Όταν ο Νίκος Βούτσης τα έβαζε με τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ: Δεν έχετε δικαίωμα. Σε αυτό το δρόμο περπάτησε ελεύθερος ο Λαμπράκης

Φωτογραφίες και βίντεο από την προσπάθεια του τότε κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν. Βούτση να εισέλθει στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετά το "μαύρο" και η απώθησή του από τα ΜΑΤ. Τι ακριβώς συνέβη τότε (Pics+Vids)
Μετά την είδηση εισόδου των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τις πρώτες πρωινές ώρες του Ιουνίου 2013, κόσμος άρχισε να μαζεύεται για να εκφράσει την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους - καταληψίες. Στο σημείο έσπευσαν αρκετοί βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που προσπάθησαν να εισβάλλουν στο εκκενωμένο από τα ΜΑΤ κτήριο.
Δείχνοντας τις ταυτότητές τους, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούσαν τους άνδρες των ΜΑΤ να επιτρέψουν στους ίδιους να εισέλθουν κατά την διαδικασία καταμέτρησης.
Μεταξύ αυτών και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Βούτσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης και οι βουλευτές Δημήτρης Στρατούλης και Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στο βίντεο αυτό οι άνδρες των ΜΑΤ απωθούν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ενώ ξεκάθαρα διακρίνεται ο Νίκος Βούτσης να επιδεικνύει την βουλευτική του ταυτότητα και να  φωνάζει στους άνδρες των ΜΑΤ: "δεν έχετε δικαίωμα. Σε αυτόν τον δρόμο περπάτησε ο Λαμπράκης".
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το ιστορικό "μαύρο" στην Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί συζητήσεις, ιδίως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την ανάληψη του υπερ-υπουργείου Εσωτερικών από τον ίδιο.


..

Βούτσης για την ΕΡΤ: Πράξη πολιτικής αποσταθεροποίησης

Από το βήμα της βουλής, την επομένη του βίαιου λουκέτου στην ΕΡΤ, ο τότε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος εξέφρασε την αγανάκτησή του
Η απόφαση αυτή όπως δήλωωε τότε "συνιστά πράξη πολιτικής αποσταθεροποίησης και πράξη έκνομη. Είναι μία αντιδημοκρατική συμπεριφορά που θέλει να οδηγήσει τα πράγματα σε περαιτέρω πολιτική όξυνση".
Μεταξύ άλλων, ο κ. Βούτσης, αναφερόμενος και στην προσπάθεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθουν στο κτίριο της ΕΡΤ, τόνισε: |Σας απαγορεύουμε να θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρξουν βουλευτές δύο ταχυτήτων, δύο επιπέδων δικαιωμάτων. Αν θεωρείτε πως έχει κανείς δικαίωμα να απαγορεύει σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προχωρήσουν, για να πάνε προς το κτίριο της ΕΡΤ είναι πολύ γελασμένος|.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε και το εξής: "Όταν έχεις βουλευτική κάρτα, μπορείς να περνάς το δημόσιο δρόμο και να περπατάς. Ήμασταν στο δρόμο που περπάτησε ο Λαμπράκης, πριν από 47 χρόνια".
...

Πώς ο Νίκος Βούτσης πήρε τα ηνία του υπουργείου Εσωτερικών

Υπενθυμίζεται ότι την θέση του νέου υπερυπουργού Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Νίκος Βούτσης μετά από πολλές καραμπόλες, καθώς από τη θέση αυτή πέρασαν ο Πάνος Σκουρλέτης αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Τελικώς, ο κ. Βούτσης που προαλειφόταν για Πρόεδρος της Βουλής προτιμήθηκε από την κ. Κωνσταντοπούλου για να βάλει μία τάξη στη Δημόσια Διοίκηση αλλά και τους ΟΤΑ, ενώ η πρώην τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η δεύτερη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορίας της Βουλής μετά την Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη.
Μαζί του θα είναι:
Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο γνωστός νομικός και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος
Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο, επίσης, γνωστός νομικός Γιάννης Πανούσης
Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής η δικηγόρος Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων, Τασία Χριστοφιλοπούλου
Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης από τους ΑΝΕΛ η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Μαρία Κολλια Τσαρουχά

Λίγα λόγια για τον νέο υπερ-υπουργό

Ο Νίκος Βούτσης γεννήθηκε το 1951 και είναι πολιτικός μηχανικός (ΕΜΠ). Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.
Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με την παράταξη “Αττική συνεργασία – όχι στο μνημόνιο”.
Συμμετείχε ενεργά στο μαζικό αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως μέλος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, που προέκυψε από το Εθνικό Συμβούλιο το 1975. Γραμματέας του ΚΣ της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (’80-’85). Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού και της εννεαμελούς Γραμματείας μέχρι το ’86. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά από το ’87-’91 και στον ΣΥΝ μετά τις εκλογές του ’93.
Δραστηριοποιείται ιδιαίτερα σε θέματα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει αρθρογραφήσει μεταξύ άλλων στην Αυγή, την Εποχή, τα Νέα, το Μετρό κ.ά.
Περισσότερα: Κυβέρνηση, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...