«Αδελφοί και φίλοι οι Ελληνες», λέει ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών

Συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Νίκο Αναστασιάδη - Εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου
Τους χαιρετισμούς και την προσδοκία του Προέδρου της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, για την τριμερή συνάντηση μεταξύ των ηγετών των κυβερνήσεων Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στις 8 Νοεμβρίου στο Κάιρο, μετέφερε στον Πρόεδρο της Kυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σαμέχ  Σούκρι, κατά τη συνάντησή τους σήμερα το πρωί.




Μετά τη συνάντηση ο Αιγύπτιος υπουργός εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου καθώς και επέκταση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου. Πρόσθεσε ότι μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στους τρόπους ενδυνάμωσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών προς όφελος των λαών τους.

Σημείωσε ακόμη ότι συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την βελτίωση τόσο της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών όσο και της τριμερούς συνεργασίας «με τους Έλληνες αδελφούς και φίλους μας». Είπε επίσης ότι συζητήθηκαν διάφορα περιφερειακά προβλήματα σε σχέση με την κατάσταση στην Λιβύη, την σύγκρουση μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, τις εξελίξεις στο Ιράκ και την κοινή συμμετοχή στην συμμαχία κατά των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους.

«Ήταν για μένα μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση. Άκουσα τα σχόλια και τις εκτιμήσεις του Προέδρου για την κατάσταση και προσδοκούμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας», δήλωσε.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...