Αυστραλία: Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αδελαΐδα

Δύο ηλικιωμένοι αγνοούνται - Δώδεκα κατοικίες καταστράφηκαν
Συνεχίζει να καίει εκτάσεις στην Αδελαΐδα η πυρκαγιά που ξέσπασε σε θαμνώδη περιοχή εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατεί στην Αυστραλία.
















Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, η πυρκαγιά είναι εκτός ελέγχου, ενώ δύο ηλικιωμένοι αγνοούνται, δώδεκα σπίτια έχουν καταστραφεί και σχεδόν 40 πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί.

Την ίδια στιγμή, η πύρινη λαίλαπα κατακαίει για δεύτερη ημέρα την περιοχή Αντελάιντς Χιλς, έξω από την πρωτεύουσα της Νότιας Αυστραλίας, Αδελαΐδα.

Στην κατάσβεσή της παίρνουν μέρος περισσότεροι από 800 πυροσβέστες και υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των σπιτιών που καταστράφηκαν είναι πολύ μεγαλύτερος απ΄ αυτόν που έχει ανακοινωθεί.

Την ίδια στιγμή στην πολιτεία της Βικτώριας όλα τα πύρινα μέτωπα είναι υπό έλεγχο.

Μεταξύ των κοινοτήτων εξακολουθεί να θεωρείται ότι διατρέχουν κίνδυνο ήταν εκείνοι στο One Tree Hill, Humbug Scrub, Όρος Crawford, Kersbrook, Birdwood, Gumeracha, Kenton Valley, Cudlee Creek και Inglewood.

Περισσότερα από 1100 ακίνητα στις περιοχές αυτές έμειναν χωρίς ρεύμα την Κυριακή το βράδυ, λόγω της πυρκαγιάς, η οποία έχει καεί από σχεδόν 13.000 εκτάρια των λόφων.

Είκοσι δύο άνθρωποι, ως επί το πλείστον πυροσβέστες, έχουν τραυματιστεί και ένα πυροσβεστικό όχημα καταστράφηκε το τι έχει περιγραφεί ως η χειρότερη πυρκαγιά στο Adelaide Hills από την Τετάρτη τέφρας πυρκαγιά το 1983 κατά την οποία 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νότια Αυστραλία.

Με περισσότερα από 20 δρόμους στη ζώνη πυρός παραμένουν κλειστά, πολλοί απογοητευμένοι άτομα που εκκενώνουν εμποδίστηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ
Μεταξύ των κοινοτήτων εξακολουθεί να θεωρείται ότι διατρέχουν κίνδυνο ήταν εκείνοι στο One Tree Hill, Humbug Scrub, Όρος Crawford, Kersbrook, Birdwood, Gumeracha, Kenton Valley, Cudlee Creek και Inglewood. - See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&prev=search&rurl=translate.google.gr&sl=en&u=http://www.skynews.com.au/news/top-stories/2015/01/04/police-locate-two-missing-in-sa-fires.html&usg=ALkJrhgfMC7e81umabNIfkC2V0QkZEY_Gw#sthash.zONq7UWP.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...