«Η Βοσκοπούλα» Ο Καραμανλής και οι 40 βουλευτές .....

Δεδομένων των συνθηκών, πολλοί θα ζήλευαν τον Κ. Καραμανλή, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν συνέτρωγε με περίπου 40 βουλευτές της ΝΔ σε ταβέρνα στα Βλάχικα της Βάρης και μιλούσε για οτιδήποτε άλλο πλην της πολιτικής.
Ο Καραμανλής με 40 βουλευτές


Μάταια περίμεναν οι συνδαιτυμόνες του να του πάρουν κάποια κουβέντα για τις εξελίξεις. Ο πρώην πρωθυπουργός, συνεπής στην επιλογή που έχει κάνει εδώ και χρόνια, δεν μίλησε για τίποτε πολιτικό, δημοσίως...

Προετοίμασε το... έδαφος
Η συνάντηση του Κ. Καραμανλή με τους 40 βουλευτές στην ταβέρνα «Η Βοσκοπούλα» έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Ανδρ. Κουτσούμπα, βουλευτή Βοιωτίας του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος προ ολίγων ημερών είχε την ονομαστική εορτή του.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος έφτασε στην ταβέρνα λίγο μετά τις εννέα, είχε προετοιμάσει το... έδαφος ακριβώς για να μην εμπλακεί σε πολιτικές συζητήσεις. Πώς έγινε αυτό; Διά της χωροθεσίας. Δίπλα του και απέναντί του κάθισαν οι «φρουροί» του Καραμανλισμού, Λ. Ζαγορίτης, Δ. Σιούφας, Β. Αντώναρος και Γ. Βλάχος, έτσι ώστε όποτε κάποιος βουλευτής πήγαινε να πει κάτι πολιτικό παρενέβαιναν και πετούσαν την «μπάλα» στην... εξέδρα.

Δεν άνοιξε πολιτική κουβέντα
Το κλίμα δεν άλλαξε ακόμη κι όταν έφτασε στη «Βοσκοπούλα» ο πρόεδρος της Βουλής. Ο Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος προσήλθε σχετικά καθυστερημένος, ξέρει όσο λίγοι τον Κ. Καραμανλή και γι' αυτόν τον λόγο δεν μπήκε καν στον κόπο να ανοίξει πολιτική κουβέντα.

Στο τραπέζι σε σχήμα «π» που είχε δημιουργηθεί ειδικά για την περίσταση ήταν μεταξύ άλλων οι Δ. Σιούφας, Ν. Κακλαμάνης, Λ. Ζαγορίτης, Β. Αντώναρος, Γ. Βλάχος, Ι. Τζαμτζής, Γ. Καλαντζής, Β. Υψηλάντης, Κ. Κοντογεώργος, Η. Βλαχογιάννης, Κ. Τζαβάρας, Θ. Σολδάτος, Δ. Σαμπαζιώτης, Ασ. Σκόδρα κ.ά.
Για να διαβάσετε περισσότερα Παραπολιτικά, κάντε κλίκ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...