Αντιδρά το ΠαΣοΚ στην επεναξέταση του διαγωνισμού για τα 20 «οικόπεδα»!!!

Ξαναστέκεται στα πόδια του το ΠαΣοΚ έπειτα από τη βαριά ήττα που υπέστη στις εκλογές. Το μεσημέρι υπήρξε συνεδρίαση των στελεχών του κόμματος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και συγκροτήθηκε εξ αρχής η Επιτροπή Παρακολούθησης Κυβερνητικού Εργου με συνοντιστές τους Χρήστο Πρωτόπαπα και Τάκη Ρήγα.

Στην επιτροπή αυτή θα συμμετάσχουν οι βουλυετές, πρώην κυβερνητικά στελέχη ακόμα και νέοι επιστήμονες. Αύριο, Τετάρτη, συνεδριάζει η ΚΟ του ΠαΣοΚ και θα εκλέξει τον γραμματέα και ενδεχομένως διευθυντή και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο για να προετοιμάσει μεταξύ άλλων τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής όπου θα συμμετάσχουν οι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές και στις πρόσφατες εκλογές αλλά και η ομάδα των Κινήσεων που συγκρότησαν τη Δημοκρατική Παράταξη.

Στο μεταξύ την αντίδραση του ΠαΣοΚ προκάλεσανοι δηλώσεις Λαφαζάνη ότι θα επανεξεταστεί ο διαγωνισμός για τα 20 θαλάσσια «οικόπεδα» στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. «Η σημερινή εξαγγελία του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Λαφαζάνη ότι θα επανεξεταστεί ο εν εξελίξει διεθνής διαγωνισμός για τα είκοσι θαλάσσια «οικόπεδα» στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης «στη βάση του εθνικού συμφέροντος και του μέγιστου αποτελέσματος για τη χώρα μας», αντιφάσκει επικίνδυνα με τον εαυτό της», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.   

«Το εθνικό συμφέρον», συνεχίζει η ανακοίνωση, «είναι αυτό που επιβάλλει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία και να μην υπάρξει καμία κίνηση υπαναχώρησης ή καθυστέρησης που θα εκληφθεί διεθνώς ως υποχώρηση της Ελλάδας στην ενεργό άσκηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της μέσα στα απώτερα όρια της υφαλοκρηπίδας της και της ΑΟΖ της που έχουν καθορισθεί με το νόμο 4001/2011. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει τη συνέχεια της εθνικής πολιτικής στο ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό ζήτημα. Η προκήρυξη των είκοσι «οικοπέδων» είναι η πιο σημαντική έμπρακτη κίνηση που έχει γίνει τα τελευταία σαράντα χρόνια στο πεδίο των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στις θαλάσσιες ζώνες της, ο όλος δε σχεδιασμός είναι αποτέλεσμα δουλειάς βάθους που έγινε από τα Υπουργεία Εξωτερικών και ΠΕΚΑ όχι στο όνομα της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά στο όνομα του Έθνους».

Κριτική άσκησε το ΠαΣοΚ και στην άποψη που διατύπωσε ο Πάνος Καμμένος για την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. «Οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ κ Καμμένου περί «κόκκινων γραμμών» στο θέμα της απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει στην Ελλάδα δημιουργούν σοβαρό κοινωνικό και πολιτικό θέμα», σχολιάζει η Χαρ. Τρικούπη. «Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Είναι πολύ πρόσφατες οι δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και της αρμόδιας Αν. Υπουργού κ. Χριστοδουλοπούλου που αποδέχονται και στηρίζουν το αίτημα των παιδιών μεταναστών για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας που πέρα από κάθε αμφιβολία δικαιούνται.

Θυμίζουμε ότι μετά από επιμονή του ΠΑΣΟΚ, στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι ήδη έτοιμο σχέδιο νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης, που ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, και θέματα ιθαγένειας δεύτερης γενιάς μεταναστών. Ελπίζουμε οι «κόκκινες γραμμές» του κ. Καμμένου να μην μπλεχτούν με τους  «συμβιβασμούς»  του κ. Τσίπρα και να μην αφαιρέσουν από τη Βουλή το δικαίωμα να νομοθετήσει αυτό που η συντριπτική της πλειοψηφία επιθυμεί», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.   πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...