Ραντεβού αγώνα στα Προπύλαια, μετά την άγρια έφοδο των ΜΑΤ στο ΕΜΠ - Προβοκάτσια Φορτσάκη

Στο δρόμο του αγώνα "ενάντια στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία" θα βρεθούν και πάλι οι φοιτητές στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, μετά τη χθεσινή απροκάλυπτη αστυνομική βία και καταστολή το πρωί στη Νομική και το βράδυ στο Πολυτεχνείο, όπου τα ΜΑΤ αντιμετώπισαν με αγριότητες την ειρηνική πορεία χιλιάδων διαδηλωτών.

Λίγες ώρες μετά το λοκ άουτ Φορτσάκη σε σχολές και Πρυτανεία, οι δυνάμεις των ΜΑΤ εξαπέλυσαν το βράδυ άγρια επίθεση, με ιαχές εφόδου, χημικά, κρότου λάμψης και γκλομπ στους χιλιάδες φοιτητές που είχαν μόλις ανοίξει την πόρτα του Πολυτεχνείου.
Όσοι έμειναν έξω από το ΕΜΠ αντιμετώπισαν την βία των αστυνομικών δυνάμεων που χτυπούσαν με μανία τους συγκεντρωμένους, τραυματίζοντας 40 άτομα.
Η πορεία είχε ξεκινήσει από τα Προπύλαια, πέρασε από τη Βουλή και κατευθύνθηκε αρχικά στη Νομική όπου τα ΜΑΤ αντέδρασαν με ρίψη βομβών κρότου – λάμψης, και κατέληξε στο Πολυτεχνείο, όπου οι φοιτητές άνοιξαν την πύλη, προκειμένου να συνεδριάσει το συντονιστικό τους.
Δευτερόλεπτα μετά ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν έφοδο στους – πολλούς – φοιτητές που δεν είχαν μπει στο κτίριο, χτυπώντας στο ψαχνό, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία πρόκληση.
Ενδεικτικό του στόχου της αστυνομικής επιχείρησης, είναι και ότι δεν έγινε καμία προσαγωγή.
πηγη 

Προβοκάτσια Φορτσάκη


* Την κυβερνητική στρατηγική της έντασης υλοποιεί ο πρύτανης
* Εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα βουλευτών της Ν.Δ. στη Βουλή για "τρομοκράτες" φοιτητές και ΣΥΡΙΖΑ
Σκηνικό έντασης στήθηκε από νωρίς χθες σε Νομική και Πρυτανεία, με τα ΜΑΤ να υλοποιούν απόφαση Φορτσάκη να κλείσει τις σχολές χωρίς να το έχει ανακοινώσει από πριν, όπως είχε κάνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αποτέλεσμα; Να βρεθούν μπροστά στα ΜΑΤ πτυχιούχοι που πήγαιναν για ορκωμοσία... Αποτέλεσμα, ξυλοδαρμοί και τραυματίες. Και ενώ η κοσμητεία της Σχολής Πολιτικών Επιστημών "άδειαζε" τον πρύτανη, βουλευτές της Ν.Δ. έριχναν λάδι στη φωτιά αποκαλώντας "τρομοκράτες" φοιτητές και ΣΥΡΙΖΑ. Το βράδυ, μετά από ειρηνική πορεία χιλιάδων στο κέντρο, αναίτια επίθεση των ΜΑΤ αιματοκυλούσε την είσοδο του Πολυτεχνείου, λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό της επετείου...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...