Όση άδεια και όποτε τη θέλουν για τους εργαζόμενους της Virgin αποφάσισε ο Μπράνσον

Ποιος είναι ο μόνος περιορισμός που θέτει το αφεντικό της Virgin που αλλάζει ριζικά το καθεστώς αδειών
Ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο Αυστραλός πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της εταιρίας Virgin ανακοίνωσει ότι καταργεί τα όρια στις άδειες των εργαζομένων στον κολοσσό που κατέχει, με στόχο να ενισχύσει το φρόνημα, την δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα!  

Το αφεντικό της Virgin πιστεύει πως η ολοκληρωτική κατάργηση όλων των ορίων που θέτει η πολιτική της εταιρίας και η δυνατότητα στο προσωπικό να παίρνει όποτε θέλει και όσο συχνά θέλει άδεια, θα έχει μακροπρόθεσμα ωφέλη για την εταιρία του.

Ο Μπράνσον μάλιστα δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από μια ανάλογη απόφαση που έχει πάρει πρώτο το δίκτυο τηλεοπτικών παραγωγών Netflix, και η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Το προσωπικό της Virgin θα μπορεί πλέον να πάρει άδεια όποτε θέλει, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, αλλά επαφίεται στον εργαζόμενο να έχει ολοκληρώσει τη δουλειά του πριν φύγει, ώστε να μην αφήνει εκκρεμότητες.

Ο ίδιος ο Ρίτσαρντ Μπράνσον στο μπλογκ του στην ιστοσελίδα της Virgin γράφει: «Αυτή η "μη-πολιτική" επιτρέπει σε όλους τους εργαζόμενους να παίρνουν άδεια όποτε θέλουν και όση θέλουν. Οι ίδιοι θα αποφασίσουν αν θέλουν λίγες ώρες, λίγες μέρες ή μερικές εβδομάδες άδειας, με μόνο περιορισμό ότι οι ίδιοι αισθάνονται σίγουροι ότι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στη δουλειά και επομένως και στην... καριέρα τους»!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...