Super League. Πέρασε από τον Εργοτέλη με 1-4 ο Αστέρας Τρίπολης

Έχοντας ποσοστά ευστοχίας, αντίστοιχα με αγώνα… μπάσκετ ο Αστέρας έφυγε με το 4-1 από την Κρήτη από την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη, που ήταν άτυχος, ενώ ρόλο έπαιξε και η ποιότητα των Αρκάδων
Νίκη πιο δύσκολη απ’ όσο δείχνει το τελικό 1-4 πήρε ο Αστέρας Τρίπολης από τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο για την 12η αγωνιστική της Super League. 



Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν σχεδόν όλες τις καλές ευκαιρίες που έκαναν σε αντίθεση με τον αντίπαλο τους, που τους ζόρισε αρκετά, αλλά ήταν εξαιρετικά κακά τελειώματα του.

Καθοριστικό κομμάτι του αγώνα ανάμεσα στο 42’ και το 53’, καθώς οι Κρητικοί έφθασαν στο 2-1, αλλά δεν μπόρεσαν να φθάσουν στο γκολ με διαφορά λίγων δευτερολέπτων και στη συνέχεια δέχθηκαν δύο τέρματα σε ένα πεντάλεπτο και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

Η φιλότιμη προσπάθεια των γηπεδούχων δεν ήταν αρκετή ούτε για να μειώσουν. Αντιθέτως, δέχθηκαν και τέταρτο. Ο Μπαράλες από την άσπρη βούλα έκανε το 0-1 στο 22’, με τον Γιαννιώτα να κερδίζει το πέναλτι. Πέντε λεπτά μετά ο Γιοβάνοβιτς έφερε το ματς στα ίσα. Ωστόσο, ένα ξέσπασμα του Αστέρα με Φερνάντες (49’), Γιαννιώτα (53’) έδωσε το πάνω μέχρι στους «γαλαζοκίτρινους», που έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα του Τσέρνι με τον Πάρα στο 89ο λεπτό.

Στην επικίνδυνη ζώνη παραμένει ο Εργοτέλης.

Το ματς

Οι ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα και… χωρίστηκε σε τρία μέρη. Από την έναρξη του ματς μέχρι το 20’ το θέαμα ήταν πολύ κακό. Ουσιαστικά δεν έγινε κάποια φάση. Το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ένα μακρινό σουτ του Φερνάντες, που δεν ανησύχησε τον Τσέρνι. Ο Αστέρας απείλησε πραγματικά για πρώτη φορά στο 21’, όταν ο Γιαννιώτας βγήκε απέναντι από τον Τσέρνι που τον ανέτρεψε ο Ζαχαριάδης έδειξε πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Θα μπορούσε να δώσει και κόκκινη ο διαιτητής της αναμέτρησης, αλλά θεώρησε πως ο εξτρέμ των φιλοξενούμενων δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ, διότι αν τον πέρναγε πιθανόν να έβγαινε λίγο πλάγια.

inner

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Στάικου Βεργέτη έδειξε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού στα επόμενα λεπτά, αλλά η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε και πάλι γρήγορα. Στο 27’ ο Μπογκντάνοφ εκτέλεσε φάουλ και ο Γιοβάνοβιτς νίκησε την αντίπαλη άμυνα και τον Κοσίσκι. Οι Κρητικοί ανέβασαν την απόδοση τους κατακόρυφα από εκεί και πέρα και «φλέρταραν» με το γκολ σε δύο χρονικά σημεία. Στο 33’ με τον Χαλκιαδάκη, ενώ τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45 λεπτών ο Εργοτέλης είχε τριπλή ευκαιρία και ίσως εκεί να κρίθηκαν το αποτέλεσμα κατά ένα μεγάλο ποσοστό, καθώς οι Μπογκντάνοφ, Παμλίδης, Γιούσουφ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Κοσίσκι σε τρεις περιπτώσεις, με διαφορά λίγων δευτερολέπτων.

inner

Ο Αστέρας μπήκε φουριόζος στο δεύτερο μέρος και από εκεί που παραλίγο να βρεθεί πίσω στο σκορ λίγα αγωνιστικά λεπτά πριν, «καθάρισε» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη μέσα σε ένα τετράλεπτο. Ο Φερνάντες χρίστηκε σκόρερ στο 48’, έχοντας την τύχη με το μέρος, με το σουτ του Φερνάντες να κοντράρει σε αντίπαλα σώματα και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Τσέρνι. Ο Γιαννιώτας που ήταν πολύ καλός ανταμείφτηκε στο 53’, πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό γκολ, πιάνοντας πολύ ωραίο σουτ.

Ο Εργοτέλης δεν τα παράτησε, παρά το ότι βρέθηκε με δύο τέρματα πίσω. Έκανε τις ευκαιρίες του και τα τελειώματα των παικτών του ήταν λίγο βιαστικά και άτσαλα, αλλά δεν είχε και την τύχη με το μέρος του. Το κερασάκι στην τούρτα την έβαλαν οι παίκτες του Αστέρα με γκολ του Πάρα ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών.
 Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Λυκογιάννης, Μπογκντάνοφ (67' Μπαμ Μπαμ),
Γκέντσογλου, Χαντί (77' Άλαν), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Παμλίδης (56' Νόσκοβιτς).

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίσκι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Λούι, Παντελιάδης, Φερνάντες, Κουρμπέλης, Τιέ Μπι (63' Μουνάφο), Μάσα, Γιαννιώτας (70' Τσοκάνης), Μπαράλες (77' Πάρα).

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
Γήπεδο: Παγκρήτιο

Κίτρινες: Τσέρνι (21')-Κουρμπέλης (29'), Μπαράλες (32')


Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...