Tα σημαντικότερα νέα μοντέλα ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ* CROSSOVERS/SUVS *PREMIUM *SPORTSCARS

 Έκθεση Γενεύης: Πανδαισία αυτοκινήτων συνέχεια.
Η νέα χρονιά βρίσκει την Αυτοκινητοβιομηχανία σε μία μεταβατική περίοδο.
Οι νέες τεχνολογίες αναφορικά με τη «μορφή» και τη «φύση» των κινητήρων, τους συνδυασμούς συνύπαρξης αυτών, τη χρήση καυσίμων για τη λειτουργία τους και τη μείωση της κατανάλωσης προτάσσονται εμφατικά. Το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκίνητα, καθαυτά.

Η πληθώρα των νέων μοντέλων και η δημιουργία νέων «υποκατηγοριών» μάλλον δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στον υποψήφιο αγοραστή για τη λήψη της τελικής απόφασής του, παρά τον διευκολύνει να επιλέξει άμεσα και ξεκάθαρα.
Στο αφιέρωμα που ακολουθεί, έχουμε σταχυολογήσει κάποια από τα σημαντικότερα οχήματα των εταιρειών που αναμένονται να παρουσιαστούν εντός του 2015, ταξινομημένα σε τέσσερις κύριες κατηγορίες: τα οικογενειακά, τα crossovers/SUV, τα premium και τα sportscars.

Έκθεση Γενεύης: Πανδαισία αυτοκινήτων συνέχεια




Η πρώτη μέρα του Μαρτίου σημαίνει, πέρα από το ξύπνημα της φύσης και την έναρξη της σαιζόν για τα κάμπριο. Έτσι λοιπόν έγκαιρα η Mercedes παρουσίασε στη Γενεύη την C-Class Cabrio, η οποία βασίζεται στην αντίστοιχη κουπέ, έχει θέσεις για τέσσερις, πλήρη εξοπλισμό και κινητήρες που ξεκινούν από τα 1.600 κυβικά και τα 156 άλογα.




















Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό, αλλά διθέσιο και εξ ορισμού πιο σπορ είναι το Abarth 124 Spider, που είναι η εκδοχή της Abarth για το καινούργιο πισωκίνητο ρόουντστερ της Fiat. Με κινητήρα 1.400 κυβικών και 170 ίππων, ενώ έκπληξη ήταν η παρουσίαση και ενός αγωνιστικού πρωτότυπού του, του 124 rally.
Για πιο οικογενειακές καταστάσεις και βόλτες η Renault εμφάνισε αφενός τη νέα γενιά του Scenic, την 4η κατά σειρά, που έχει έναν ιδιαίτερα σύγχρονο σχεδιασμό, με πολλά στοιχεία από crossover, καθώς και την έκδοση στέισον του καινούργιου και φιλόδοξου Megane της.
Για γρήγορες εξορμήσεις ή καλύτερα για πολύ γρήγορες εξορμήσεις υπάρχει η επετειακή -για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της μάρκας- και συλλεκτική Lamborghini Centenario, με το πολύ ανθρακόνημα, τους 770 ίππους και την εντυπωσιακή εμφάνιση.
Opel GT Concept
To Opel GT Concept είναι μια από τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσίες της φετινής Γενεύης. Πηγή: Opel
Εξίσου εντυπωσιακό το GT Concept της Opel, που είναι επνευσμένο από το GT της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει άνοιγμα για το χώρο αποσκευών του, ενώ είναι βέβαιο πως μια παραλλαγή του, κατά πάσα πιθανότητα πιο προσγειωμένη, θα τη δούμε στους δρόμους. Λιγότερο πιθανό να δούμε το DS E-Tense σε αυτήν του τη μορφή τουλάχιστον. To GT της DS, της μάρκας πολυτελείας της Citroen, δεν είναι μόνο εντυπωσιακό είναι και φουλ ηλεκτρικό, με 402 άλογα, που εξασφαλίζουν πολύ καλές επιδόσεις.
Πολύ καλές είναι και οι επιδόσεις του πιο hot από τα hot Ford Fiesta, του ST200. Μπορεί να περιμέναμε το RS, αλλά και αυτό δείχνει ιδιαίτερα δυναμικό και πραγματικά σπορ. Πιο σπορ σε σχέση με την ότι ξέρουμε είναι και το Honda Civic Hatchback Prototype. Το οποίο προλογίζει τη νέα, 10η στη σειρά γενιά του μικρο- μεσαίου Honda που θα είναι διαθέσιμη από τις αρχές του 2017. Το νέο Civic θα είναι και το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας που θα χρησιμοποιήσει τους νέους turbo κινητήρες της. Τον 3κύλινδρο των 1.000 κυβικών που θα αποδίδει περίπου 130 ίππους και τον τετρακύλινδρο των 1.500 που θα φτάνει τα 175 άλογα.
 HONDA CIVIC HATCHBACK PROTOTYPE 8
Πιο δυναμική εμφάνιση για τη νέα γενιά του Honda Civic, που θα έχει και μεγαλύτερες διαστάσεις. Πηγή: Honda
Hatchback παρουσίασε και η Fiat, μαζί με ένα στέισον που δεν είναι άλλα από τις καινούργιες εκδόσεις του Tipo, ενώ το Vision S μας δίνει μια πρώτη εικόνα από το νέο μεγάλο SUV που εξελίσσει η Skoda και το οποίο θα τοποθετείται πάνω από το επιτυχημένο Yeti.
Όσο για την Alfa Romeo εμφάνισε επιτέλους τις πιο απλές, σε σχέση με την QV των 510 ίππων, εκδόσεις της Giulia. Mε κινητήρες turbo, 2.000 κυβικών βενζίνης και 2.200 diesel, ενώ νέο κινητήρa, βενζίνης 1.400 κυβικών με 152 άλογα, θα έχει και το ανανεωμένο Opel Mokka, που πλέον ονομάζεται Mokka X. Στα SUV πάντως εστίασε και η Nissan παρουσιάζοντας πιο premium εκδόσεις των γνωστών Qashqai και X-Τrail. 
H Hyundai με τη σειρά της παρουσίασε την πλήρη γκάμα -υβριδικό, plug-in υβριδικό και ηλεκτρικό- του Ioniq.

Tα σημαντικότερα νέα μοντέλα του 2015

Δείτε τα στο αφιέρωμα του www.caranddriver.gr...
 

 

Αισθητή ανανέωση για το µικρό µοντέλο της γερµανικής εταιρείας που τώρα διαθέτει πιο λεπτά φωτιστικά σώµατα εµπρός και πίσω, νέα µπροστινή γρίλια και καινούργιους προφυλακτήρες. Στο εσωτερικό, η κεντρική κονσόλα υπέστη µεγάλες αλλαγές ενώ µηχανικά δεν άλλαξε κάτι._(1ο τρίµηνο 2015)
BMW 2 Series Active Tourer επταθεσια

Νέο πολυµορφικό µε, φυσικά, µεγαλύτερο µεταξόνιο και µήκος, µεγαλύτερες και πιο άνετες για την πρόσβαση πίσω πόρτες και παράθυρα. Οδηγός και επιβάτες θα βρίσκονται κατά τι ψηλότερα απ' ό,τι σε ένα κανονικό σεντάν, ενώ -σύµφωνα µε την BMW- το επταθέσιο µοντέλο θα έχει γόνατα MacPherson εµπρός και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσµων πίσω ώστε να εξασφαλίζει άνετο ταξίδι σε όλη την οικογένεια._(3ο τρίµηνο 2015)
BMW 2 Cabrio

Η «open-top» εκδοχή της 2 Series διαθέτει προς το παρόν ως κορυφαία εκδοχή την M235i µε τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3 λίτρων που αποδίδει 326 ίππους. Στην γκάµα συµπεριλαµβάνεται και η 220i µε τον 4κύλινδρο των 2 λίτρων (184 ίπποι) και η 228i (245 ίπποι). Η τελευταία έκδοση διατίθεται προαιρετικά και µε σύστηµα τετρακίνησης xDrive._(Φεβρουάριος 2015)
Fiat Doblo

Ανασχεδιασµένο το υπερπρακτικό Doblo επικοινωνείται πλέον ως «Ενεργός Οικογενειακός Χώρος», µε προφανή προσανατολισµό. Πλήρως ανανεωµένο µέσα-έξω, µε προσθήκη του συστήµατος «U-Connect 5», δυνατότητα επταθέσιας διάταξης καθισµάτων ή µέχρι 790 λίτρα χώρου αποσκευών. Διατίθεται µε επτά διαφορετικά κινητήρια σύνολα από 90 µέχρι 135 ίππους µε χρήση βενζίνης, πετρελαίου ή φυσικού αερίου._(Φεβρουάριος 2015)
Ford Ka

Οι µέχρι τώρα πληροφορίες µιλούν για πεντάθυρο αµάξωµα και νέα φιλοσοφία σχεδίασης προκειµένου το µικρό της Ford να βγει δυναµικά σε µια απαιτητική κατηγορία. Θα εξοπλίζεται µε τεχνολογικά καινοτόµα συστήµατα που συναντάµε στα µεγαλύτερα µοντέλα της εταιρείας, ενώ κάτω από το καπό θα υπάρχει ο ατµοσφαιρικός τρικύλινδρος 1,0 λίτρου µε 80 ίππους._(Δεκέµβριος 2015)
Ford C-Max facelift

Νέο, πιο αεροδυναµικό εξωτερικό σχεδιασµό, ολοκαίνουργιο εσωτερικό µε αναβαθµισµένες λύσεις αποθήκευσης και σηµαντικές βελτιώσεις στην απόδοση καυσίµου και στις εκποµπές CO2 υπόσχονται τα δύο µοντέλα. Η «οικογένεια» C-MAX θα εφοδιάζεται για πρώτη φορά µε τον νέο βενζινοκινητήρα 1.5 EcoBoost της Ford και τον 1.5 TDCi ECOnetic diesel 105 PS._(3ο τρίµηνο 2015)
Ford S-Max

Δεύτερη «γενιά» για το επταθέσιο πολυµορφικό που ενσωµατώνει πια την τραπεζοειδή µάσκα της εταιρείας και τα στενόµακρα φωτιστικά σώµατα εµπρός και πίσω. Η πρακτικότητα πρωταγωνιστεί και αυτή χάρη στα καθίσµατα που είναι ηλεκτρικά αναδιπλούµενα σε όλες τις σειρές. Η γκάµα των κινητήρων περιλαµβάνει τον δίλιτρο diesel σε εκδόσεις των 120, 150 και 180 ίππων και τον καινούργιο 1.5 EcoBoost βενζίνης, απόδοσης 160 ίππων._(2ο τρίµηνο 2015)
Honda Jazz

Εντελώς νέο αµάξωµα και µεγαλύτερες διαστάσεις που συµβάλλουν στη δηµιουργία µιας πιο ευρύχωρης καµπίνας. Διατηρείται η κεντρική διάταξη του ρεζερβουάρ που προσφέρει αρκετά πλεονεκτήµατα ως προς την ευελιξία, την πρακτικότητα της καµπίνας και τις λύσεις αποθήκευσης. «Φορά» νέο κινητήρα φιλοσοφίας «Earth Dreams Technology» 1,3 λίτρου και µηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων._(2ο τρίµηνο 2015)
Honda Civic facelift

Σε απλές αισθητικές παρεµβάσεις προχώρησαν οι Ιάπωνες κυρίως στο εµπρός τµήµα, που ξεχωρίζει χάρη στους νέους προβολείς, µε τα ενσωµατωµένα φώτα ηµέρας, και έναν νέο εµπρός προφυλακτήρα. Το hatchback υιοθετεί και νέο πίσω προφυλακτήρα, πλαϊνές ποδιές, πίσω αεροτοµή σε µαύρη απόχρωση και πίσω φώτα τεχνολογίας LED._(2o τρίµηνο 2015)
Hyundai i20

Βασισµένο σε νέα πλατφόρµα, είναι ακόµη ένα µοντέλο σχεδιασµένο και εξελιγµένο στο R?sselsheim της Γερµανίας και δίνει έµφαση τόσο στην ποιότητα όσο και στους προσφερόµενους χώρους που είναι εξαιρετικοί µε βάση τα δεδοµένα της κατηγορίας. Ξεχωρίζει η νέα µάσκα µε τα εµπρός φωτιστικά σώµατα αλλά και η επένδυση των πίσω κολονών µε µαύρο λακαρισµένο πλαστικό που δίνει την αίσθηση της αιωρούµενης οροφής. Οσο για τους κινητήρες µε τους οποίους θα εξοπλίζεται, το «οπλοστάσιο» της Hyundai είναι πλέον πλήρες µε κινητήρες στα 1,0 και 1,2 λίτρα, ενώ ήδη υπάρχουν µονάδες στα 1,4 λίτρα και σε diesel._(1ο τρίµηνο 2015)
Hyundai i20 Coupe

Είναι η πρώτη φορά που η Hyundai λανσάρει τρίθυρο αµάξωµα για το i20 και είναι φανερό πως στοχεύει σε πιο νεανικό κοινό. Η καινοτοµία του εγχειρήµατος εντοπίζεται από τη µεσαία κολόνα και πίσω καθώς η οροφή χαµηλώνει περίπου 2,5 εκατοστά κάνοντας το µοντέλο να φαντάζει ιδιαίτερα σπορ. Σ' αυτό συναινεί και η µάσκα µε τον επανασχεδιασµένο προφυλακτήρα και την τονισµένη γρίλια. Αρχικά, θα είναι διαθέσιµο µε δύο κινητήρες βενζίνης (1.25 και 1.4 µε 84 και 100 ίππους αντίστοιχα), και δύο πετρελαίου (1.1 και 1.4 µε 75 και 90 ίππους, αντίστοιχα)._(2ο τρίµηνο 2015)
Ηyundai i30

Ανανέωση τόσο στον αισθητικό τοµέα όσο και από πλευράς αποδοτικότητας και εξοπλισµού. Η σηµαντική είδηση βέβαια έχει να κάνει και µε την προσθήκη µίας hot hatch έκδοσης που φορά τον 4κύλινδρο turbo άµεσου ψεκασµού του 1,6 λίτρου και 186 ίππων. Εξωτερικά, έχουµε νέα εξαγωνική µάσκα και νέο προφυλακτήρα εµπρός. Και στο εσωτερικό έχουµε αλλαγές µε νέο εξοπλισµό, αναβαθµισµένη ποιότητα υλικών, διαφορετικές επενδύσεις, νέο πίνακα οργάνων, αλλά και νέα καθίσµατα µε καλύτερη πλευρική στήριξη._(1ο τρίµηνο 2015)
KΙΑ Venga facelift

Διαθέτει τη νέα χαρακτηριστική γρίλια της κορεατικής µάρκας, νέα LED φώτα εµπρός και πίσω, νέο προφυλακτήρα µπροστά και νέες ζάντες 16 & 17 ιντσών. Στο εσωτερικό νέες είναι οι επενδύσεις και η κεντρική κονσόλα. Είναι διαθέσιµοι έξι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου απόδοσης από 77 έως 128 ίππους._(1ο τρίµηνο 2015)

KΙΑ Optima

Ολοκαίνουργιο µοντέλο που η κορεατική µάρκα αντιτάσσει ανοιχτά στο Mondeo και το Passat. Διαθέτει νέους προφυλακτήρες, ανασχεδιασµένο χώρο αποσκευών, LED φώτα ηµέρας και νέα φωτιστικά σώµατα. Στο εσωτερικό βρίσκουµε 4,3"ψηφιακό πίνακα οργάνων, 8,0" σύστηµα πλοήγησης και ηχοσύστηµα µε 8 ηχεία. Εφοδιάζεται µε τον δίλιτρο turbo GDI κινητήρα._(4ο τρίµηνο 2015)
KIA Rio

Μικρές αλλαγές υπάρχουν στο εξωτερικό και στο εσωτερικό που περιλαµβάνουν νέας σχεδίασης εµπρός προφυλακτήρα και φώτα οµίχλης, καθώς και νεότερη έκδοση της µάσκας «µύτη του τίγρη», σήµα κατατεθέν της µάρκας. Θα υπάρχουν τέσσερις κινητήρες µε απόδοση από 75 έως 90 ίππους._(1ο τρίµηνο 2015)
KΙΑ Picanto facelift

Μικρές αλλαγές για το «µωρό» της KIA που θέλει να αποσπάσει σηµαντικό µερίδιο αγοράς, σε µια πολυπληθή κατηγορία._(2ο τρίµηνο 2015)
KΙΑ Soul ΕV

Αποτελεί ορόσηµο στην ιστορία της KΙΑ, καθώς είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχηµά της που διατίθεται στην εκτός Κορέας αγορά. Διαθέτει µπαταρίες 192 στοιχείων ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας, 27 kWh, µε αυτονοµία που φτάνει τα 212 χιλιόµετρα. Η ισχύς προέρχεται από ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 110 ίππων. _ (Απρίλιος 2015)
Mazda 2

Σχεδιαστικά ενσωµατώνει στοιχεία που έχουµε δει στα τελευταία Mazda 3 και 6. Οι οµοιότητες συνεχίζονται και στο εσωτερικό, όπου τα highlights περιλαµβάνουν µέχρι και head-up display. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας εντελώς νέος κινητήρας 1,5 λίτρων «SkyActiv-D» απόδοσης 105 ίππων. Ανάλογα µε την αγορά θα υπάρχουν και δύο κινητήρες βενζίνης, ένας 1,3 λίτρων και ένας 1,5 λίτρου. _(1ο τρίµηνο 2015)
Mazda MX-5

Το πιο καλοπουληµένο roadster είναι 100 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, ενώ ο κινητήρας βρίσκεται πιο πίσω από ό,τι στο προηγούµενο µοντέλο για καλύτερη κατανοµή βάρους εµπρός-πίσω. Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, ανήκουν στη γνωστή «οικολογική γενιά» «SkyActiv-G» και πρόκειται για έναν δίλιτρο απόδοσης 180 ίππων και έναν 1.500άρη µε απόδοση 150 ίππους. _(2ο τρίµηνο 2015)
Νissan Pulsar Nismo

Είναι ο ανταγωνιστής του Golf GTΙ. Μία «άγρια» έκδοση µε εντυπωσιακούς προφυλακτήρες, µεγάλες εισαγωγές αέρα και αντίστοιχα µεγάλες απολήξεις της εξάτµισης. Εντονες είναι οι επεµβάσεις και στο εσωτερικό, όπου κυριαρχούν η διχρωµία και τα alcantara υφάσµατα. Επικρατέστερος κινητήρας -µιας και δεν έχει ανακοινωθεί επίσηµα η «καρδιά» του- είναι ο 1.6 turbo βενζινοκινητήρας απόδοσης 220 ίππων._(2ο τρίµηνο 2015)
Opel Corsa OPC

Κάτω από το καπό υπάρχει ο νέος turbo 1.600αρης «SIDI» µε τεχνολογία άµεσου ψεκασµού. Οι φήµες θέλουν το συγκεκριµένο µηχανικό σύνολο να αποδίδει για την περίσταση 200+ ίππους και 300 Nm ροπής. Το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξει και µία πιο... hardcore έκδοση, η OPC N?rburgring Edition, µε την ιπποδύναµη να είναι λίγο υψηλότερη._(2o τρίµηνο 2015)
Opel Adam S

Το µικρό της Opel δυνάµωσε κι αγρίεψε στην προσπάθειά του να δείξει το πιο σπορ πρόσωπό του. Διαθέτει σπέσιαλ bodykit, πιο χαµηλή ανάρτηση, ζάντες 17 ιντσών (και 18'' στον έξτρα εξοπλισµόό), µεγαάλα φρένα και δίχρωµο εξωτερικό. Εφοδιάζεται µε τον 1.400άρη turbo κινητήρα απόδοσης 150 ίππων στις 220 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται µε εξατάχυτο µηχανικό κιβώτιο, από τα νέα αποκτήµατα της µάρκας. Τα 100 χλµ. από στάση έρχονται σε 8,5 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει στα 220 χλµ./ώρα. _(1ο τρίµηνο 2015)
Opel Astra facelift

Πολλές από τις στιλιστικές του λεπτοµέρειες τις οφείλει στο πρωτότυπο Monza. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο νέος προφυλακτήρας µε τις µεγάλες εισαγωγές αέρα που δίνει στο νέο µοντέλο µια ιδιαίτερα επιθετική όψη. Μηχανικά εφοδιάζεται µε τον νέο 3κύλινδρο 1.0 «SIDI» κινητήρα, απόδοσης 114 ίππων, καθώς και τον 1600άρη «SIDI»._(3ο τρίµηνο 2015) σημείωση
Opel Karl

Μικρό, ζωηρό, «εισαγωγικό» µοντέλο, εφοδιασµένο µε πολυάριθµες τεχνολογίες ασφάλειας, άνεσης και «infotainment», απευθύνεται στην καρδιά και στο µυαλό. Ιδανικό για όσους επιθυµούν ένα οικονοµικό αυτοκίνητο που συνδυάζει καθηµερινή χρηστικότητα µε άνεση. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο νέος τρικύλινδρος 1.0 Ecotec απόδοσης 75 ίππων._(2ο τρίµηνο 2015)
πηγη
Renault Espace

Η «ναυαρχίδα» της µάρκας µεταµορφώθηκε σε ένα µεγάλο, κοµψό και στιβαρό crossover. Γοητεύει µε τις ρευστές καµπύλες του, τη φιλόξενη θέση οδήγησης και την κεντρική κονσόλα που µοιάζει να αιωρείται. Το νέο µοντέλο είναι 250 κιλά ελαφρύτερο από το υπάρχον, γεγονός που το καθιστά ακόµα πιο δυναµικό στον δρόµο.
Σε αυτό συντελεί και το νέο σύστηµα Multi-Sense, που συνδυάζει όλες τις τεχνολογίες για µεγαλύτερη απόλαυση και άνεση στην οδήγηση: σύστηµα 4Control, ελεγχόµενη ανάρτηση και λειτουργία επιλογών εσωτερικού φωτισµού και ήχου._(2ο τρίµηνο 2015)
Seat Leon ST 4Drive

Το πρακτικό γίνεται πρακτικότερο. Το Leon ST αποκτά πέµπτης «γενιάς» ηλεκτρονικά ελεγχόµενη τετρακίνηση τύπου Haldex, µαζί µε το XDS διαφορικό για αυξηµένες ικανότητες κίνησης. Θα διατίθεται µε πετρελαιοκινητήρες στα 1,6 και 2,0 λίτρα, απόδοσης 105 και 150 ίππους αντίστοιχα, ενώ η πρακτικότητά του, παρά την ύπαρξη τετρακίνησης, παραµένει αναλλοίωτη. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 587 λίτρα._(2ο τρίµηνο 2015)
Seat Ibiza facelift

Ουσιαστικές αλλαγές αναµένονται στο supermini της εταιρείας και φήµες θέλουν το εσωτερικό του να είναι ριζικά ανανεωµένο. Οι αλλαγές αυτές θα του δώσουν πνοή για περίπου δύο χρόνια, µέχρι δηλαδή να κυκλοφορήσει η νέα «γενιά» του µοντέλου. Παράλληλα αναµένεται να «φορά» τη νέα «γενιά» κινητήρων του οµίλου, σε βενζίνη και πετρέλαιο._(3ο τρίµηνο 2014)
Skoda Superb

Αυτή είναι η τρίτη «γενιά» της µεγάλης λιµουζίνας της Skoda µε στοιχεία δανεισµένα από το πρωτότυπο VisionC Concept. Οι περισσότερες αλλαγές πάντως εντοπίζονται στο εµπρός µέρος, κυρίως στο καπό και στη µάσκα. Διατίθεται σε σεντάν και station wagon εκδόσεις, εφοδιασµένες µε τους κινητήρες του νέου Passat._(3ο τρίµηνο 2015)
Skoda Fabia Combi

Οι αλλαγές που εντοπίζονται στο πίσω µέρος έχουν ως αποτέλεσµα τη δηµιουργία ενός µεγάλου χώρου αποσκευών (520 λίτρα), που γίνεται τεράστιο για την κατηγορία όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσµατα (1.395 λίτρα)._ (1ο τρίµηνο 2015)
Toyota Mirai Sedan

Νέο όχηµα κυψελών καυσίµου υδρογόνου που σηµατοδοτεί την έναρξη µίας νέας εποχής οχηµάτων. Χρησιµοποιώντας υδρογόνο ως καύσιµο για την παραγωγή ηλεκτρισµού, το Mirai πετυχαίνει ανώτερες περιβαλλοντικές επιδόσεις µε την άνεση και οδηγική απόλαυση ενός βενζινοκίνητου οχήµατος. Χρησιµοποιεί το «Toyota Fuel Cell System», που συνδυάζει κυψέλες καυσίµου µε υβριδική τεχνολογία και περιλαµβάνει τη νέα συστοιχία FC και ρεζερβουάρ υδρογόνου υψηλής πίεσης._(3o τρίµηνο 2015)
Volkswagen Golf GTE

Κάτω από το καπό υπάρχει ο χωρητικότητας 1,4 λίτρου TSI βενζινοκινητήρας που αποδίδει µέγιστη ισχύ 150 PS και µέγιστη ροπή 250 Nm. Ο ηλεκτροκινητήρας (µόνιµου µαγνήτη) αποδίδει µέγιστη ισχύ 102 ίππους και µέγιστη ροπή 330 Nm. Η συνδυαστική µέγιστη ιπποδύναµη του υβριδικού συστήµατος είναι 204 PS/5.000-6.000 σ.α.λ. Η µέση τυποποιηµένη κατανάλωση είναι µόλις 1,5 λίτρα/100 χλµ., µε τις εκποµπές CO2 να είναι µόλις στα 35 γρ./χλµ. Το κλασικό 0-100 χλµ./ώρα πραγµατοποιείται σε 7,6'', ενώ η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 222 χλµ./ώρα. Αισθητικά, το GTE διακρίνεται από τη διαφορετική σχεδίαση των προφυλακτήρων και της µάσκας.
Volkswagen Polo GTI

Διαθέτει τον ολοκαίνουριο TSI του 1,8 λίτρου που αποδίδει 190 ίππους και 320 Nm ροπής. Συνδυάζεται τόσο µε αυτόµατο όσο και µηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Οι σχεδιαστικές αλλαγές, συγκριτικά µε τον προκάτοχό του, είναι µικρές και περιλαµβάνουν ανασχεδιασµένους προφυλακτήρες και φωτιστικά σώµατα τεχνολογίας LED. Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέος πίνακας οργάνων, νέο τιµόνι και ανασχεδιασµένη κεντρική κονσόλα._(1ο τρίµηνο 2015)
Volkswagen Τouran

Αξιοποιεί µια επιµηκυσµένη εκδοχή της πολυχρηστικής πλατφόρµας «MQB» του οµίλου και δεν αλλάζει πολύ την εικόνα του, όπως άλλωστε και όλα τα µοντέλα της VW. Ενισχύεται µε συστήµατα που βελτιώνουν την πρακτικότητά του όπως το «Easy Fold System» για την εύκολη αναδίπλωση όλων των καθισµάτων και την αναδιαµόρφωση του εσωτερικού. Στις αναµενόµενες «κινητήριες» επιλογές συµπεριλαµβάνονται οι 1,2 και 1,4 TSI σε εκδοχές ισχύος 85, 105, 122 και 140 ίππων και οι γνωστοί TDI 1,6 και 2,0 λίτρων µε απόδοση 105 και 150 ίππων, αντίστοιχα.
Volkswagen Jetta

Mε νέες σχεδιαστικές επεµβάσεις εµπρός και πίσω, αεροδυναµικές πινελιές που βελτίωσαν κατά 10% τον αεροδυναµικό συντελεστή, µηχανικές εξελίξεις (νέος TDI Clean Diesel 150 ίππων) και την προσθήκη νέων ηλεκτρονικών συστηµάτων το νέο µοντέλο φιλοδοξεί να κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου Jetta που παρουσιάστηκε ποτέ. Τα νέα ελαστικά βελτίωσαν την ποιότητα κύλισης, ενώ τα πέντε αστέρια από το EuroNCAP σφράγισαν την ποιότητα στην ασφάλεια.
πηγη
Audi Q7 Plug-in Hybrid

Θα φέρει τον τίτλο του πρώτου plug-in diesel υβριδικού συνόλου του γερµανικού οµίλου. Θα συνδυάζει πετρελαιοκινητήρα V6 3,0 λίτρων µε ηλεκτρικό µοτέρ._(3ο τρίµηνο 2015)

Audi Q3

Τρία χρόνια µετά την παρουσίασή του, το compact SUV Audi δέχτηκε µικρές αισθητικές αλλαγές και επεµβάσεις ώστε να διαθέτει καλύτερη οικονοµία καυσίµου. Η βασικότερη εντοπίζεται στο εµπρός µέρος, µε τη νέα µάσκα να επεκτείνεται πλέον µέχρι τα φωτιστικά σώµατα. Τα τελευταία είναι και αυτά ελαφρώς ανασχεδιασµένα και διαθέτουν τεχνολογία «Xenon Plus». Οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2015._(1ο τρίµηνο 2015)
Bentley SUV

Στόχος της πολυτελούς µάρκας εδώ και καιρό είναι η παρουσίαση ενός µεγάλου SUV για το οποίο ετοιµάζεται πυρετωδώς. Με τη χαρακτηριστική όψη της Flying Spur και τους στρογγυλούς προβολείς αναµένεται να κλέψει τις καρδιές των ανά τον κόσµο εκατοµµυριούχων. Θα βασίζεται στην «MLB» πλατφόρµα του οµίλου VW και θα φορά τον θηριώδη W12 των 6,0 λίτρων._(Δεκέµβριος 2015)
BMW X1

Τα βασικά χαρακτηριστικά της δεν αλλοιώθηκαν πολύ, αλλάζει όµως το πάτωµα στο οποίο θα δηµιουργηθεί και είναι το ίδιο µε αυτό της 2 Active Tourer. Λίγο η γρίλια, λίγο το ανάγλυφο καπό, το σπόιλερ και η διπλή εξάτµιση πίσω την κάνουν να υπόσχεται έξτρα συγκινήσεις. Η κίνηση µεταδίδεται στους εµπρός τροχούς αλλά θα υπάρχουν και εκδόσεις xDrive. Βασική κινητήρια µονάδα είναι ο 3κύλινδρος 1,5 λίτρου απόδοσης 136 ίππων._(3ο τρίµηνο 2015)
ΒΜW X6

Συνδυάζει τις δυνατότητες και τη λειτουργικότητα των µοντέλων X και τον σπορ «χαρακτήρα» των κουπέ. Διαθέτει πιο δυναµική εµφάνιση σε σχέση µε το παρελθόν και είναι 32 χλστ. µεγαλύτερη σε µήκος. Η βασική έκδοση είναι η xDrive 30d µε το 6κυλινδρο σε σειρά diesel των 258 ίππων και κορυφαία η M50d µε tri-turbo 6κύλινδρο σε σειρά diesel 381 ίππων. Ολες συνδυάζονται µε αυτόµατο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστηµα τετρακίνησης.
Ford Edge

Λανσάρεται ως το πιο προηγµένο SUV της µάρκας. Η σπορ σχεδίασή του συνδυάζεται µε όµορφη αισθητική, ποιότητα υλικών και νέες τεχνολογίες αµαξώµατος και πλαισίου για βελτιωµένη οδική συµπεριφορά, όπως το Intelligent All Wheel Drive µε Torque Vectoring Control και Curve Control το Adaptive Steering για οµαλή και ακριβή απόκριση. Θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις του δίλιτρου Duratorq TDCi: µία 180 ίππων και µία 210 ίππων._(4ο τρίµηνο 2015)
Ηonda HR-V

Στην, ραγδαία αναπτυσσόµενη, κατηγορία µικρών SUV στην Ευρώπη, η ιαπωνική εταιρεία προτάσσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία ενός κουπέ σε συνδυασµό µε την ευελιξία ενός SUV. Το ρεζερβουάρ καυσίµου είναι τοποθετηµένο στο κέντρο, µε αποτέλεσµα να απελευθερώνεται χώρος και να δηµιουργείται µία από τις πιο ευρύχωρες και ευπροσάρµοστες καµπίνες µικρού SUV. Αρχικά θα είναι διαθέσιµο µε τον 1,6 diesel των 120 ίππων._(2o τρίµηνο 2015)
Hyundai ix35

Ο αντίπαλος του Qashqai αναγεννήθηκε. Βασίζεται σε καινούργια πλατφόρµα από χάλυβα υψηλής αντοχής, που σηµαίνει ότι θα είναι ελαφρύτερος από τον προκάτοχό του και µε καλύτερη οδική συµπεριφορά. Κάτω από το καπό συναντάµε «Euro 6» κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου κατά 10% πιο αποδοτικούς από τους σηµερινούς. Η κίνηση µεταδίδεται είτε στους εµπρός είτε στους τέσσερις τροχούς._(2ο τρίµηνο 2015)
Hyundai Santa Fe facelift

Οπως όλα τα µοντέλα της µάρκας, δέχεται πινελιές φρεσκάδας για να συνεχίσει την πορεία του στην παγκόσµια αγορά, καθώς άµεσα δεν φαίνεται στον ορίζοντα ο αντικαταστάτης του._(1ο τρίµηνο 2015)
KIA Sorento

Μακρύτερο, φαρδύτερο και χαµηλότερο από το δεύτερης «γενιάς» και µε µεγαλύτερο µεταξόνιο, µεγιστοποιεί την ευρυχωρία και την πρακτικότητα της καµπίνας. Ο χώρος φορτίου αυξήθηκε σε 605 λίτρα ενώ διατίθεται τόσο µε πέντε όσο και µε επτά καθίσµατα. Για τους Ευρωπαίους αγοραστές θα διατίθεται µε έναν κινητήρα βενζίνης άµεσου ψεκασµού 2,4-λίτρων και δύο turbo-diesel 2,2 και 2,0 λίτρων._(2ο τρίµηνο 2015)
Land Rover Discovery Sport

Ουσιαστικά πρόκειται για την τρίτη «γενιά» του Freelander. Είναι επταθέσιο, µε τις επιπλέον δύο θέσεις να αναδιπλώνονται όταν δεν χρησιµοποιούνται. Το αµάξωµά του είναι κατά 2,7 εκ. χαµηλότερο σε ύψος από αυτό του Freelander. Το επίπεδο εξοπλισµού είναι υψηλό, ενώ στο κέντρο του ταµπλό βρίσκεται µια νέα οθόνη 8,0''. Θα διατίθεται µε τον 2.0 turbo βενζινοκινητήρα άµεσου ψεκασµού που αποδίδει 240 ίππους και µε τον 2.2 SD4 turbodiesel µέγιστης ισχύος 190 ίππων._(1ο τρίµηνο 2015)
Mazda CX-3

Βασίζεται στο πάτωµα του νέου 2 µε το οποίο µοιράζεται τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Kodo». Το αποτέλεσµα είναι αρκετά καλαίσθητο και δυναµικό. Πανοµοιότυπο είναι και το εσωτερικό µε τις σχεδιαστικές γραµµές να είναι πολύ καθαρές. Την παράσταση κλέβει η µεγάλη «pop-up» οθόνη για το σύστηµα «infotainment». Θα διατίθεται µε κίνηση τόσο στους εµπρός τροχούς όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις και κάτω από το καπό θα υπάρχουν κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου τεχνολογίας «SkyActiv». _(2ο τρίµηνο 2015)
πηγη
Mercedes-Benz GLE Coupe

Πρακτικά, εγκαινιάζει τη νέα ονοµατολογία των SUV της µάρκας. Αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Concept SUV Coupe και αναµένεται να κυκλοφορήσει το ερχόµενο καλοκαίρι όντας το αντίπαλο δέος της BMW X6.
Παρά τις οµοιότητες της µε SUV µε την υπερυψωµένη θέση καθισµάτων και την περιµετρική ορατότητα, οι επιβαίνοντες αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ένα sport µοντέλο παρά σε off-road. Εξωτερικά, ξεχωρίζουν η προεξέχουσα µάσκα µε µονή µπάρα που πλαισιώνεται από LED προβολείς, οι χρωµιωµένες λεπτοµέρειες και οι διπλές απολήξεις της εξάτµισης. Το εσωτερικό είναι υπερπολυτελέστατο και εφοδιάζεται µε ένα νέο τιµόνι, γυαλιστερούς τραπεζοειδής αεραγωγούς και αρκετές ξύλινες επενδύσεις. Από µηχανικής άποψης, υπάρχουν τέσσερα µηχανικά σύνολα απόδοσης από 258 έως 525 ίππους. _(2ο τρίµηνο 2015)
Μercedes-Benz GLK facelift

Είναι µεγαλύτερη σε διαστάσεις από το τωρινό µοντέλο, γεµάτη καµπύλες και αρκετά χρωµιωµένα στοιχεία. Κατασκευάζεται πάνω στην «MRA» πλατφόρµα της C-Class, µε την οποία µοιράζεται και τους κινητήρες._(2ο τρίµηνο 2015)
Mercedes-Benz ML facelift

Συνεχίζει δυναµικά την πορεία της απέναντι στην BMW X5, µε τις αλλαγές να εστιάζουν κυρίως στην ενσωµάτωση νέων σχεδιαστικών στοιχείων που εµφανίστηκαν πρόσφατα στη C και τη S-Class. Για παράδειγµα, η νέα µάσκα µε ελαφρώς επανασχεδιασµένα φωτιστικά σώµατα και προφυλακτήρες. Στο εσωτερικό, υπάρχει φρεσκάρισµα σε αρκετά σηµεία, αλλά η πιο χαρακτηριστική προσθήκη είναι η κεντρική οθόνη αφής. Οι κινητήρες είναι γνωστοί από τα άλλα µοντέλα, αν και φηµολογείται ότι θα υπάρξει και µια υβριδική έκδοση._(4ο τρίµηνο 2015)
Mercedes-Benz MLC

Είναι η απάντηση της Μercedes-Benz στην BMW X6. Βασίζεται στην πλατφόρµα της M-Class και χρησιµοποιεί την ίδια γκάµα κινητήρων µε αυτήν, συµπεριλαµβανοµένης µιας AMG έκδοσης._(3ο τρίµηνο 2015)
Range Rover Sport SVR

Το πιο γρήγορο και πιο δυνατό Land Rover είναι ένα δηµιούργηµα του ειδικού τµήµατος Special Vehicle Operations, που στο εξής θα επιµελείται όλα τα υψηλής απόδοσης µοντέλα της µάρκας. Εφοδιάζεται µε τον πεντάλιτρο V8 µε τον µηχανικό υπερσυµπιεστή που εκτοξεύει την ισχύ στους 550 ίππους. Στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από τις απλές sport εκδόσεις είναι οι ζάντες 22 ιντσών, τα µπάκετ καθίσµατα και φυσικά πολλές αισθητικές λεπτοµέρειες. Εντυπωσιάζει, δε, πολύ το ηλεκτρονικά ελεγχόµενο σύστηµα εξάτµισης, που µεταβάλλει τον ήχο στις ψηλές στροφές δίνοντας στο νέο µοντέλο αγωνιστική χροιά.
Seat Leon X-Perience

Νέο µοντέλο µε µόνιµη τετρακίνηση και εξοπλισµό off-road. Ο «χαρακτήρας» του ταιριάζει «γάντι» µε τους TDI και TSI κινητήρες απόδοσης από 110 έως 184 ίππους. Για τη µόνιµη τετρακίνηση χρησιµοποιείται πολύδισκος συµπλέκτης µε υδραυλική ενεργοποίηση και ηλεκτρονικό έλεγχο, (πέµπτης «γενιάς» Haldex). _(1ο τρίµηνο 2015)
Subaru Outback

Επανασχεδιάστηκε υιοθετώντας πολλά στοιχεία από το Legacy, όπως την εξάγωνη γρίλια µε τις λεπτοµέρειες χρωµίου και τα φωτιστικά σώµατα που φτάνουν µέχρι τα φτερά. Επιπλέον, διαθέτει ράγες οροφής και πλαστικά προστατευτικά στο κάτω µέρος. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν η 6,2 ιντσών οθόνη και η καλύτερη ποιότητα υλικών. Κάτω από το καπό συναντάµε τον 2,5 λίτρων τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 175 ίππων µε 235 Nm ροπής και τον 3,6-λίτρων εξακύλινδρο απόδοσης 256 ίππων µε 334 Nm ροπής._(2ο τρίµηνο 2015)
Suzuki Vitara

Μικρότερες διαστάσεις, όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες ανάγκες (µήκος 4,17 µέτρα, µεταξόνιο 2,5 µέτρα), εξελιγµένο σύστηµα τετρακίνησης «ALLGRIP» και δυνατότητες εξατοµίκευσης έρχονται να ανανεώσουν -και να κάνουν και πιο soft- την «εικόνα» ενός από τα πιο εµβληµατικά σύγχρονα 4χ4. Το νέο µοντέλο εξελίχθηκε από την αρχή ενσωµατώνοντας όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά ασφάλειας και περιβαλλοντικών επιδόσεων, ενώ θα είναι εξοπλισµένο µε τους κινητήρες 1,6 βενζίνης και πετρελαίου που «φορά» και το SX4 S-Cross._(2ο τρίµηνο 2015)
Volkswagen Golf Alltrack

Το σύστηµα µόνιµης τετρακίνησης «4Motion» είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, ενώ η απόσταση του αµαξώµατος από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 20 χλστ. σε σχέση µε τις απλές εκδόσεις. Φυσικά, από ένα crossover δεν θα µπορούσε να λείπει και το bodykit µε τα πλαστικά προστατευτικά περιµετρικά του αµαξώµατος. Είναι διαθέσιµο µε έναν κινητήρα βενζίνης και τρεις diesel, όλοι υπερτροφοδοτούµενοι και µε τεχνολογία άµεσου ψεκασµού. Το πιο γρήγορο µοντέλο είναι το δίλιτρο diesel µε τους 184 ίππους, το οποίο είναι ικανό να πραγµατοποιεί το 0-100 χλµ./ώρα σε 7,8''._(2o τρίµηνο 2015)
Volkswagen Passat Alltrack

Στην έκδοση Estate προστίθεται τετρακίνηση και ρυθµίζονται κατάλληλα οι αναρτήσεις, ολοκληρώνοντας την γκάµα του επιτυχηµένου µοντέλου._(4ο τρίµηνο 2015)
Volvo XC90

Εντυπωσιακό, πολυτελές και δυναµικό το νέο SUV της Volvo. Κυριαρχούν τα πάµπολλα συστήµατα ασφαλείας, η µεγάλη οθόνη, το κεντρικό ηχείο της «B&W» ψηλά στο ταµπλό. Ο κορυφαίος κινητήρας Twin Engine σε plug-in υβριδική έκδοση συνδυάζει έναν δίλιτρο, τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης µε υπερσυµπιεστή και turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα προσφέροντας ιπποδύναµη περίπου 400 ίππων, µε εκποµπές διοξειδίου του άνθρακα περίπου 60 γρ./χλµ. Η συγκεκριµένη έκδοση είναι το πρώτο στον κόσµο επταθέσιο plug-in υβριδικό SUV!_ (1ο τρίµηνο 2015)
Volvo V60 Cross Country

Ενώνει τη σπορ και άνετη οδηγική απόλαυση µε την ελευθερία να ανακαλύπτει κανείς συνεχώς νέους ορίζοντες. Συγκριτικά µε το απλό V60 wagon είναι ψηλότερο κατά 65 χιλιοστά, ενώ «φοράει» ζάντες 18 ή 19 ιντσών µε ελαστικά υψηλού προφίλ για αυξηµένες εκτός δρόµου δυνατότητες κίνησης.
Στην πιο «περιπετειώδη» εµφάνισή του συµβάλλουν τα προστατευτικά των τροχών για τις περιπτώσεις σκληρών και κοφτερών βράχων σε δύσκολες διαδροµές και «εφέ» δύο παραλληλόγραµµες εξατµίσεις στο πίσω µέρος. Στην Ευρώπη θα το δούµε στις αρχές του 2015 εφοδιασµένο µε µια ποικιλία βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων µονάδων.
πηγη
Audi A1 facelift

Φρεσκαρίστηκε το «µωρό» της Audi φορώντας νέα φωτιστικά σώµατα, γρίλια και προφυλακτήρες και προσθέτοντας 2 εκ. στο µήκος του.
Στο εσωτερικό κυριαρχεί το τελευταίας «γενιάς» σύστηµα πολυµέσων «MMI». Oµως, τα καλύτερα κρύβονται κάτω από το καπό: ολοκαίνουργιος 3κύλινδρος 1.0 TFSI µε 95 ίππους και 99γρ./χλµ. CO2 για την 3θυρη έκδοση. Για ακόµα µικρότερο οικολογικό αποτύπωµα υπάρχει ο νέος 3κύλινδρος 1.4 TDI ισχύος 90 ίππων µε µέση κατανάλωση 3,4 λίτρα/100 χλµ και εκποµπή CO2 από 89 γρ./χλµ._ (1ο τρίµηνο 2015)
Audi A4

Στροφή σε πιο σπορ «χαρακτήρα» θα κάνει το επόµενο πολυτελές µεσαίο της Audi µε στόχο να «κοιτάζει κατάµατα» τους εγχώριους γείτονές του από το Μόναχο. Σχεδιαστικά εικάζεται ότι θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από το νέο TT και το R8, κάτι που µένει όµως να δούµε στην πράξη. Η νέα «γενιά» θα διαθέτει περίπου τις ίδιες διαστάσεις αλλά έχει γίνει µεγάλη προσπάθεια για «δίαιτα» στο νέο µοντέλο, που θα έχει µικρότερο βάρος χάρη στην ολοκαίνουργια πλατφόρµα «MLB Evo» στην οποία θα βασίζεται. Ιδιαίτερη έµφαση δόθηκε στην αεροδυναµική αµαξώµατος, αλλά και στις ψηφιακές οθόνες που θα «κατακλύζουν» το εσωτερικό. Πρωταγωνιστής κάτω από το καπό είναι ο 1.4 ΤSI µε σύστηµα απενεργοποίησης κυλίνδρων, ενώ θα υπάρχει και plug-in υβριδική έκδοση._(4ο τρίµηνο 2015)
Alfa Romeo Giulia

Ο Sergio Marchionne (CEO της FCA) αποκάλυψε προ ηµερών πως θα δούµε τη νέα πισωκίνητη Giulia στις 24 Ιουνίου, ηµέρα γενεθλίων των 105 ετών της Alfa Romeo. Η εµφάνισή της παραµένει µεγάλο µυστικό και το µόνο που γνωρίζουµε είναι ότι θα βασίζεται σε πάτωµα που εξέλιξε η Maserati µε βάση την Ghibli (φωτό) από την οποία θα «δανειστεί» και µηχανικά σύνολα._ (2ο τρίµηνο 2015)
Audi TT Roadster

Διαθέτει υφασµάτινη οροφή που ανοίγει ή κλείνει σε 10 δευτερόλεπτα. Tο βάρος της είναι µειωµένο κατά 3 κιλά από την προηγούµενη «γενιά», καθώς αποτελείται από µαγνήσιο και αλουµίνιο. Φορά έναν κινητήρα δίλιτρο TDI «Ultra Clean» των 184 ίππων και δύο δίλιτρους TFSI στις εκδοχές των 230 και των 310 ίππων._(1ο τρίµηνο 2015)
Αudi A6

Αισθητική και εν µέρει µηχανολογική η αναβάθµιση. Σε αισθητικό επίπεδο, οι αλλαγές αφορούν την πολυγωνική γρίλια, τα φωτιστικά σώµατα και τους προφυλακτήρες. Επιπλέον, τροποποιήσεις έχουν γίνει στα µαρσπιέ και στη διπλή απόληξη της εξάτµισης. Στα µηχανικά µέρη, όλοι οι κινητήρες πληρούν πλέον τις προδιαγραφές ρύπων «Euro6»._(1ο τρίµηνο 2015)
BMW 3 Series facelift

Λιγότερες αισθητικές (στον εµπρός προφυλακτήρα και τα φωτιστικά σώµατα) και περισσότερες µηχανικές τροποποιήσεις δέχτηκε το best seller της µάρκας. Αιχµή του δόρατος θα αποτελέσουν οι νέοι τρικύλινδροι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου µε πρωταγωνιστή τον 1,5 λίτρου που θα «φοριέται» σε όλη την γκάµα της BMW._(2ο τρίµηνο 2015)
BMW 6 series facelift

Η ΒΜW αποδεικνύει για άλλη µια φορά πως η πολυτέλεια δεν έχει όριο. Επενέβη, λοιπόν, αισθητικά στη σειρά 6, δίνοντάς της κι άλλες «premium» νότες: full led φωτιστικά σώµατα, νέες ποδιές εµπρός και πίσω, νέα εξάτµιση µε πιο «µπάσο» ήχο για όλες τις εξακύλινδρες εκδόσεις και τέλος πολλές επιλογές για να µπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να εξατοµικεύσει το αυτοκίνητό του (χρώµατα, ζάντες, κ.ά.). Στο εσωτερικό, νέα, ακόµα πιο ποιοτικά υλικά χρησιµοποιήθηκαν, καθώς και νέο σύστηµα πλοήγησης._(3ο τρίµηνο 2015)
BMW Σειρές 7 & 9

Πρωτότυπο που ενδέχεται να αποτελέσει τη βάση για τη νέα «ναυαρχίδα» Σειρά 9, που πιθανώς να βγει στην παραγωγή το 2016. Θα βασίζεται στο ίδιο πάτωµα που θα έχει η νέα Σειρά 7, η οποία θα βγει στην παραγωγή το 2015, καθώς και η νέα Rolls-Royce Phantom._(3ο τρίµηνο 2015)
Jaguar XF

Οι µέχρι τώρα πληροφορίες µιλούν για µεγαλύτερες διαστάσεις µε σκοπό τη βελτίωση της άνεσης των πίσω επιβατών αλλά και τη µεγέθυνση του χώρου αποσκευών. Κατά τα άλλα, πολλά από τα αισθητικά της στοιχεία προέρχονται από την ΧΕ._(3ο τρίµηνο 2015)
Jaguar XE

Ο νέος premium µεσαίος ιαγουάρος θα κληθεί να αντιµετωπίσει ευθέως µοντέλα όπως το Audi A4, τη BMW 3-Series, τη Mercedes-Benz C-Class, το Lexus IS και το Volvo S60. Κάτω από το καπό υπάρχει ο υπερτροφοδοτούµενος V6 των 3,0 λίτρων από την F-Type S. Υπάρχουν φήµες και για µία ακόµα πιο hardcore έκδοση, την XE R-S, η οποία θα διαθέτει πιθανότατα τον υπερτροφοδοτούµενο V8 των 5,0 λίτρων µε τους 550 ίππους._(1ο τρίµηνο 2015)
Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Δηµιουργεί από µόνη της µία εντελώς νέα κατηγορία. Ο χώρος αποσκευών της έχει φτάσει τα 495 λίτρα (από 471). Με την αναδίπλωση των πίσω καθισµάτων ο χώρος αυτός αγγίζει τα 1.354 λίτρα. Οι κινητήρες που υπάρχουν στην γκάµα της είναι δύο diesel και τρεις βενζίνης, απόδοσης από 136 έως 211 ίππους. _(3ο τρίµηνο 2015)
Mercedes- Benz S-Class cabriolet

Διαθέτει δύο αντί για τέσσερις πόρτες και πλήθος εφαρµογών προσαρµοσµένων στις ιδιαιτερότητες της συγκεκριµένης έκδοσης, όπως το κύκλωµα παροχής θερµού αέρα που καταλήγει στα προσκέφαλα των καθισµάτων. Κινητήρες και συστήµατα κίνησης ίδια µε αυτά της «κλειστής» αδελφής της._(2ο τρίµηνο 2015)
Tesla Model S P85D

Αναβαθµισµένη εκδοχή της έκδοσης P85 του Model S. Συνδυάζει τον πίσω ηλεκτροκινητήρα των 470 ίππων µε ένα νέο των 230 ίππων στον εµπρός άξονα προσφέροντας συνδυασµένη ισχύ στους 700 ίππους µε συνολική ροπή 930 Nm. Και παρά τα +132 κιλά (λόγω του επιπλέον ηλεκτρικού εξοπλισµού) και το απόβαρο στα 2.239 κιλά (µε κατανοµή 50/50), το 0-96 χλµ./ώρα επιτυγχάνεται σε µόλις 3,2''. Φυσικά, µιλάµε για ένα σούπερ ηλεκτροκίνητο σεντάν µε εντυπωσιακή αυτονοµία, η οποία φτάνει τα 443 χλµ. µε µία φόρτιση!
πηγη
Alfa Romeo 4C Spider

Η εκτεταµένη χρήση ανθρακονηµάτων και η µαλακή οροφή κρατούν στα µόλις 60 κιλά την αύξηση του βάρους που αναµφίβολα απαιτεί η ενίσχυση του αµαξώµατος ενός ανοικτού αυτοκινήτου.
Ο κινητήρας δεν αλλάζει σε σχέση µε την 4C. Παραµένει ο πλήρως αλουµινένιος τετρακύλινδρος 1750 Turbo βενζίνης που κινεί τους πίσω τροχούς µέσω του γνωστού κιβωτίου Alfa TCT. Η επιτάχυνση, όπως και στην κλειστή έκδοση, έρχεται στο 0-100 σε 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 250 χλµ./ώρα._(1ο τρίµηνο 2015)
Audi R8 LMX

Η σπέσιαλ έκδοση του R8 µε κωδικό LMX ενσωµατώνει φώτα laser. Πίσω δε από τους τυχερούς επιβάτες «βρυχάται» ο V10 κινητήρας των 5,2 λίτρων απόδοσης 570 ίππων και 540 Nm ροπής, µε το 0-100 να έρχεται σε 3,4 δλ._(4ο τρίµηνο 2015)
Audi RS3

Το εντυπωσιακό Α3 µετατρέπεται σε ένα premium hot hatch ύστερα από ατέλειωτους γύρους στην πίστα του Nurburgring. Πρωταγωνιστής θα είναι ο εν σειρά πεντακύλινδρος TFSI 2,5 λίτρων µε απόδοση γύρω στους 360 ίππους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και µια έκδοση ρυθµισµένη να αποδίδει 400 ίππους. Θα υπάρχει, φυσικά, το σύστηµα τετρακίνησης Quattro και κιβώτιο διπλού συµπλέκτη DSG._(1ο τρίµηνο 2015)
Audi RS7 facelift

Μικρές, δυσδιάκριτες αλλαγές, όπως οι αιχµηρές γωνίες στο πλαίσιο της µάσκας, οι αεραγωγοί στον εµπρός προφυλακτήρα και τα νέα LED φωτιστικά σώµατα εµπρός. Στο εσωτερικό έχουµε ανασχεδιασµένο πίνακα οργάνων, νέους αεραγωγούς και νέο σύστηµα «infotainment». Η καρδιά του... θηρίου είναι ο twin-turbo V8 4.0 TFSI µε τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων και απόδοση 560 ίππων και 700 Nm µέγιστης ροπής._(1ο τρίµηνο 2015)
BMW M6 Coupe & Cabrio & Gran Coupe

Ανανεώθηκαν ελαφρώς τα «µεγαθήρια» του M Division και διαθέτουν πλέον ακόµα πιο δυναµική εµφάνιση: LED φωτιστικά σώµατα, νέα µάσκα και µεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον εµπρός προφυλακτήρα. Στο εσωτερικό, καινούργια είναι το τριάκτινο τιµόνι και ο επενδυµένος µε χρώµιο επιλογέας του «iDrive». Τα µηχανικά σύνολα δεν άλλαξαν µε κορυφαίο τον V8 4,4 λίτρων απόδοσης 560 ίππων.
Ford Focus ST

Συµπληρώνει την ανανεωµένη γκάµα Focus και προσθέτει κάτι ακόµη: το νέο diesel Focus ST µε δίλιτρο TDCi κινητήρα απόδοσης 185 ίππων που πετυχαίνει εξαιρετικές επιδόσεις, σε συνδυασµό µε απίστευτη οικονοµία καυσίµου (0-100 χλµ./ώρα σε 8,1 δλ., 4,4 λίτρα/100 χλµ. και εκποµπή CO2 114 γρ./χλµ.). Επίσης, θα διατίθεται µε τον δίλιτρο Ecoboost κινητήρα 250 ίππων. Διαθέτει ανανεωµένη ανάρτηση, νέα ρύθµιση τιµονιού, νέο «Torque Vectoring Control» και αρκετές ακόµα αλλαγές που το κάνουν ακόµα πιο ακριβές σε οδήγηση στο όριο και πιο ευχάριστο για τον οδηγό._(1o τρίµηνο 2015)
Honda Civic Type-R

Με ιπποδύναµη πάνω από 280 ίππους θα προσφέρει απαράµιλλες επιδόσεις συγκριτικά µε οποιοδήποτε προηγούµενο µοντέλο Type R. Σηµατοδοτεί, συνάµα, το ντεµπούτο του νέου µπουτόν «+R» της Honda που υπόσχεται την πλέον συναρπαστική οδηγική εµπειρία. Επιπλέον, ένα νέο Σύστηµα Προσαρµοζόµενων Αποσβεστήρων τεσσάρων σηµείων προσαρµόζει αυτόµατα τη σκληρότητα των εµπρός και πίσω αποσβεστήρων σε κλάσµα του δευτερολέπτου, σύµφωνα µε τις οδηγικές συνθήκες. Ετσι το ταξίδι γίνεται άνετο, ενώ για πιο σπορ συµπεριφορά δίνεται η σκληρότητα που απαιτείται._(2ο τρίµηνο 2015)
Lamborghini Huracan Spider

Και ανοιχτή έκδοση για το υπεραυτοκίνητο µε το σφηνοειδές σχήµα και τις έντονες ακµές. Η δύο τµηµάτων οροφή από ανθρακονήµατα αποθηκεύεται στον χώρο αποσκευών, ενώ η πίσω κολόνα ανασχεδιάστηκε επί τούτου. Στο εσωτερικό κυριαρχεί µία έγχρωµη οθόνη TFT 12,3 ιντσών που έχει αντικαταστήσει τον πίνακα οργάνων και παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό. Τα δέρµατα nappa και alcantara «ντύνουν» τα καθίσµατα, τα πάνελ των θυρών και το ταµπλό._(2ο τρίµηνο 2015)
πηγη
Lexus RC F Coupe

Mε αυτό το µοντέλο οι Ιάπωνες επιχειρούν να αντεπιτεθούν στο γερµανικό «φρούριο» που µοιάζει απόρθητο. Πρόκειται για το πιο εντυπωσιακό, αλά LFA, και συνάµα δυνατό V8 µοντέλο επιδόσεων που κατασκεύασε ποτέ η Lexus.
Η απόδοση των 460 ίππων φέρνει τα 100 χιλιόµετρα από στάση σε µόλις 4,5 δεύτερα και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 300 χλµ./ώρα. Εµφανισιακά, στην ιδιαίτερα δυναµική εικόνα συµβάλλουν οι αεροδυναµικές λεπτοµέρειες σε όλο το µήκος του αυτοκινήτου, το άνοιγµα στο καπό και οι 19άρες ζάντες αλουµινίου._(1ο τρίµηνο 2015)
Mercedes-AMG GT

Η «βασική» έκδοση του γερµανικού κουπέ χρησιµοποιεί τον 4,0 λίτρων V8 biturbo µε απόδοση 462 ίππων, ενώ υπάρχει και η έκδοση GT-S στην οποία ο ίδιος κινητήρας θα αποδίδει 510 ίππους, µε τελική ταχύτητα 312 χλµ./ώρα. Και οι δύο έχουν ανάρτηση µε ταχύτερα και πιο ακριβή αµορτισέρ Multimatic και υδραυλικό σύστηµα διεύθυνσης. Το σύστηµα µετάδοσης, µε το επτατάχυτο κιβώτιο DCT, έχει εξελιχθεί περαιτέρω µετά τη χρήση του στη SLS._(2ο τρίµηνο 2015)
Μercedes-Benz C63 AMG

Η έκδοση βασίζεται στο σασί της νέας C-Class, διατίθεται τόσο σε τετράθυρη εκδοχή όσο και σε estate και «φορά» ολοκαίνουργιο µοτέρ 4,0 λίτρων. Στη C63 αποδίδει µέγιστη ισχύ 476 ίππων, ενώ στη C63S 510 ίππους. Η ανάρτησή της αποτελείται από διάταξη τεσσάρων συνδέσµων εµπρός και από πολλαπλών συνδέσµων πίσω. Διαθέτει ηλεκτρονικά ρυθµιζόµενα αµορτισέρ και η κίνηση µεταδίδεται στον πίσω άξονα, όπου υπάρχει και µπλοκέ διαφορικό. _(2ο τρίµηνο 2015)
ΜINI John Cooper Works

«Καυτή» έκδοση µε δυναµικό «χαρακτήρα» και πολλά John Cooper Works λογότυπα και γραφικά µέσα κι έξω. Ξεχωρίζουν οι µεγάλοι αεραγωγοί εµπρός για την ψύξη των µηχανικών µερών, οι πλαϊνές ποδιές, ο πίσω προφυλακτήρας µε διαχύτη και αεροτοµή. Κινείται από έναν τετρακύλινδρο, δίλιτρο TwinPower turbo κινητήρα που αποδίδει 231 ίππους µεταξύ 5.200 και 6.000 σ.α.λ. και 320 Nm ροπής και είναι ο ισχυρότερος που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε µοντέλο της βρετανικής εταιρείας._(1ο τρίµηνο 2015)
Porsche 911 facelift

Από τα µέχρι στιγµής στοιχεία είναι σίγουρο πως θα εξοπλίζεται µόνο µε turbo κινητήρες εκτός από τις εκδόσεις GT3 και GT3 RS. H Carrera θα κινείται από τον 2,9 λίτρων turbo κινητήρα απόδοσης 400 ίππων, ενώ η απόδοση στην Turbo S θα αγγίζει τους 600 ίππους._(3ο τρίµηνο 2015)
Porsche Cayman GT4

Η κορυφαία έκδοση της Cayman εξοπλίζεται µε τον flat-six twin-turbo boxer κινητήρα των 3,8 λίτρων και των 450 ίππων. Από το όνοµά της συµπεραίνουµε και την αισθητική προίκα της: µεγάλη πίσω αεροτοµή, µεγάλες εισαγωγές αέρα και διπλή απόληξη της εξάτµισης. «Κερασάκι στην τούρτα» οι ζάντες αλουµινίου αποκλειστικής σχεδίασης._(3ο τρίµηνο 2015)
Porsche Boxster facelift

Διαθέτει νέα φωτιστικά σώµατα µε τέσσερα LED στοιχεία όπως τα είδαµε στην 911 και νέο προφυλακτήρα. Στο εσωτερικό, ανανεωµένος θα είναι ο διάκοσµος. Οι τεχνολογικά εξελιγµένοι κινητήρες, αποδίδουν περισσότερους ίππους, καταναλώνοντας λιγότερο καύσιµο._(4ο τρίµηνο 2015)
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...