Ρένα Δούρου στην El Pais: Πρέπει να κυριαρχήσει ξανά η πολιτική επί των αγορών

Η ισπανική εφημερίδα φτιάχνει το πορτρέτο της Περιφερειάρχη Αττικής και συζητά μαζί της για την ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, αλλά και το έργο της στην τοπική αυτοδιοίκηση
Μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ισπανίας, φιλοξενεί την Ρένα Δούρου σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη για το διακύβευμα των εκλογών στην Ελλάδα,
το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και το στοίχημα που έχει βάλει η ίδια για την Περιφέρεια Αττικής.
"Η πλειοψηφία αυτού του εκλογικού σώματος (50,8%) στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ψήφισε τη Ρένα Δούρου, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα στο οποίο ανήκει και το οποίο έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου" γράφει η εφημερίδα με την ίδια την κα. Δούρου να σημειώνει: "Δεν μας ψήφισαν γιατί τους τάξαμε τον ουρανό με τα άστρα, αλλά γιατί τους είπαμε την αλήθεια"

Είμαστε ρεαλιστές ευρωπαϊστές

Με αυτή τη φράση η Ρένα Δούρου εξηγεί στην ισπανική εφημερίδα πως "σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια δημοκρατική επανίδρυση, με πολιτικές που να οδηγούν στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Πρέπει, εν ολίγοις, να κυριαρχήσει ξανά η πολιτική επί των αγορών. Και η εξέλιξη αυτή δεν αφορά μόνο μία ή δυο χώρες, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη".
Μιλώντας για το θέμα που απασχολεί περισσότερο το δημόσιο διάλογο η Ρένα Δούρου αναφέρει: "Το ζήτημα δεν είναι αν εμείς είμαστε υπέρ ή κατά της Ευρώπης ή του ευρώ, αλλά το πώς φτάσαμε ως εδώ και ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας της ΕΕ... Το 2009, όταν μπήκαμε στη Βουλή με το 4% των ψήφων, ο Τσίπρας προειδοποιούσε ότι θα είχαμε κρίση χρέους, αλλά η κυβέρνηση κώφευε".

Συνεχίζω από το πόστο της Περιφερειάρχη

Η Ρένα Δούρου ξεκαθαρίζει πως ο στόχος της είναι να προσφέρει από το πόστο το οποίο τις εμπιστεύτηκαν οι πολίτες στην Αττική: "Έχω πέντε χρόνια μπροστά μου ως Περιφερειάρχης Αττικής και σε αυτή τη θέση θα συνεχίσω, γιατί είμαι βέβαιη ότι μπορώ να βοηθήσω τους πολίτες. Αυτή είναι η προτεραιότητα της δουλειάς μου και πάνω από όλα, να ανακουφίσω την ανθρωπιστική κρίση από την οποία υποφέρει ο κόσμος".
Τον Αύγουστο, προτού αναλάβει το πόστο της, συναντήθηκε με έναν – έναν χωριστά από τους 66 δημάρχους της περιφέρειας – μόνο οι 10 πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ - «κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ πριν», «για να τεθούν οι βάσεις μιας νέας σχέσης, συμμετοχικής και ισότιμης, γιατί για εμάς δεν υπάρχουν δήμαρχοι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας».
Όπως εξηγεί: "Εδώ δεν κάνουμε πειράματα. Φροντίζουμε, μέσα από μια σοβαρή και υπεύθυνη διακυβέρνηση, για το καλό του πολίτη και του περιβάλλοντος, έχοντας απέναντί μας μια εχθρική κεντρική κυβέρνηση".
Περισσότερα: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...