ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ «ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ» ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ

Ενόψει αδιεξόδου για τους «180» ψάχνουν απεγνωσμένα στην Κ.Ο. της ΔΗΜ.ΑΡ.
Σαμαράς και Βενιζέλος δίνουν μάχη να προσεγγίσουν την δεκαμελή κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ που - κατά την εκτίμησή τους-  θα τους οδηγήσει στον αριθμό 180, αφού όπως διαρρέουν «έχουν σίγουρους τους 170»

Αν για τον Αντ. Σαμαρά είναι καθοριστικό το να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές για τον Β. Βενιζέλο αυτό αποτελεί –κυριολεκτικά- όρο επιβίωσης.
Γνωρίζει πολύ καλά, ότι το σχήμα της «Δημοκρατικής Παράταξης» που σκοπεύει να κατασκευάσει έχει ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες να πάει καλύτερα απ' την «Ελιά» στις ευρωεκλογές. Το πιθανότερο είναι, ότι θα συρρικνωθεί ακόμα πιο κάτω απ' το 8% των ευρωεκλογών και τότε... τον περιμένουν στη γωνία ο ΓΑΠ και πολλά άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Απειλείται με πρόωρο τέλος των αρχηγικών φιλοδοξιών του!
Ωστόσο το πρόβλημα, τόσο για τον Σαμαρά όσο και για τον Βενιζέλο είναι πως η συγκέντρωση των 180 «κουκιών» προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας απ' αυτή τη Βουλή, αυτή τη στιγμή φαντάζει όνειρο άπιαστο. Και αυτό το έχει αναδείξει και αποδείξει το Newsbomb.gr με σειρά δημοσιευμάτων.
Όπως έχουμε επισημάνει, υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις οι δύο κυβερνητικοί συνεταίροι μπορούν να μαζέψουν έως 170 «πρόθυμους». Άλλωστε ο πρωθυπουργός και στη συνάντησή του με τον Κ. Καραμανλή του είπε ότι «έχουμε 170», προσθέτοντας βέβαια ότι... μπορούν να μαζέψουν τους 180.
Στην απόγνωσή τους πρωθυπουργός και αντιπρόεδρός του σκαρφίζονται διάφορα. Ψάχνουν απεγνωσμένα για την εξεύρεση «λύσης» που θα δημιουργούσε κάποιες προσδοκίες...
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, τις τελευταίες μέρες έχουν συζητήσει την επαναφορά του ονόματος του Φ. Κουβέλη για τη θέση του Προέδρου!
Φαντάζει ενδεχομένως περίεργο, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος να ποντάρουν σε έναν πολιτικό του οποίου το κόμμα βρίσκεται σε δημοσκοπική βύθιση και του οποίου η πολιτική οντότητα είναι υπο αμφισβήτηση μέσα στον πολιτικό φορέα στον οποίο προεδρεύει. Όλα όμως έχουν την εξήγησή τους.
Αυτό έγινε επειδή διαπιστώνουν, πως είναι τελικά εντελώς ανέφικτη η συγκέντρωση των 180 χωρίς να προσεταιριστούν την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ!
Βέβαια στους σχεδιασμούς τους αυτούς υπάρχει ως ανασχετικός παράγοντας η διαβεβαίωση του Φ. Κουβέλη, ότι τελικά δεν θα ψηφίσει το κόμμα του για την εκλογή Προέδρου.
Ωστόσο, όπως έχουν κατ' αρχήν συμφωνήσει Σαμαράς και Βενιζέλος, θα το ξαναπροσπαθήσουν.
Θα ασκήσουν πιέσεις στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ποντάροντας στη δημοσκοπική ανυπαρξία του κόμματός του, που θα τον αφήσει εκτός Βουλής.
Θα κάνουν ακόμα μία προσπάθεια, παράλληλα με τα ελεγχόμενα απ' την κυβέρνηση ΜΜΕ, τα οποία έτσι κι αλλιώς συνεχίζουν να προβάλλουν τους Ψαριανό, Λυκούδη, Β. Οικονόμου και Κατερίνα Μάρκου, που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν για τη... σταθερότητα.
Βέβαια εδώ υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα.
Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι θα πάρουν το «ναι» του Φ. Κουβέλη, σε καμιά περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξασφαλίσουν και το «ναι» των άλλων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, πλην της Νίκης Φούντα.
Υπενθυμίζουμε, ότι αρκετοί εκ των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ (π.χ. Πανούσης, Ρεπούση, Γιαννακάκη) έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν για την εκλογή Προέδρου απ' την παρούσα Βουλή ακόμα κι αν είναι υποψήφιος ο Φ. Κουβέλης!
Πάντως –επαναλαμβάνουμε- Σαμαράς και Βενιζέλος θα το προσπαθήσουν. Άλλωστε τι... κάνει ο πνιγμένος;
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...