Ο Παπανδρέου βάλει κατά Βενιζέλου αλλά διαμηνύει ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση

Καλά κρατεί ο «εμφύλιος» στο ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου -είτε οι ίδιοι είτε μέσω των συνεργατών τους ή φίλα προσκείμενων στελεχών- να συνεχίζουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, βουλιάζοντας ακόμη περισσότερο το υπό διάλυση κόμμα τους.


 «Με λυπεί και με θλίβει η εικόνα που εκπέμπει το ΠΑΣΟΚ, η οποία το αδικεί κατάφωρα και συγκαλύπτει τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν κάνει όλα τα στελέχη μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού. Τόνισε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν επιλογή του κ. Παπανδρέου, ο οποίος «δεν “φαγώθηκε” αλλά παραιτήθηκε μόνος του». Επίσης μίλησε για «ασύμμετρη κατάσταση, δηλαδή μπορεί πολλοί άνθρωποι να προσπαθούν πολύ και ένας άνθρωπος προσπαθώντας ελάχιστα να δημιουργεί μια άλλη εικόνα».

 Ο Ελενόπουλος

Την ίδια στιγμή, ο κ. Παπανδρέου διά του στενού συνεργάτη του Γιώργου Ελενόπουλου έβαλε και πάλι κατά του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας σε δήλωσή του: «Είναι αστείο να εγείρουν κάποιοι ζητήματα σταθερότητας της χώρας με αφορμή την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου (για συνέδριο και εκλογή προέδρου από τη βάση), καθώς είναι ο κατεξοχήν παράγοντας της σταθερής πορείας της χώρας - αλλά, εξ ου και ο φόβος ορισμένων, όχι της δικής τους πορείας». Η πρόταση Παπανδρέου, όπως είπε, είναι «λυτρωτική για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ».

 Στην κόντρα παρενέβη χθες και πάλι ο παπανδρεϊκός βουλευτής Θάνος Μωραΐτης που, μέσω του Real FM, τάχθηκε υπέρ των απόψεων του πρώην πρωθυπουργού. «Πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες να προχωρήσουμε σε ένα συνέδριο που θα ξεκαθαρίσει το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα, να αλλάξει η ηγεσία και πολλά άλλα πράγματα».

Για «χείριστη υπηρεσία» που προσφέρουν στον Γιώργο Παπανδρέου όσοι τον προτρέπουν να κάνει δικό του κόμμα έκανε λόγο ο Κώστας Σκανδαλίδης («Real news»), ο οποίος υποστήριξε ότι η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός για τη συμφωνία με την τρόικα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...