Χαραμάδα ελπίδας σε Αθήνα για το ραντεβού Ομπάμα- Μέρκελ τη Δευτέρα

Το  ραντεβού Ομπάμα - Μέρκελ στον Λευκό Οίκο την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου περιλαμβάνει στην ατζέντα της συζήτησης την Ελλάδα η οποία βρίσκεται σε  σκληρή διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους. 
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να επαναλάβει στην Αγκελα Μέρκελ τις θέσεις του για τη λιτότητα, την οποία απορρίπτει ως μη επαρκές μέτρο για τη «διόρθωση» μίας οικονομίας και την άποψη ότι η επιμονή είναι τιμωρητική για τους έλληνες.

 Αναμένεται να ασκήσει πίεση ώστε να αποφευχθεί επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης, την οποία οι Αμερικανοί θεωρούν πιθανή και βεβαίως «την φοβούνται».

 


Η Ελλάδα και η οικονομία της είναι μικρή, οι οικονομικοί σύμβουλοι του αμερικανού Προέδρου Ομπάμα ωστόσο, εκτιμούν, όπως προκύπτει από εισήγηση τους ότι, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της Ευρωζώνης, συνεπώς, την αμερικανική και παγκόσμια οικονομία

Ομπάμα: Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη κράτησε αρκετά...

Οι παρεμβάσεις του αμερικανού προέδρου προς στήριξη της Ελλάδας προκάλεσε ενόχληση στο Βερολίνο και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τον Λευκό Οίκο να τηρήσει τους διπλωματικούς όρους και πρακτικές, και να μην εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ευρώπης.
Σ’ αυτή την υπενθύμιση οφείλεται η μερική αναδίπλωση του Λευκού Οίκου σε ότι αφορά την αρχική δήλωση του κ. Ομπάμα. Ο τελευταίος παρουσιάζεται «έντονα αγχωμένος» για τις αντοχές της αμερικανικής οικονομίας και πιστεύει ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη κράτησε αρκετά και πρέπει να αλλάξει άμεσα η πολιτική της λιτότητας,με ενέργειες που θα οδηγούν στην ανάπτυξη.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...