Παρακολουθεί στενά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, κρατώντας αποστάσεις, αποφεύγοντας να σχολιάσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ανέφερε η κυβέρνηση της Γερμανίας διά στόματος της κυβερνητικής εκπροσώπου.


«Φυσικά παρακολουθούμε πολύ στενά τι συμβαίνει στην Ελλάδα» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Αλλά πρέπει να αντιληφθείτε ότι δεν μπορώ να σχολιάσω εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, ειδικά εκείνα που έχουν συμβεί πριν από μιάμιση ώρα. Βασικά συζητάμε για ένα ελληνικό εσωτερικό ζήτημα» πρόσθεσε η Βιρτς.

Αλλά ο Σόιμπλε παρεμβαίνει

Σε αντίθετο κλίμα όμως, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έσπευσε να επαναλάβει τις προειδοποιήσεις του στην Ελλάδα, αμέσως μετά την τρίτη ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
"Η Ελλάδα δεν πρέπει να παρεκκλίνει από τον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων" δήλωσε τονίζοντας πως "η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση δεσμεύεται από τις συμφωνίες που έχει συνάψει η παρούσα."
 
«Οι σκληρές μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική» πρόσθεσε.
 
«Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε την Ελλάδα στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Αν επιλέξει άλλο δρόμο θα είναι δύσκολο. Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες που έχουμε πετύχει με την ελληνική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει η προκάτοχός της» κατέληξε ο κ. Σόιμπλε