Κρήτη: Συνεχίζεται η δίκη για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας από αλκοόλ

Διεκόπη στις 3:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, η δίκη για την υπόθεση του θανάτου της Στέλλας Ακουμιανάκη (δείτε εδώ)που θα συνεχιστεί στις 12 σήμερα το μεσημέρι, με καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Την ίδια ώρα, έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ των νομών Χανίων και Ρεθύμνου, διοργανώνουν συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κατηγορούμενους.


Νοσηλεύτρια: «Τα κάναμε όλα»

Η Στέλλα Ακουμιανάκη εκείνο το βράδυ «είχε μια κλασική εικόνα μέθης», κατέθεσε η νοσηλεύτρια που ξεκίνησε την βάρδιά της στις 7 το πρωί: «Τότε είχε ανοικτά τα μάτια της και έκανε εμετό» είπε και εξήγησε ότι της άλλαξε δύο φορές τον ορό εκεί στο φορείο στα ΤΕΠ όπου βρισκόταν η Στέλλα, μέχρι τις 9 παρά τέταρτο που ειδοποιήθηκε από τους συνοδούς (κατηγορούμενους) ότι το παιδί άρχισε να βγάζει αφρούς από τη μύτη.

Όπως κατέθεσε, από τις 7 παρά δέκα που η ίδια πήγε στα επείγοντα να πιάσει δουλειά, μέχρι τις 8 παρά 20, δεν ήταν κανείς γιατρός εκεί. «Ωστόσο, μας είχαν αφήσει το τηλέφωνο και ήταν άμεσα διαθέσιμοι» είπε.

Υποστήριξε ότι τα περιστατικά μέθης είναι σύνηθες φαινόμενο για το Νοσοκομείο, δυστυχώς και σε ανήλικους, όπως είπε ενώ εκτίμησε ότι όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Στέλλα, ακόμη και σήμερα. Η νοσηλεύτρια  έχει παραιτηθεί από το Νοσοκομείο.

Καταθέσεις αστυνομικών

Το πρωί της Τετάρτης, κατέθεσαν αστυνομικοί  που είχαν αναλάβει τις έρευνες σχετικά με το θάνατο της άτυχης 16χρονης.

Κατά τη διάρκεια των καταθέσεών τους οι τρείς αστυνομικοί αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που έγιναν από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να πέσει άπλετο φως στο τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ και ουσιαστικά πως εξελίχθησαν τα γεγονότα.

Οι αστυνομικοί αναφέρθησαν στις καταθέσεις των κατηγορουμένων νεαρών που είχαν βγει την νύχτα εκείνη με την Ακουμιανάκη, που πήγαν σε ποια καταστήματα μπήκαν και τι ακριβώς ποσότητες αλκοόλ είχαν καταναλώσει.

Μάλιστα αναφέρθηκε από τους μάρτυρες κατά τη διάρκεια των καταθέσεων πως οι κατηγορούμενοι αναίρεσαν αρχικά τις πρώτες τους μαρτυρίες όπου έλεγαν πως ενώ αρχικά είχαν βγει μαζί με την Ακουμιανάκη και κάποια στιγμή χώρισαν για να την βρουν αργότερα πεσμένη σε ένα πεζοδρόμιο.

Όπως έχει γίνει γνωστό ένας εκ των κατηγορουμένων τις επόμενες ημέρες και έπειτα από την τραγική κατάληξη της ιστορίας εμφανίστηκε στις αρχές και κατέθεσε το πώς εξελίχθησαν τα πράγματα.

Να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια της εξέτασης μάρτυρα αστυνομικού από τον συνήγορο υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορούμενων, προκλήθηκε ένταση η οποία μεταφέρθηκε και στην αίθουσα του δικαστηρίου χωρίς όμως συνέχεα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...