Παρίσι: Τριάντα άνθρωποι γλίτωσαν επειδή κρύφτηκαν στο ψυγείο * Νεκροί από τα πυρά του ενόπλου οι τέσσερις όμηροι στο εβραϊκό παντοπωλείο

Για πέντε ώρες έμειναν σε θερμοκρασία -3 βαθμών Κελσίου - Τρίβονταν μεταξύ τους για να γλιτώσουν την υποθερμία - Με τα κινητά τηλέφωνα ειδοποίησαν τους συγγενείς τους
Kρύφτηκαν για πέντε ώρες σε μια παγωμένη αποθήκη, με θερμοκρασίες -3 βαθμούς Κελσίου, δύο ορόφους κάτω από το έδαφος
και με τον τρόπο αυτό γλίτωσαν από τον ένοπλο τζιχαντιστή σύντροφο των αδερφών Κουασί που σκόρπισαν τον θάνατο στο περιοδικό Charlie Hebdo.



Ο λόγος για 30 πελάτες του εβραϊκού παντοπωλείου στην περιοχή Βενσέν, οι οποίοι, σύμφωνα με τη DailyMail όταν άκουσαν τους ήχους από τους πυροβολισμούς το μεσημέρι της Παρασκευής έτρεξαν στο δεύτερο υπόγειο για να κρυφτούν.

Ένας από αυτούς, ο 36χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών Γιοχάν Ντορέ κατάφερε να επικοινωνήσει με φίλο του για να τον ειδοποιήσει ότι είναι κρυμμένοι για να γλιτώσουν από τον ένοπλο άνδρα.

«Ο Γιοχάν και οι άλλοι ήταν τρομοκρατημένοι ότι οι τρομοκράτες θα τους ανακάλυπταν και υποχρεώθηκαν να τριφτούν μεταξύ τους σαν φοβισμένα ζώα προκειμένου να αποφύγουν την υποθερμία» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο θείος του λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης της αστυνομίας.

«Αγόρασε προϊόντα κοσέρ όταν άκουσε πυροβολισμούς στο ισόγειο και αμέσως βρήκε καταφύγειο μαζί με άλλους πελάτες στο υπόγειο» περιέγραψε με δάκρυα χαράς ο Τζέικομπ Κατόρζα τις κινήσεις του ανηψιού του αφού έμαθε ότι ήταν καλά στην υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι στο εβραϊκό παντοπωλείο έχασαν τη ζωή τους τέσσερις από τους ομήρους καθώς και ο δράστης, ο Αχμέντ Κουλιμπαλί, ο οποίος δήλωσε ότι είχε οδηγίες από το ισλαμικό κράτος.

Νεκροί από τα πυρά του ενόπλου οι τέσσερις όμηροι στο εβραϊκό παντοπωλείο

 

Σοκ και δέος από την γαλλική «11η Σεπτεμβρίου» - Τρόμος σε όλη τη Γαλλία - Πώς σώθηκε ένας από τους ομήρους στο τυπογραφείο της Ντεμαρτάν - Πώς έδωσε τέλος η γαλλική αστυνομία στις υποθέσεις

Με μακελειό στο εβραϊκό παντοπωλείο έληξε το θρίλερ με τις δύο ομηρίες, που εξελίσσονταν από το πρωί της Παρασκευής στη Γαλλία. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ νεκροί είναι και οι τρεις δράστες των επιθέσεων αυτών.



Σύμφωνα με δηλώσεις του εισαγγελέα του Παρισιού, Φρανσουά Μουλάν, οι τέσσερις όμηροι στο εβραϊκό παντοπωλείο  σκοτώθηκαν από τον ένοπλο εισβολέα Αμεντί Κουλιμπαλί «πιθανώς» από την αρχή της επίθεσης.

«Οι όμηροι δεν σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης από τις δυνάμεις ασφαλείας», διαβεβαίωσε ο δικαστής.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ένοπλος δράστης της ομηρίας Αμεντί Κουλιμπαλί είχε παγιδεύσει το κατάστημα και «απείλησε να πυροβολήσει όλους τους ομήρους» που ήταν στο εσωτερικό του.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα δύο αδέρφια Κουασί, που θεωρούνταν οι κύριοι ύποπτοι για την εν ψυχρώ εκτέλεση δώδεκα ανθρώπων στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, εισέβαλαν στο κτήριο εκτυπωτικής εταιρίας στην περιοχή Ντεμαρτάν, σε απόσταση 26 μιλίων από το Παρίσι.



Οι δράστες παρέμειναν στο κτήριο για περίπου οκτώ ώρες, ενώ την ίδια στιγμή, αποκλεισμένη παρέμενε ολόκληρη η μικρή κωμόπολη των 8.000 κατοίκων, αφού η αστυνομία είχε ζητήσει να παραμείνουν στα σπίτια τους, με τα φώτα κλειστά.





Σε επικοινωνία τους με την αστυνομία οι δράστες δήλωσαν πως «θα πεθάνουν σαν μάρτυρες» κάνοντας εξαρχής ξεκάθαρες τις προθέσεις τους.



Περίπου τέσσερις ώρες μετά την ομηρία των αδερφών Κουασί, ένας ένοπλος εισέβαλε σε εβραϊκό παντοπωλείο στην καρδιά του Παρισιού, στην περιοχή Βενσέν, κρατώντας ομήρους όσους βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα. Ο 32χρονος αναγνωρίστηκε λίγο αργότερα ως ο δράστης της δολοφονίας της αστυνομικού το πρωί της Πέμπτης, Αμεντί Κουλιμπαλί και σε επαφή του με τους αστυνομικούς ζήτησε την απελευθέρωση και ασφαλή διαφυγή των αδερφών Κουασί από την εταιρία στην Ντεμαρτάν.



Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης φαίνεται πως έπαιξε ένας εργαζόμενος της εταιρίας στη Ντεμαρτάν, που η αστυνομία θεωρούσε όμηρο, όμως οι ένοπλοι δεν γνώριζαν την ύπαρξή του. Ο άνθρωπος αυτός παρέμενε κρυμμένος μέσα σε ένα χαρτοκιβώτιο και στέλνοντας μηνύματα από το κινητό του παρείχε χρήσιμες πληροφορίες στους αστυνομικούς. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Την ίδια ώρα, επί ποδός στο Παρίσι και στα περίχωρα, και βέβαια στη Ντεμαρτάν βρίσκονταν περί τους 80.000 πάνοπλους αστυνομικούς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο εσωτερικών της χώρας. Στο πεδίο βρίσκονταν ένστολοι από όλες τις ειδικές δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, αλλά και περί τους χίλιους στρατιώτες, που είχαν αναπτυχθεί γύρω από στρατηγικής σημασίας σημεία, όπως ο πύργος του Άιφελ.



Τελικά η επιχείρηση της αστυνομίας έλαβε χώρα λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, όταν, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι δύο ένοπλοι αδερφοί Κουασί επιχείρησαν πυροβολώντας να βγουν από το κτήριο. Αρκετές εκρήξεις και απανωτοί πυροβολισμοί ακούστηκαν και λίγα λεπτά μετά και οι δυο κείτονταν νεκροί.



Σχεδόν ταυτόχρονα έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας και στο εβραϊκό παντοπωλείο, όπου πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και φωνάζοντας προς τους ομήρους «Πέστε όλοι κάτω». Πυροβολώντας εξουδετέρωσαν άμεσα το δράστη και μέσω ασυρμάτου ενημέρωσαν: «Τον έχουμε».
Η στιγμή της επέμβασης της αστυνομίας στο παντοπωλείο: 
..
 Με την εισβολή της αστυνομίας απελευθερώθηκαν όμηροι που κρατούσαν ο Κουλιμπαλί στο παντοπωλείο, μεταξύ αυτών και ένα μικρό παιδί. Αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 6 ομήρους, τελικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επρόκειτο για 19 ανθρώπους.







Λίγο αργότερα, αστυνομικές πηγές, που αργότερα επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ανέφεραν πως τέσσερις από τους ομήρους είναι τελικά νεκροί.

Παραμένει έως αυτή την ώρα αδιευκρίνιστο εάν ο Κουλιμπαλί έδρασε μόνος του ή είχε συνεργό που με κάποιο τρόπο κατόρθωσε να διαφύγει.



Τριάντα άνθρωποι κρύφτηκαν στο ψυγείο του παντοπωλείου για να γλυτώσουν
Περισσότερες από πέντε ώρες, όσο κράτησε η ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο, έμειναν κλεισμένοι στο ψυγείο του καταστήματος περίπου τριάντα άτομα!

Όπως αποκαλύπτει η αγγλική εφημερίδα Daily Mail, ήταν πελάτες του καταστήματος που την ώρα που εισέβαλε ο ένοπλος κατόρθωσαν να κρυφτούν στο δωμάτιο - ψυγείο του παντοπωλείου, σε θερμοκρασίες -3 βαθμών Κελσίου!

Χαρακτηριστικό της φρίκης στη σκηνή του μακελειού, αλλά και της κατάστασης που βρίσκεται όλη η Γαλλία είναι η φωτογραφία του άντρα των ειδικών δυνάμεων από το σημείο.



Οι Γάλλοι παρακολουθούν συγκλονισμένοι, σε κατάσταση σοκ και τρόμου όσα εκτυλίσσονται στη χώρα τους από το πρωί της Τετάρτης, με την αιματηρή επίθεση στο Charlie Hebdo.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...