Σάλος με μαύρο χιούμορ κατά της Ελλάδας που έκανε διάσημος γερμανός παρουσιαστής.

Σάλο με βολές ακόμη και από γερμανικές εφημερίδες προκάλεσε σχόλιο που έκανε διάσημος γερμανός παρουσιαστής του τηλεοπτικού καναλιού "ARD", Γκούντερ Γιάουχ, όταν στην διάρκεια της εκπομπής του, έπεσε το ρεύμα.


«Γίναμε Ελλάδα...» είπε ο Γιάχουχ, στη μεγαλύτερης θεαματικότητας εκπομπή στη γερμανική τηλεόραση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα την ελληνική κρίση

Η διακοπή ρεύματος διήρκεσε 20 λεπτά, ωστόσο, το ρεύμα είχε πέσει μόνο στο στούντιο και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση της γύρω περιοχής.

Εκείνη την ώρα, οι καλεσμένοι του δεν έδωσαν μεγάλη σημασία για το σχόλιό του, όμως, στο Διαδίκτυο και στον γερμανικό Τύπο, το θέμα πήρε διαστάσεις λίγες ώρες αργότερα.

«Πιο κατάλληλο θα ήταν να μιλά κανείς για "συνθήκες Γερμανίας" παρά για Ελλάδας» σχολίασε η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), υπενθυμίζοντας άλλα διακοπής ρεύματος σε γερμανικό έδαφος.

Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα προχωρά σε ένα δηκτικό σχόλιο «Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποιος χαρακτηριζόταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια ο "μεγάλος ασθενής" της Ευρώπης», φωτογραφίζοντας την γερμανική οικονομία.

Παράλληλα, η εφημερίδα "FAZ" επικρίνει,  όπως και το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", το κακόγουστο αστείο του Γιάουχ ως "μη παραγωγικό", την ώρα που υπάρχει ανάγκη για ουσιαστική συζήτηση γύρω από τις συνθήκες στην Ελλάδα.

«Μάλλον συνθήκες Γερμανίας ήταν κύριε Γιάουχ, τεχνολογία αιχμής και παρ' όλα αυτά ακόμη στο σκοτάδι» σχολιάσαν γερμανοί χρήστες στο Twitter
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...