Ευρωλίγκα: Εύκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι Μιλάνο *Highlights: Olympiacos Piraeus-EA7 Emporio Armani Milan

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός «ζέστανε» την ατμόσφαιρα στο παγωμένο ΣΕΦ και μαζί τους 7000 φίλους τους με μια μεστή εμφάνιση, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, διαλύοντας την Αρμάνι Μιλάνο (81-58).


Έτσι το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου (που είχε κορυφαίους τους Πέτγουεϊ-Λαφαγιέτ και Πρίντεζη) έκανε άνετα το 2/2 και πάει χωρίς άγχος την άλλη εβδομάδα στην Πόλη, για το πρώτο του ντέρμπι στο τοπ-16 της Ευρωλίγκα με την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Στο δεύτερο εικοσάλεπτο οι Πειραιώτες έδωσαν ρεσιτάλ άμυνας κρατώντας τους Ιταλούς μόλις στους εννέα πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ είχαν δεχτεί μόλις ένα καλάθι στα μισά της τέταρτης περιόδου, με το σκορ να «απογειώνεται» στο 71-46 (35’) με σερί 20-2 και ο κόσμος δικαίως να ξεσηκώνεται.

Το ξέσπασμα των γηπεδούχων στο τρίτο δεκάλεπτο έγινε με ηγέτη στην επίθεση τον Μπρέντ Πέτγουεϊ, έφερε τον Ολυμπιακό ακόμα και στο +14 (49-35 στο 24’) με έλεγχο στα ριμπάουντ και πολύ καλά ποσοστά στα δίποντα (οι πειραιώτες σούταραν με ποσοστό κοντά στο 70% κάποια στιγμή). Όμως η κούραση του Μπράιαν Ντάνστον, σε συνδυασμό με την καλή εμφάνιση του Αλεσάντρο Τζεντίλε για τους Ιταλούς, έφερε την Αρμάνι και πάλι κοντά στο σκόρ (51-44 στο 28’) αλλά ένα γρήγορο σερί 6-0, με μεγάλο τρίποντο – για ένα ακόμα παιχνίδι – του Λαφαγέτ, ο Ολυμπιακός έκλεισε την 3η περίοδο με 56-44 έχοντας βάλει τις πιο σταθερές βάσεις για την νίκη και δεν ξανακοίταξε πίσω.

Η αντεπίθεση πάντως είχε ξεκινήσει ουσιαστικά στο δεύτερο δεκάλεπτο και πάλι από την άμυνα για τον Ολυμπιακό που κάλυψε άμεσα την διαφορά των πέντε πόντων (18-13) που είχαν πάρει οι Ιταλοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Με καθοριστικό σε εκείνο το σημείο τον Δημήτρη Κατσίβελη που πήγε πάνω στον Χάκετ, δέχτηκαν μόλις εννέα πόντους σε επτά λεπτά στη δεύτερη περίοδο και έτσι πήραν το προβάδισμα με 32-27 (17’) το οποίο έφτασαν μέχρι και στο +6 (37-31) έχοντας επιβάλλει πλήρως το ρυθμό τους. Απλά κάποια καλύτερα τελειώματα στην επίθεση θα τους είχαν επιτρέψει να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά.

Ήδη όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο για παράδειγμα οι ασίστ ήταν 6 – 2 υπέρ του Ολυμπιακού, κυρίως γιατί μέσα από την καλή του άμυνα είχε μπλοκάρει τους Ιταλούς (με Χάκετ και Μός να έχουν μείνει συνολικά στους επτά πόντους) ενώ άρχισε να βρίσκει πόντους και από την περιφέρεια (2/2 τρίποντα έναντι 0/5 στο πρώτο δεκαλεπτο) αλλά και κοντά στο καλάθι από Σπανούλη και Πρίντεζη με το νερό να έχει μπει στο αυλάκι.

Δεκάλεπτα: 13-18, 39-35, 51-44, 81-58

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 13(2/3τρ) , Χάντερ 4 Ντάνστον 5, Σπανούλης 9 (4ασ), Σλούκας 9 (6ασ), Πρίντεζης 12(1), Μάντζαρης, Κατσίβελης 3(1), Λαφαγιέτ 13 (4/5τρ), Ντάρντεν, Λοτζέσκι 12(1), Καβαδάς 1.  

Αρμάνι Μιλάνο: Ράγκλαντ 6 (1), Μπρουκς 7, Τζεντίλε 12 (1), Τσερέλα, Μέλι 6 (2), Κλέιζα 4, Τζέιμς 3, Χάκετ 5, Σάμιουελς 9, Μος 6.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...