ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Γνώμη: Η απογοήτευση μεγαλώνει


Οποιος δεν έκανε ποτέ λάθος, δεν έχει δοκιμάσει ποτέ κάτι καινούργιο, είχε πει ο Αϊνστάιν.
Είναι προφανές, λοιπόν, γιατί ο κυβερνητικός συνασπισμός πάει από λάθος σε λάθος, τεντώνοντας τα νεύρα όλων!

Γιατί, πολύ απλά, ετοιμάζεται για κάτι «καινούργιο». Ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το «φθαρμένο» μνημόνιο και να μεταβεί στη «μαγική» προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης!
Μα καλά, τόσα χρόνια, τόσες διαπραγματεύσεις, τόσα λάθη, τόσες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων, εκ του πονηρού γίνονταν και περνάγαμε, ως χώρα και ως λαός, των παθών μας τον τάραχο κάθε τρίμηνο;
Η χθεσινή δήλωση του κ. Γκίκα Χαρδούβελη σίγουρα είναι ιστορική…
«Περνάμε μια δύσκολη φάση. Είναι η εποχή που τελειώνει το παλιό και ξεκινά το καινούργιο και τα νεύρα τεντώνονται, όχι μόνο για μας αλλά και για τους δανειστές, γιατί βλέπουν ότι κάτι εγκαταλείπουν, κι αυτό φέρνει κάποια διάσταση απόψεων που βλέπουμε...».
Καλό θα ήταν να μας εξηγήσει, όμως, ο ΥΠΟΙΚ, όλες τις προηγούμενες φορές, τα χρόνια που έφυγαν, τι περνάγαμε;
Γιατί κάθε τρίμηνο, αν δεν με απατά η μνήμη μου, τα ίδια και τα ίδια είχαμε με την τρόικα! Ερχεται η τρόικα, δεν έρχεται η τρόικα. Σκληρή η διαπραγμάτευση, αλλά αντιστεκόμαστε.
Ολα λάθος τα λέει η τρόικα, αλλά θα την πείσουμε να αλλάξει μυαλό. «Πάρτε μέτρα» η τρόικα, όχι, βάζουμε κόκκινες γραμμές και δεν υποχωρούμε.
Στην πορεία, βέβαια, όπως όλοι θα θυμούνται, αυτές γίνονταν ροζ μέχρι που ξεθώριαζαν τελείως. Και τελικά η τρόικα έπαιρνε πάντα αυτό που ήθελε!
Ποια η διαφορά του χθες με το σήμερα; Ακόμη και σήμερα η τρόικα δεν κάνει αυτό που θέλει, όποια κι αν είναι η θέση της κυβέρνησης;
Εδώ τον ΕΝΦΙΑ δεν ήθελε να εντάξει στην ευνοϊκή ρύθμιση - μαμούθ των 100 δόσεων και η κυβέρνηση άλλαξε το νόμο...
Γιατί συζητάμε λοιπόν; Δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι όσο… κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του όλα γίνονται χειρότερα.
Χειρότερες οι σχέσεις με την τρόικα, που, έτσι όπως πάει το πράγμα, δεν πρόκειται να φύγει ποτέ.
Χειρότερες οι εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, γιατί υποχώρηση στην υποχώρηση, αν μη τι άλλο, κουράζει και προσβάλλει!
Προσβάλλει το «εγώ» των πολιτών, που έχουν υποστεί τα πάνδεινα και βλέπουν ότι τα «κοράκια» της τρόικας δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Δεν υποχωρούν σε τίποτα και θέλουν όλο και περισσότερα.
Και από την άλλη βλέπουν μια κυβέρνηση που προσπαθεί να παρουσισει, για πολλοστή φορά, το μαύρο… άσπρο!
Να κατηγορεί όσους «σκίζουν» τα μνημόνια και η ίδια να μην τηρεί την υπογραφή της, να μην υλοποιεί ακόμη όσα επί δεκαετίες έπρεπε να είχαμε κάνει, για να μη διαταράξει... πελατειακές σχέσεις, αφού έρχονται και εκλογές!
Ομως, κάπως έτσι η απογοήτευση μεγαλώνει…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ - gkouros@naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...