Ο Μαντέλης επιστρέφει στο Δημόσιο τη μίζα της Siemens 230.000 ευρώ (450.000 μάρκα), προκειμένου να τύχουν καλύτερης δικαστικής αντιμετώπισης.

Οι κατηγορούμενοι στη δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens, Τάσος Μαντέλης και ο κουμπάρος του Γιώργος Τσουγκράνης, σύμφωνα με πληροφορίες, προέβησαν σε δήλωση τη Δευτέρα με την οποία κάνουν γνωστό ότι επιστρέφουν στο ελληνικό Δημόσιο 230.000 ευρώ (450.000 μάρκα), προκειμένου να τύχουν καλύτερης δικαστικής αντιμετώπισης, ενόψει της εξέλιξης της εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο.


Πρόκειται για τα χρήματα που κατηγορούνται ότι εισέπραξαν ως μίζα. Επισημαίνεται πως ο Γ. Τσουγκράνης είναι υπό την απειλή των ισοβίων, ενώ ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλης κινδυνεύει με 20 χρόνια φυλάκισης.

Το ποσό ισούται με τη ζημία που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο και η κατάθεσή του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δίδει τη δυνατότητα όχι μόνον στους δύο, αλλά και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους, συνολικά είναι πέντε,  να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε και αφορά όσους εμπλέκονται σε οικονομικά εγκλήματα και αποφασίζουν να επιστρέψουν χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο.

Τα χρήματα κατατίθενται στο αποκαλούμενο «ταμείο κλεμμένων», το ταμείο που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνονται χρήματα που θεωρείται πως ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση όπου ένας πρώην υπουργού
κάνει χρήση της διάταξης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...