για εκλογές αυτή τη στιγμή ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου ή εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα". Η παρέμβαση Σαμαρά προέκυψε και ως απάντηση σε στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία ζητούν επίσπευση της προεδρικής εκλογής - δηλαδή τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εδώ και τώρα. Και, μάλιστα, μεταξύ όσων ζητούν να επισπευσθούν οι πολιτικές εξελίξεις περιλαμβάνονται ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Ν.Δ., Ντ. Μπακογιάννη, αλλά και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοΐδης.
Παράλληλα, ο Αντ. Σαμαράς έδωσε και ένα στίγμα των τρομολαγνικών προθέσεών του, αφού μιλώντας με "γαλάζιους" βουλευτές προέβλεψε ότι αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν συγκεντρωθούν 180 βουλευτές, "με δεδομένα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες". Επίσης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα βρεθούν οι 180, άφησε να εννοηθεί ότι τον Δεκέμβριο θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για το χρέος και είπε πως "πιστεύει ότι δεν θα γίνουν εκλογές".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...