Βούλτεψη: Χαμένα τα χρήματα που επένδυσαν οι Έλληνες σε ακίνητα * Σηφουνάκης: Εξόφθαλμη αδικία ο νόμος για τον ΕΝΦΙΑ - Δεν ψηφίζω

Όπως χαρακτηριστικά είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η ίδια δεν έχει στην κατοχή της κανένα ακίνητο
Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, με αφορμή το «μπάχαλο» που έχει προκύψει με τον ΕΝΦΙΑ.

Επιχειρώντας να υπερασπιστεί το νόμο της κυβέρνησης, που επέφερε μεγάλη αναστάτωση σε εκατομμύρια νοικοκυριά, η κυρία Βούλτεψη δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η ίδια δεν έχει στην κατοχή της κανένα ακίνητο, ενώ εκτίμησε ότι η αγορά σπιτιών και οι επενδύσεις που έκαναν οι Έλληνες σε ακίνητα ήταν χαμένα χρήματα.

Όσον αφορά στα χθεσινά γεγονότα στη Βουλή και στα όσα ακούστηκαν από τη βουλευτή της ΝΔ, Άννα Καραμανλή, κατά του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», δήλωσε... άγνοια.

Σε ερώτηση αν πρέπει το οικονομικό επιτελείο να επανεξετάσει το θέμα του φόρου στα ακίνητα, απάντησε πως η κυβέρνηση θα επανεξετάσει συνολικά το θέμα της φορολογίας.

Σημείωσε, τέλος, πως η συζήτηση για το χρέος θα γίνει μέσα στο φθινόπωρο και πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.


Ψυχάρης: Διαστημικές ανοησίες ότι είναι δίκαιος ο ΕΝΦΙΑ

Ψυχάρης: Διαστημικές ανοησίες ότι είναι δίκαιος ο ΕΝΦΙΑ 
 

«Ενόχλησε πάρα πολύ κόσμο, δικαίως, και βέβαια επλήγη και το προφίλ του πρωθυπουργού»

Εκρηκτικό το κλίμα στους κόλπους των βουλευτών της ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης δήλωσε ότι «ο ΕΝΦΙΑ προφανώς είναι ένας παντελώς άδικος νόμος και αυτή η διαρροή που υπήρχε ότι είναι ένας δίκαιος και σωστός νόμος είναι ανοησίες, διαστημικές ανοησίες» και συνέχισε λέγοντας ότι «ενόχλησε πάρα πολύ κόσμο, δικαίως, και βέβαια επλήγη και το προφίλ του πρωθυπουργού. Υπάρχει και πολιτική ευθύνη στο θέμα αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ψυχάρης σημείωσε επίσης ότι οι βουλευτές της ΝΔ θέλουν να βοηθήσουν την κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να έχουν ενημέρωση και χωρίς να έχει διαβουλευθεί η κυβέρνηση μαζί τους.

«Θα έπρεπε να είχαμε κληθεί, οι βουλευτές της Ν.Δ. τουλάχιστον, κι αν ήθελε το ΠΑΣΟΚ να καλέσει τους δικούς του, να μας εξηγήσουν τι έκαναν ώστε και εμείς οι βουλευτές οι οποίοι βγαίνουμε στον κόσμο και μιλάμε στον κόσμο να έχουμε να πούμε εμείς τι μας μεταφέρει ο κόσμος και να λειτουργήσουμε καλύτερα ως κόμμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αννα Καραμανλή: Λυπάμαι για το «Να πάει να γ... ο Χαρδούβελης!»

Αννα Καραμανλή: Λυπάμαι για το «Να πάει να γ... ο Χαρδούβελης!» 
 

Επιβεβαίωσε σήμερα το επεισόδιο στη Βουλή λέγοντας ωστόσο ότι για τον ΕΝΦΙΑ δεν φταίει ο Χαρδούβελης - «Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο αν εγώ δάκρυσα ή αν είπα γαλλικά»

«Λυπάμαι πολύ που παραφέρθηκα. Δε λυπάμαι καθόλου για την ουσία όσων είπα για τον ΕΝΦΙΑ». Αυτό έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η Αννα Καραμανλή η οποία χθες στη Βουλή καταφέρθηκε με σκαιούς χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
 

Σηφουνάκης: Εξόφθαλμη αδικία ο νόμος για τον ΕΝΦΙΑ - Δεν ψηφίζω

Σηφουνάκης: Εξόφθαλμη αδικία ο νόμος για τον ΕΝΦΙΑ - Δεν ψηφίζω 
 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν διευκρίνισε αν θα καταψηφίσει ή θα επιλέξει να απουσιάζει δίνοντας την ευκαιρία στο κόμμα του να τον αντικαταστήσει

Την αντίθεσή του με την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ εξέφρασε ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Σηφουνάκης υποστηρίζοντας ότι δεν θα συναινέσει σε αλλαγές που δεν λύνουν το πρόβλημα και δημιουργούν αίσθημα εμπαιγμού σε χιλιάδες φορολογούμενους.

«Δεν ξέρω αν θα φτάσω στο σημείο να αναπολήσω το ΕΕΤΗΔΕ, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, αλλά δεν θα συνηγορήσω στη συνέχιση μιας εξόφθαλμης αδικίας», τόνισε ο κ. Σηφουνάκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν διευκρίνισε πάντως αν θα καταψηφίσει την τροπολογία ή αν θα επιλέξει αλλο τρόπο αντίδρασης -για παράδειγμα να απουσιάσει- δίνοντας την ευκαιρία στο κόμμα του να τον αντικαταστήσει στην εερχόμενη ψηφοφορία, όπως έχουν το δικαίωμα να πράξουν τα κόμματα κατά τη διάρκεια των θερινών τμημάτων της Βουλής.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...