Αλ. Τσίπρας: Η εξουσία η μόνη αλήθεια του κ. Σαμαρά * Βίντεο Ομιλία Τσίπρα στο Τάε Κβον Ντο στο Π. Φάληρο.

Η παραμονή στην εξουσία αποτελεί για τον πρωθυπουργό τη μοναδική αλήθεια, με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που θέλουν την Ελλάδα αποικία είπε σε προεκλογική ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στο Φάληρο ο Αλέξης Τσίπρας.
"Ο κ. Σαμαράς κρύβεται από το φως και ανασύρει φαντάσματα. Νεκρανασταίνει το φόβο, νεκρανασταίνει το Grexit, νεκρανασταίνει τη χρεοκοπία.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός χωρίς κανένα σεβασμό στο αξίωμά του σέρνει αυτό τον χορό, επιτρέψτε μου αυτή την έκφραση, τον χορό των ζόμπι. Με μουσική υπόκρουση το ψέμα σε όλες του τις εκδοχές. Και προσέξτε που έχει φθάσει. Να χρησιμοποιεί τη λέξη αλήθεια, σε μια τεράστια εκστρατεία ψέματος. Πότε όμως έλεγε αλήθεια ο κ. Σαμαράς;", αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Και συνέχισε: "Έλεγε αλήθεια όταν καταδίκαζε το μνημόνιο ή όταν το διαφήμιζε ως μοναδική σωτηρία που αν δεν το είχαμε θα έπρεπε να το εφεύρουμε και το εφήρμοζε; Πότε έλεγε αλήθεια ο κ. Σαμαράς; Όταν αναλάμβανε τις περιβόητες 18 δεσμεύσεις διαπραγμάτευσης ή όταν ως πρωθυπουργός υλοποιούσε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε; Έλεγε αλήθεια όταν προπαγάνδιζε ότι η Ελλάδα μπήκε στον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης; Ή τώρα που θρηνεί γιατί η Ελλάδα λέει βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού;".

Η απάντηση όπως τόνισε είναι ότι "για τον κ. Σαμαρά μια και μόνη είναι η αλήθεια. Η αλήθεια του είναι η εξουσία. Αυτή την αλήθεια και μόνο γνωρίζει ο κ. Σαμαράς. Μια εξουσία μάλιστα στην υπηρεσία των συμφερόντων που θέλουν την Ελλάδα οικόπεδο και αποικία. Μια εξουσία που αναπαράγει κάθε τι το παλιό, το φθαρμένο, το εκμεταλλευτικό, μια εξουσία που καταστρέφει την κοινωνία, κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους".

Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι χθες, μάλιστα "ανακάλυψε το κρυφό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, προσέξτε το κρυφό πρόγραμμα που είναι αποτέλεσμα συνεδρίου", "λες και οι συνεδριακές αποφάσεις είναι κρυφές σε ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ανακάλυψε δήθεν αυτό το κρυφό πρόγραμμα για να ανασύρει το ζόμπι της χρεοκοπίας".

"Προτείνουμε τουλάχιστον να το διαβάσει το πρόγραμμά μας για να δει, να διαπιστώσει ποιος είναι ο οδικός χάρτης της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης που εμείς προτείνουμε. Και σε ποιον δρόμο η Ελλάδα θα μπει αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης του Γενάρη", πρόσθεσε.

"Αφήνουμε όμως εμείς φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, τον κ. Σαμαρά να ασχολείται με τα ζόμπι και μαζί σήμερα ξεκινάμε έναν όμορφο, έναν ωραίο αγώνα σε όλη την Ελλάδα για να γυρίσουμε σελίδα, όχι απλώς για να γυρίσουμε σελίδα, για να αλλάξουμε βιβλίο, εκείνοι με τα ζόμπι, εμείς με τη ζωή, με την ελπίδα, με το αύριο αυτού του τόπου", τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη σημερινή συνεδρίαση της κεντρική επιτροπής του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας εξασφάλισε την σιωπηρή εσωκομματική εξουσιοδότηση για να προχωρήσει στο σχέδιο πολιτικών συνεργασιών, θεωρείται βέβαιη η παρουσία της Θ. Τζάκρη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως όχι τους κ. Μπόλαρη, Ραχήλ και Γιαταγάνα, αλλά πολλά άλλα στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ενώ έγινε μετεκλογικό άνοιγμα στις δυνάμεις της Αριστεράς, στο ΚΚΕ, την Ανταρσύα και την ΔΗΜΑΡ.

Υποστήριξε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, ανάπτυξη ή λιτότητα, διαπραγμάτευση ή υποταγή, ενώ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι το e-mail που έστειλε στην τρόικα είναι το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει μαζί με την τρόικα και τόνισε ότι σε αυτές τις εκλογές δεν θα ψηφίσει ο κ. Σόιμπλε αλλά ο ελληνικός λαός και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα νικήσει.

Επανέλαβε τα περί ακύρωσης του μνημονίου και είπε πως και διαπραγμάτευση θα γίνει καθώς η ρήξη θα γίνει όχι με τους εταίρους αλλά με τις πολιτικές λιτότητας καθώς κατά την εκτίμησή του η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα οδηγήσει σε αλλαγή και την Ευρώπη. Εγγυήθηκε τόσο τις καταθέσεις όσο και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Απάντηση Δημ. Σταμάτη


"Σκόπιμα σήμερα ο κ. Τσίπρας απέφυγε να αναφερθεί στις Πολιτικές Αποφάσεις και στη Διακήρυξη του κόμματός του για τις Ευρωεκλογές, όπου σαφώς αναφέρεται ότι «θα χρησιμοποιηθούν όλα τα όπλα», δηλαδή ακόμη και η διακοπή τόκων και χρεολυσίων και η χρεοκοπία. Προτίμησε να μιλήσει για το δήθεν πρόγραμμά του, προτρέποντάς μας μάλιστα να το διαβάσουμε.

Δεν προέτρεψε όμως να διαβάσουμε τα πραγματικά κείμενα της χρεοκοπίας και της εξαθλίωσης. Δεν είπε κουβέντα για τον εσωτερικό δανεισμό με έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου από τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών. Σήμερα ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι οι θέσεις που έχουν εκφράσει στελέχη του όπως ο κ. Τόλιος και ο κ. Μηλιός αποτελούν πράγματι μέρος του «προγράμματός» του. Άλλους μάρτυρες δεν χρειαζόμαστε"
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...