Τα Ιαπωνικά ΜΑΤ εισέβαλαν σήμερα με πλήρη εξάρτηση σε μια από τις φοιτητικές εστίες του πανεπιστήμιου του Κιότο με σκοπό τον εντοπισμό και την προληπτική σύλληψη αριστερών φοιτητών, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε εργατική διαδήλωση στις 2 Νοεμβρίου, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα απεικονίζονται αστυνομικοί σε παράταξη, με κράνη και ασπίδες, να επεμβαίνουν, με την υποστήριξη αστυνομικών με πολιτικά, και ενώ ακούγονταν οι οργισμένες φωνές των φοιτητών.
Μάλιστα, η μητροπολιτική αστυνομία του Τόκιο δήλωσε πως διεξήγαγε την επιχείρηση προκειμένου να «προληφθεί κάθε διατάραξη της τάξης», ενώ χαρακτήρισε τους τρεις φοιτητές, δύο εκ των οποίων διέμεναν στην φοιτητική εστία, ως εξτρεμιστές. Οι φοιτητές θεωρούνται ύποπτοι για παρακώλυση αστυνομικούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και επίθεση εναντίον τους στο περιθώριο της συγκέντρωσης της 2ης Νοεμβρίου.
Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να δώσει λεπτομέρειες για αυτή την επιχείρηση. Το φοιτητικό κίνημα το οποίο προέβη σε μαζικές κινητοποιήσεις κατά τη δεκαετία του '70 έχει πλέον ατονήσει, όμως τον τελευταίο χρόνο δείχνει σημάδια συσπείρωσης ενάντια στο πυρηνικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.
www.avgi.gr με στοιχεία από ΑΜΠΕ