ΓΙΑ 10 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η RAI - ΣΤΟΥΣ 432 ΟΙ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ RAI: 80 από τους διασωθέντες του Norman Atlantic δεν ήταν στην λίστα επιβατών!

Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω ενίσχυσης των ανέμων και με χαμηλές θερμοκρασίες, συνεχίζεται από εναέρια μέσα η επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών από το πλοίο "Norman Atlantic", στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες (28/12/2014) τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο -Τέσσερις νεκροί εντοπίστηκαν στο γκαράζ του Norman Atlantic, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ιταλική RAI.

Το απόλυτο μπάχαλο - Ούτε οι Ιταλοί συντονιστές της επιχείρησης, ούτε η ελληνική πλευρά συμφωνούν στον αριθμό αγνοούμενων και διασωθέντων - Βαρβιτσιώτης: «Η αγωνία μου είναι να ταυτοποιήσω πρόσωπα, έχω πολύ μεγάλη αμφιβολία αν είναι πραγματικά όλα τα ονόματα»

Η Οδύσσεια όσων εκ των επιβαινόντων στο επιβατηγό/οχηματαγωγό Norman κατάφεραν να διασωθούν μπορεί να φαίνεται ότι οδεύει προς το τέλος της, όμως η αγωνία για τις οικογένειες πολλών εκ των επιβατών ή των μελών του πληρώματος που δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους κορυφώνεται.



Παραλήλως έρχονται στην επιφάνεια πληροφορίες που αποκαλύπτουν το μέγαθος του αλαλούμ και του μπάχαλου μεταξύ της ελληνικής και της ελληνικής πλευράς, αφού ουδείς είναι σε θέση να διαβεβαιώσει με ασφάλεια πόσοι είναι οι διασωθέντες και πόσοι οι αγνοούμενοι.

Τη σύγχυση ήρθε να επιτείνει ρεπορτάζ της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης RAI όπου αναφέρθηκε ότι 80 εκ των διασωθέντων δεν περιλαμβάνονταν σε καμία λίστα!
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα Super Puma, ένα ελληνικό και τρία ιταλικά.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο, είναι υπό πλήρη έλεγχο ενώ οι ιταλικές αρχές φέρεται να μετέφεραν υγειονομικό προσωπικό επί του πλοίου, προκειμένου να παρέχουν βοήθεια στους υπόλοιπους επιβαίνοντες.
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στους 324 σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα).
Στην περιοχή όπου βρίσκεται το "Norman Atlantic" οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες με ισχυρούς ανέμους και σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ έχει σταματήσει η ρυμούλκηση του πλοίου και έχει δοθεί προτεραιότητα στην μετεπιβίβαση των επιβατών.
Ο ίδιος, σημείωσε ότι η όλη επιχείρηση των ιταλικών και των ελληνικών αρχών εξελίσσεται ομαλά και με γρήγορους ρυθμούς. Εντός της ημέρας αναμένεται στην περιοχή και το ρυμουλκό σκάφος "Ιόνιο Πέλαγος" από την Πύλο, για συνδρομή στην επιχείρηση μεταφοράς του Norman Atlantic σε ιταλικό λιμάνι.
Χθες (28/12/2014) διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός 67χρονου 'Ελληνα, ο οποίος στην προσπάθειά του να κατέβει από το πλοίο τραυματίστηκε σοβαρά στη γλίστρα διάσωσης επιβατών. Στην ίδια γλίστρα βρίσκονταν και η γυναίκα του, η οποία διεσώθη και μεταφέρθηκε με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Μπρίντιζι της Ιταλίας.
Επίσης, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών σταμάτησε η διαδικασία ρυμούλκησης του "Norman Atlantic" σε λιμάνι της Ιταλίας.
Στο μεταξύ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Spirit of Piraeus" με τους 49 διασωθέντες επιβάτες, εκ των οποίων 27 Έλληνες, κατέπλευσε στο Μπάρι και όχι στο λιμάνι του Πρίντεζι της Ιταλίας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Στο Μπάρι για την υποδοχή των επιβατών βρέθηκε και ο Έλληνας πρέσβης στη Ρώμη, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

«Η αγωνία μου είναι να ταυτοποιήσω πρόσωπα, έχω πολύ μεγάλη αμφιβολία αν είναι πραγματικά όλα τα ονόματα» παραδέχθηκε μιλώντας στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του Mega  υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Εμφανίζονται δύο συνεπώνυμοι επιβάτες που τελικά είναι ένας» πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και ουσιαστικά κατήγγειλε έλλειμμα επικοινωνίας και έλλειμμα συντονισμού με την ιταλική πλευρά!

«Έχουμε αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα προβλήματα στην επικοινωνία με τους Ιταλούς» συμπλήρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.












ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ "SPIRIT OF PIRΑEUS":
1. Πατούνας Νίκος
2. Πατούνα Αλεξάνδρα
3. Πατούνας Γιάννης
4. Βραβορίτη Ματίνα
5. Τουζλούδης Γεώργιος
6. Νάνος Βασίλης
7. Τσαντακίδης Φώτιος
8. Θεοδωρίδης Αντώνιος
9. Κενανίδης Μάκης
10. Τσούκις Ευάγγελος
11. Νατσιοπούλου Ευαγγελία
12. Τσιλιόπουλος Κωνσταντίνος
13. Καλογεράκης Ιωάννης
14. Μαυραγάνης Βασίλειος
15. Σταμπολίτης Σωτήριος
16. Κωνσταντινίδης Ιωάννης
17. Ευτηριάδης Νικόλαος
18. Μέσκας Μιχαήλ
19. Κωνσταντινίδης Λεωνίδας
20. Σούφης Παναγιώτης
21. Τσόνας Αθανάσιος
22. Τσόνας Δημήτριος
23. Τσόνας Σεβαστιανός
24. Μάμιλλος Πετράκης
25. Φερμαντζής Αθανάσιος
Νωρίς το πρωί ανακοινώθηκε ότι τρεις ακόμα Ελληνίδες έχουν διασωθεί. Τα ονόματά τους δεν είναι στις λίστες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ωστόσο αναρτήθηκαν στη σελίδα του ΥΝΑ.
Πρόκειται για τις:
Theofili Reggina
Thiraiou Ourania
Angelopoulou Elena

Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...