Μέτρα 980 εκατ. ευρώ με έκδοση... λαχείου, πρότεινε η κυβέρνηση στην τρόικα

Ακόμη και έκδοση λαχείου προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα προκειμένου να κλείσει η τρύπα στα δημοσιονομικά ενώ έχει αποστείλει και επιπλέον μέτρα σε περίπτωση που από την 1η Ιουλίου φανεί ότι υπάρχει πρόβλημα στον προϋπολογισμό.


Σύμφωνα με την Καθημερινή, το e-mail που εστάλη περιλάμβανε μέτρα 980 εκατ. ευρώ με την κυβέρνηση να κάνει ειδική αναφορά σε προσθετά μέτρα από 1ης Ιουλίου του 2015, αν υπάρξει πρόβλημα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Τα επίμαχα μέτρα θα είναι η απόσυρση της μείωσης κατά 30% της εισφοράς αλληλεγγύης, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου, η επιβολή φόρου πολυτελείας και η αύξηση των φορών στα τσιγάρα και τα αλκοολούχα ποτά.

Στην επιστολή των 43ων σελίδων περιλαμβάνεται η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στο 13%, το «πάγωμα» των συντάξεων έως το 2017, ο έλεγχος των οικογενειακών παροχών μέσω διασταυρώσεων και η θέσπιση λαχείου μέσω συλλογής αποδείξεων για την ενίσχυση εσόδων απο ΦΠΑ.

Η κυβέρνηση δεν δέχεται να αλλάξει η νομοθετική ρύθμιση για τις 100 δόσεις και να μπουν περιουσιακά η αλλά κριτήρια, όπως θέλει η τριμερής, ωστόσο φέρεται να είναι διατεθειμένη να συζητήσει τρόπους αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων αλλά μόνο κατά τρόπο που είναι πολιτικά και νομικά εφικτός.

Επιπλέον, επιβεβαιώνονται όλα όσα έχουν γίνει γνωστά για το ασφαλιστικό
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...