«Φουντώνει» το κύμα κατάθεσης πινακίδων - Τι θα γίνει με τα τέλη


Πιστοί στην …παράδοση οι οδηγοί συνωστίζονται στις εφορίες για την κατάθεση των πινακίδων τις τελευταίες ημέρες του χρόνου. Μέχρι και χθες την απόφαση να αποσύρουν τα οχήματά τους από την κυκλοφορία είχαν λάβει περίπου 100.000 οδηγοί ενώ στις δύο εργάσιμες που απομένουν (σήμερα και αύριο) οι εφορίες αναμένεται να μαζέψουν περί τις 25.000 - 30.000 πινακίδες επιπλέον.

Ακόμη και αν ο αριθμός των ακινητοποιήσεων διαμορφωθεί στις 120-130.000 οχήματα η φετινή «επίδοση» θα είναι αισθητά καλύτερη σε σχέση με αυτό που συνέβη το 2012 και το 2013. Τα προηγούμενα δύο χρόνια, οι καταθέσεις είχαν ξεπεράσει και τις 200.000 πινακίδες ανά έτος.
Να σημειωθεί ότι στο τέλος του έτους, λήγει η ρύθμιση που επιτρέπει σε όσους οδηγούς καταθέτουν τις πινακίδες, να τις πάρουν πίσω μεσούσης της χρονιάς πληρώνοντας τέλη μόνο για το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος του έτους. Η ρύθμιση είχε ημερομηνία λήξεως την 31η Δεκεμβρίου ενώ παρά τα όσα αναμένονταν, η σχετική τροπολογία για την παράταση δεν κατατέθηκε στη Βουλή. Έτσι, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όποιος καταθέτει πινακίδες και αποφασίσει να τις πάρει πίσω μέσα στο 2015, θα χρειαστεί να πληρώσει ολόκληρο το ποσό των τελών. Όποιος δεν πληρώσει τα τέλη, θα καταβάλλει τα διπλά.
Για την τελευταία στιγμή άφησαν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι και την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Εκτιμάται ότι υπολείπονταν περισσότερες από δύο εκατομμύρια πληρωμές για το τελευταίο τριήμερο του έτους που σημαίνει ότι οι συναλλαγές ανά ημέρα θα πρέπει να ξεπερνούν τις 600.000 προκειμένου να επιτευχθεί ο εισπρακτικός στόχος του υπουργείου Οικονομικών.
Προς το παρόν, το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει παράταση. Βέβαια, και πέρυσι κάτι αντίστοιχο γινόταν και τελικώς η παράταση ανακοινώθηκε αφού έκλεισαν οι τράπεζες την 31η Δεκεμβρίου του 2013.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...