Αλ. Τσίπρας στο Σκάι: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αυτοδυναμία - Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μας δίνει δυνατότητα διαπραγμάτευσης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις Ευρωεκλογές στους δημοσιογράφους Σία Κοσιώνη και Παύλο Τσίμα, στο ΣΚΑΙ αναφέρεται διεξοδικά στα προβλήματα της οικονομίας, στην διέξοδο από την κρίση που προτείνει με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ,
στην ανάγκη των εκλογών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που καλείται να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εξελίξεις.

"Ώριμο τέκνο της ανάγκης ο ΣΥΡΙΖΑ" με τα λόγια αυτά ερμήνευσε ο Αλέξης Τσίπρας την διαρκή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ που αποτυπώνεται όχι μόνο δημοσκοπικά αλλά και κοινωνικά. Σημείωσε επίσης ότι ο κόσμος δεν περιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποιο μαγικό ραβδί απαίτησή όμως είναι να σταματήσει το πάρτι στις πλάτες του. Από την τόνωση της ενεργού ζήτησης θα βγούμε από την κρίση και από την δίκαιη φορολόγηση θα βρούμε τα λεφτά. Τόνισε ότι η συζήτηση για το νόμισμα έχει τελειώσει ενώ χαρακτήρισε "ανήθικο και άθλιο" ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. να παίζει το παιχνίδι με τις τράπεζες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να προβαίνει σε δηλώσεις καφενειακού τύπου, με αντίστοιχο περιεχόμενο. Η συζήτηση για το νόμισμα έχει τελειώσει από το 2012.
Αναφορικά με την αναζήτηση των 180 βουλευτών ο Αλέξης Τσίπρας, αμφισβήτησε την πιθανότητα να βρεθούν, ενω σε ερωτήσεις για τα περί κουμπαρά εξήγησε ότι όταν αλλάζεις στρατόπεδο και ψηφίζεις άλλα από αυτά που λέει το κόμμα σου για να μην πέσει η κυβέρνηση, αυτό λέγεται αποστασία.
Σε ερωτήσεις σχετικά με τα ζητήμ,ατα συνεργασίών, ο Αλ. Τσίπρας απέκλεισε συνεργασία με το Ποτάμι για το οποιο είπε οτι γενηθηκε για να αρδεύσει τα άγονα χωραφια του Μνημονίου, όπως φαίνεται απο τις θέσεις που εκφράζει σε βασικα ζητήματα. Για τους ΑΝΕΛ είπε ότι με μας χωρίζει άβυσσος, αλλά ο κ. Καμμένος έχει τηρήσει έντιμη στάση όλα αυτα τα χρόνια. Για το ΚΚΕ αναρωτήθηκε αν είναι σε θέση να ματαιωσει, αν κρίνεται απο τη στάση του στη Βουλή, μια κυβέρνηση της αριστεράς με φιλολαικο πρόγραμμα. Τέλος σε ερώτηση για το σενάριο του μεγάλου συνασπισμου, ο Αλ. Τσίπρας είπε οτι θα ήταν πολύ κακό μήνυμα για την ελληνικη κοινωνία να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ "να τα βρει για να κυβερνήσει"
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...