Ιστορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας για τις εκπομπές αερίων * Επίδειξη ισχύος: Η Κίνα παρουσίασε το αόρατο μαχητικό J31 Vds.

Οι ανακοινώσεις έγιναν έπειτα από νέες συνομιλίες που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού 
Οι δύο μεγαλύτεροι ρυπαντές παγκοσμίως, Κίνα και ΗΠΑ, συνήψαν ιστορική συμφωνία στο Πεκίνο με στόχο την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής.
Οι δύο χώρες όρισαν στην κινεζική πρωτεύουσα νέους στόχους για τις εκπομπές των ρύπων τους, υπό την επιτακτική πίεση για παγκόσμια συμφωνία στη διάσκεψη για το κλίμα στα τέλη του 2015 στο Παρίσι.



Οι ανακοινώσεις έγιναν έπειτα από νέες συνομιλίες που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

«Η πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη, η πρώτη σε εκπομπές ρυπογόνων αερίων παγκοσμίως, έθεσε στόχο την "κορύφωση" των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου περίπου το 2030, με την πρόθεση να προσπαθήσει να φτάσει στο επίπεδο αυτό νωρίτερα», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Είναι η πρώτη φορά που η Κίνα δεσμεύεται σε μια κορύφωση των εκπομπών της, δηλαδή, στο έτος από το οποίο οι εκπομπές των ρύπων θα σταματήσουν να αυξάνονται και η καμπύλη θα αντιστραφεί.

Την ίδια ώρα, η χώρα του Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε να μειώσει τις εκπομπές των ρύπων της κατά 26% με 28% έως το 2025 σε σχέση με το 2005.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, οι σημερινές προσπάθειες αποδεικνύονται ανεπαρκείς για να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 2 βαθμούς Κελσίου, στόχος που ορίστηκε από τη διεθνή κοινότητα για να αποτραπούν οι καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Το μεγάλο ραντεβού της διεθνούς κοινότητα με στόχο τη μείωση των ρύπων είναι στα  τέλη του 2015 στο Παρίσι,εκεί  όπου η ετήσια διάσκεψη για το κλίμα θα πρέπει να καταλήξει σε μια αρκετά φιλόδοξη συμφωνία για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου κατά 2 βαθμούς Κελσίου.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι, ΗΠΑ και Κίνα ευθύνονται από κοινού για το 45% του συνόλου των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον πλανήτη. Οι κατά κεφαλήν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Κίνα ξεπερνούν πλέον αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίδειξη ισχύος: Η Κίνα παρουσίασε το αόρατο μαχητικό J31

 

Πρόκειται για το κινεζικό αντίστοιχο του αμερικανικού Στελθ F-35, με το οποίο θα ανταγωνιστεί στις διεθνείς αγορές

Η Κίνα παρουσίασε χθες σε διεθνή έκθεση το νέο στρατιωτικό της επίτευγμα, το «αόρατο» μαχητικό αεροσκάφος J-31, το οποίο φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το τελευταίας γενιάς αμερικανικό αντίστοιχό του, F-35. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε έκθεση στην πόλη Ζουχάι, την ώρα που ολοκληρωνόταν στο Πεκίνο η διήμερη σύνοδος κορυφής της Ζώνης Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού (APEC), όπου υιοθετήθηκε το μεγάλο κινεζικό σχέδιο για τη δημιουργία Ζώνης Ελευθέρου Εμπορίου Ασίας - Ειρηνικού.



Την ώρα που οι ηγέτες της APEC ετοιμάζονταν να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους στην κινεζική πρωτεύουσα, η υπ’ αριθμόν ένα αεροναυπηγική εταιρεία της χώρας Avic παρουσίαζε σε διεθνή έκθεση, στην πόλη Ζουχάι, το «αόρατο» κινεζικό βομβαρδιστικό νέας γενεάς J-31.

Πρόκειται για το κινεζικό αντίστοιχο του αμερικανικού Στελθ F-35, με το οποίο θα ανταγωνιστεί στις διεθνείς αγορές, με πρώτους υποψήφιους αγοραστές τις χώρες που αποκλείονται, για πολιτικούς λόγους, από την αμερικανική αγορά όπλων.
China's J-31 stealth fighter to debut at Zhuhai air show next month ..PLA's J-31 stealth fighter latest test - 6/13/2014
...Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...