Στο αρχείο έθεσε ο εισαγγελέας Εφετών Πάνος Παναγιωτόπουλος την έρευνα για την καταγγελία του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα δωροδοκίας του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η δικαιοσύνη έκρινε ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν και δε γίνεται δεκτό το οπτικοακουστικό υλικό ως παρανόμως κτηθέν.
Με την ίδια απόφαση δε γίνεται δεκτό και το αίτημα για άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών.

ΣΥΡΙΖΑ: Εύλογα ερωτήματα για την ορθότητα και τη σκοπιμότητα της απόφασης

Παρά την ομολογημένη απόπειρα χρηματισμού βουλευτή, η παραπομπή στο αρχείο της υπόθεσης χωρίς προηγουμένως να έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων, γεννάει εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την ορθότητα και την σκοπιμότητα της απόφασης, σχολίασαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.


Π. Καμμένος: Δικαστικό πραξικόπημα η αρχειοθέτηση της έρευνας

 

Δικαστικό πραξικόπημα χαρακτήρισε την αρχειοθέτηση της καταγγελίας του Παύλου Χαϊκάλη για την απόπειρα χρηματισμού του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, καλώντας τον λαό να «βάλει στο αρχείο με την ψήφο του, κυβέρνηση, καθεστώς και παρακράτος».

Ο Π. Καμμένος  με ανάρτησή του στο Twitter λίγα λεπτά μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος του αντεισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, υποστηρίζει ότι το «δικαστικό πραξικόπημα» είχε προαναγγείλει από την Κυριακή ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
«Πλέον δεν απομένει παρά ο ελληνικός λαός να βάλει στο αρχείο με την ψήφο του, κυβέρνηση, καθεστώς και παρακράτος», προσθέτει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με άλλη δήλωσή του.