Αρνήθηκε ο Σέρβος πρόεδρος να δει τον Αλβανό πρωθυπουργό

«Τι να πω με έναν ανεύθυνο πολιτικό;» είπε χαρακτηριστικά ο Τόμισλαβ Νίκολιτς
Μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου ανάμεσα στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον Σέρβο ομόλογό του, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατά την οποία «άναψαν τα αίματα» εξαιτίας της «ανεξαρτησίας του Κοσόβου», ο πρόεδρος της Σερβίας αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Αλβανό πρωθυπουργό.



Μετά τις δηλώσεις του για το Κόσοβο, το οποίο όπως είπε «είναι ανεξάρτητο και αυτό αποτελεί μία πραγματικότητα που δεν αλλάζει», ο Ράμα επανέλαβε την πάγια θέση στο ζήτημα του επισημαίνοντας πως «το Πρέσεβο είναι μία γέφυρα και η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου είναι μία πραγματικότητα».

Αφού, λοιπόν, ο Σέρβος ομόλογός του έκανε λόγο για «πρόκληση», ο πρόεδρος της χώρας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, αρνήθηκε να συναντηθεί τον Ράμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου από το προεδρικό γραφείο, η συμπεριφορά του Ράμα «ήταν αναμενόμενη», ενώ ο Νίκολιτς διερωτήθηκε: «Τι να πω με έναν ανεύθυνο πολιτικό;».

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα Blic ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε: «Η Σερβία εδώ και 2.5 χρόνια η χώρα προσπαθεί να βοηθήσει τα Βαλκάνια να γίνουν μία ευημερούσα περιοχή στην Ευρώπη, αλλά όσο υπάρχουν ανεύθυνοι πολιτικοί όπως ο Έντι Ράμα, είναι ξεκάθαρο ότι αυτό θα είναι δύσκολο εγχείρημα, γεμάτο προκλήσεις».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...