Η ανακίνηση της υπόθεσης με τις μίζες για τα ελικόπτερα Super Puma, για την οποία ερευνώνται και οι τραπεζικοί λογαριασμοί και το πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, επέφερε χθες την αναγκαστική παραίτηση του Ιωάννη Ράμμου.

Πρόκειται για τον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος στις πρόσφατες εκλογές κατήλθε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη, στη Φωκίδα, με τη στήριξη της Ν.Δ., ενώ είχε θέσει υποψηφιότητα για περιφερειακός σύμβουλος το 2010 και είχε εκλεγεί. Όπως έγινε γνωστό, ο Κ. Μπακογιάννης κάλεσε το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του τον αντιπεριφερειάρχη και του ζήτησε να υποβάλει αμέσως την παραίτησή του, διότι, όπως δήλωσε στο "Βήμα", ο Ι. Ράμμος φέρεται να είναι ένας από τους τρεις απόστρατους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι αναμεμειγμένοι στην υπόθεση με τις μίζες για τα ελικόπτερα Super Puma. Ο αντιπεριφερειάρχης υπέβαλε την παραίτησή του χωρίς να φέρει καμία αντίρρηση και το Περιφερειακό Συμβούλιο θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, δήλωσε: "Η οσμή του σκανδάλου Καρατζαφέρη έφτασε, με την εμπλοκή του ονόματος του αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Ιωάννη Ράμμου και στενού συνεργάτη του Κ. Μπακογιάννη, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η παραίτησή του ήταν αυτονόητη. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη".
Η εξέλιξη με τον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας έρχεται στον απόηχο των αποκαλυπτικών στοιχείων από τα πρώτα ευρήματα των ερευνών των Ορκωτών Λογιστών για λογαριασμό της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, που αφορούν τον Γ. Καρατζαφέρη. Σε λογαριασμούς στο εξωτερικό του προέδρου του ΛΑΟΣ εντοπίστηκαν ήδη περίπου 6 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες οι οποίες εμπλέκονται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ ερευνώνται και άλλες περίεργες διαδρομές, σύμφωνα με το «Βήμα». Παράλληλα, γίνεται έρευνα και για τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται σε 20 εκατομμύρια ευρώ. Εφόσον επιβεβαιωθούν τα στοιχεία, ο Γ. Καρατζαφέρης θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για κακουργήματα περί ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, υποβολής αναληθούς «πόθεν έσχες», αφού επί συνεχή χρόνια δεν δήλωνε την υπεράκτια στην οποία εμφανίζεται ως δικαιούχος, και παράβασης του νόμου για τις off shore.
πηγη
 Καρατζαφέρης: 6,6 εκατ. δολάρια μετρητά, 20 εκατ. ευρώ σε ακίνητα
Καρατζαφέρης: 6,6 εκατ. δολάρια μετρητά, 20 εκατ. ευρώ σε ακίνητα - See more at: http://panosloutraki.blogspot.gr/2014/11/66-20.html#sthash.A4pPcV2R.dpuf