Με τον κόμμα του Παπανδρέου και οι Σηφουνάκης - Μωραΐτης

Δύο ακόμη στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από το κόμμα για να ενταχθούν στους «Δημοκράτες Σοσιαλιστές» του Γιώργου Παπανδρέου. Πρόκειται για τον Θάνο Μωραϊτη και τον Νίκο Σηφουνάκη.

Ο Θάνος Μωραϊτης ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών με το κόμμα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Όπως δήλωσε, αιτιολογώντας την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, «πολλές από τις απόψεις του όπως και πολλές άλλων συντρόφων του δεν εισακούσθηκαν και αντίθετα επιχειρήθηκε η απαξίωσή τους».
«Εδώ και πολλούς μήνες δεν έχω σταματήσει να εκφράζω δημοσίως (πολύ πιο επίμονα όμως στα συλλογικά κομματικά όργανα) τις απόψεις μου για την αρνητική πορεία της χώρας.Παράλληλα, δεν έχω σταματήσει να εκφράζω δημοσίως και στα συλλογικά κομματικά όργανα τις απόψεις μου για:
  • τις παλινωδίες στην ανασυγκρότηση της παράταξης
  • την έλλειψη στρατηγικής και την πορεία εξαΰλωσης του κόμματος και την αποϊδεολογικοποίησή του
  • την απαξίωση της εσωκομματικής δημοκρατίας και των οργάνων
  • την ανυπαρξία στρατηγικής στην κυβερνητική συνεργασία με αποτέλεσμα την ισοπεδωτική ταύτιση με την ΝΔ».
«Στο νέο ξεκίνημα θα είμαι παρών στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου προσχωρώντας στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Στη κρίσιμη αυτή μάχη θα είμαι υποψήφιος με το κίνημα στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών», τόνισε.
Από την πλευρά του ο Νίκος Σηφουνάκης ανακοίνωσε πως θα υποστηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου, ωστόσο δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές. Ο Νίκος Σηφουνάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι εκλογές θα είναι η απαρχή της ανασύστασης του Κεντρώου χώρου, και τα δεκάδες αδρανοποιημένα ηγετικά και ικανά στελέχη του να επανασυσπειρωθούν, και να μπορέσει να ξαναεμπνεύσει τον λαό».
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του επισημαίνει την πρωτοβουλία του για συναινετική λύση στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ υποστηρίζει πως «η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες υπήρξε στρατηγική επιλογή της αντιπολίτευσης, στην οποία η συμπολίτευση - εκουσίως ή ακουσίως- δεν έκανε και μεγάλη προσπάθεια για να την αποτρέψει, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ».
Εκφράζει, επίσης, την ευγνωμοσύνη του στον λαό των νησιών του νομού Λέσβου, που «σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις τον εμπιστεύτηκαν και τον τίμησαν με την ψήφο τους», ενώ δηλώνει πως παραμένει «μάχιμος και ενεργός πολίτης, και εφόσον κριθεί χρήσιμο θα προσφέρει ξανά με τις όποιες δυνάμεις και γνώσεις του».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...