Οσκαρ 2015: Όλα τα αστέρια στο κόκκινο χαλί - Η ταινία «Birdman» μεγάλος νικητής στα ανεξάρτητα βραβεία Spirit

Από τις πρώτες υποψήφιες της βραδιάς που έκαναν την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί ήταν η Πατρίτσια Αρκέτ. Διεκδικεί το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ταινία Boyhood, του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Συνοδευόταν από την κόρη της αλλά και την αδερφή της και επίσης ηθοποιό Ροζάνα Αρκέτ.
((Η ταινία "Birdman" κατέκτησε την ύψιστη τιμητική διάκριση στα ανεξάρτητα βραβεία Spirit, που απονεμήθηκαν το Σάββατο, μια ημέρα πριν από μεγαλύτερη νύχτα της παγκόσμιας βιομηχανίας του θεάματος, που θα γίνει στο Χόλιγουντ όταν και θα απονεμηθούν τα περίφημα Όσκαρ.
Η ταινία "Birdman" που έχει προταθεί για εννέα Όσκαρ, κέρδισε τρία ανεξάρτητα βραβεία Spirit, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου της καλύτερης ταινίας και του βραβείου για τον πρώτο ανδρικό ρόλο που κέρδισε η ερμηνεία του ηθοποιού Μάικλ Κίτον.
Η ταινία "Whiplash", κέρδισε δύο βραβεία, ενώ το πολιτικό δράμα "Selma", έφυγε από τα ανεξάρτητα βραβεία… με άδεια χέρια.
Η ταινία "Boyhood", που έχει προταθεί για έξι υποψηφιότητες στα Όσκαρ, κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και του καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Πατρίσια Αρκέ.
Η Τζούλιαν Μουρ κατέκτησε τον τίτλο της καλύτερης ηθοποιού για την ενσάρκωση του ρόλου μιας γυναίκας που πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ στην ταινία "Still Alice".
Η 30η τελετή των ετήσιων βραβείων Spirit, τιμά τα καλύτερα κινηματογραφικά επιτεύγματα σε ταινίες των οποίων το κόστος παραγωγής είναι κάτω από 20 εκατομμύρια δολάρια. Συχνά τα ανέξαρτητα βραβεία Spirit είναι «τροχιοδεικτικά» των νικητών των βραβείων Όσκαρ της αμερικανικής Ακαδημίας του Κινηματογράφου.)))

Φαίνεται ότι οι πρωταγωνιστές του φιλμ ήταν ιδιαίτερα ανυπόμονοι αφού και ο συμπρωταγωνιστής της Αρκέτ, Ίθαν Χοκ αλλά και ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ έφτασαν νωρίς – νωρίς στο Kodak Theatre. «Δεν πιστεύω ότι θα ξαναέχω μια εμπειρία σαν το Boyhood. Αυτή η ταινία δείχνει ότι συνεχώς γίνονται καινούρια πράγματα. Κάθε φορά που θα μου παρουσιάζεται η ευκαιρία να κάνω κάτι διαφορετικό θα λέω φυσικά ΝΑΙ», ανέφερε ο Χοκ, υποψήφιος απόψε για Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου. Πρόσθεσε και μια κουβέντα για τον Ρόμπιν Γουίλιαμς: «Όλοι οι άνθρωποι που έχουν επιρροή στη ζωή σου μένουν για πάντα μέσα σου».


































Ο Μάικλ Κίτον φαβορί για τον πρώτο ανδρικό ρόλο και την ερμηνεία του για το Birdman, που επίσης ξεχωρίζει από τις ταινίες, ανέφερε πως είναι εκπληκτικό κάθε φορά που ένας ηθοποιός παίρνει ένα ρόλο τόσο ξεχωριστό και πως κάθε φορά το απολαμβάνει.

Από τους πρώτους που βρέθηκαν στο Kodak Theatre ήταν και ο Αλεξάντρ Ντεσπλά, ελληνικής καταγωγής, διπλά υποψήφιος για τη μουσική επένδυση στο Grand Budapest Hotel και στο Immitation Game.

Από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις της βραδιάς αυτή της Λουπίτα Νιόνγκο, νικήτριας πέρσι, το φόρεμα της οποίας είναι φτιαγμένο μόνο από πέρλες. Ιδιαίτερα σέξι, όπως πάντα, η εμφάνιση της Τζένιφερ Λόπεζ.

Η Lady Gaga, ξεχώρισε και πάλι για το εκκεντρικό στιλ του φορέματος της.

Η αγκαλιά της Τζένιφερ Άνιστον με την Έμμα Στόουν στο κόκκινο χαλί, ήταν ένα από τα highlights της εισόδου των σταρ στο χώρο της απονομής



 Η Ρις Γουίδερσπουν έβαλε μια φωτογραφία της στο twitter, λίγο πριν την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί ντυμένη με τουαλέτα του Τομ Φορντ.





Ο χώρος είναι γεμάτος προστατευτικές τέντες αφού ο καιρός προβλέπει βροχή στο Λος Άντζελες.   

Τη βραδιά παρουσιάζει ο Νιλ Πάτρικ Χάρις. Στη σκηνή αναμένεται να ανεβεί η Lady Gaga η οποία θα πάρει μέρος στο αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από τη δημιουργία της ταινίας «Η Μελωδία της Ευτυχίας». Στη σκηνή ως παρουσιαστές θα ανεβούν επίσης οι Τζένιφερ Άνιστον, Έντι Μέρφι, Τζον Τραβόλτα και η Ντακότα Τζόνσον του 50 Shades Of Grey. Η τελευταία μάλιστα έφτασε στο Kodak Theatre συνοδευόμενη από τη διάσημη μαμά της, την ηθοποιό Μέλανι Γκρίφιθ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...