Μέρκελ: Να τηρήσουν οι χώρες τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις τους

Να τιμήσει την υπόσχεσή της για υγιή δημοσιονομική πολιτική είναι υποχρεωμένη κάθε ευρωπαϊκή χώρα, όπως υπογράμμισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας μάλιστα πως διακυβεύεται η αξιοπιστία ολόκληρου του συνασπισμού.
«Μακροπρόθεσμη, βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί μόνο στη βάση σταθερών δημοσιονομικών πολιτικών. Αυτό αφορά την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Βερολίνο, μερικές ώρες αφού η Γαλλία ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να τηρήσει τους συμφωνημένους στόχους της ΕΕ για το έλλειμμα πριν από το 2017, τέσσερα χρόνια αργότερα απ' ό,τι είχε αρχικά υποσχεθεί…
«Δεν είμαστε στο σημείο που να μπορούμε να πούμε ότι η κρίση βρίσκεται πλήρως πίσω μας. Γι' αυτό είναι τώρα σημαντικό για όλους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις τους με αξιόπιστο τρόπο», συμπλήρωσε με… νόημα η καγκελάριος, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει κάποια χώρα. «Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τα ίδια τα κράτη μέλη. Αποτελεί ευθύνη καθενός κράτους να κάνει τη δουλειά του για να προωθήσει την ανταγωνιστικότητά του», κατέληξε.

Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...