Καρέ καρέ η μεγάλη στιγμή εκλογής της Ζ.Κωνσταντοπούλου (φωτό)

Παραλειπόμενα και φωτογραφικά στιγμιότυπα απ' ό,τι συνέβη στην  ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου ως προέδρου του ελληνικού κοινοβουλίου.

Η δεύτερη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του κοινοβουλίου


 Με ρεκόρ ψήφων εκλέχθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου Πρόεδρος του Κοινοβουλίου – είναι η δεύτερη γυναίκα (προηγήθηκε η Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη) που καταλαμβάνει τον προεδρικό θώκο.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελέγη με 235 ψήφους, 61 λευκά και 2 άκυρα, υποστηριζόμενη από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ – τους δύο κυβερνητικούς εταίρους - αλλά και από τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ – με σχετικές ωστόσο διαρροές.
Οι βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι ήταν από τους πρώτους που πήραν θέση στα έδρανα της Ολομέλειας, πολύ πριν αρχίσει η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου της Βουλής.
Της ψηφοφορίας προηγήθηκε η ορκωμοσία των Γιάνη Βαρουφάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου που σήμερα βρέθηκαν στην Βουλή μετά το τέλος της ευρωπαϊκής περιοδείας τους.
Πρώτος ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας και ακολούθησε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Στη διάρκεια της μυστικής ψηφοφορίας η κυρία Κωνσταντοπούλου, χαλαρή και χαμογελαστή κινήθηκε ανάμεσα στα βουλευτικά έδρανα και συνομίλησε με τους συναδέλφους της.
Πολλά ήταν τα ενδιαφέροντα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν όση ώρα διήρκεσε η διαδικασία της ψηφοφορίας, η οποία μάλιστα είχε αργήσει να ξεκινήσει.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κάθισαν δίπλα-δίπλα και βρήκαν την ευκαιρία να τα λένε καθ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Πολλές φορές, μάλιστα, ο πρωθυπουργός έδειχνε να συμφωνεί με αυτά που του έλεγε ο κ. Δραγασάκης, κουνώντας το κεφάλι του καταφατικά.
Ο κ. Βαρουφάκης ήταν ομολογουμένως το πρόσωπο που κέντρισε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των κυβερνητικών, κυρίως, στελεχών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε και ο πρόεδρος των ΑνΕλ Πάνος Καμμένος, που κάθισε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών και τα είπαν για αρκετή ώρα, πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία.
Δεν έλειψαν και οι εμφανίσεις που τράβηξαν τα βλέμματα: η ροκ αμφίεση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι αλλά και το εντυπωσιακό - χάριν του σκισίματος στη φούστα - ταγέρ της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δέχτηκε τα συγχαρητήρια – μαζί με φιλιά και αγκαλιές – από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, την Ραχήλ Μακρή αλλά και του πατέρα της Νίκου Κωνσταντόπουλου, που την παρακολουθούσε συγκινημένος.
Η νέα Πρόεδρος έδωσε με το «καλημέρα» το στίγμα της, τόσο για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, τη λειτουργία της κυβέρνησης σε σχέση με τις κοινοβουλευτικές της υποχρεώσεις και επεδίωξε να φανεί ενωτική και υπερκομματική.
Η «προγραμματική» τοποθέτηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου διήρκεσε μισή ώρα και στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή παράδοσης – παραλαβής σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον απελθόντα πρόεδρο. Δεν πέρασε απαρατήρητη και η χρωματική «σύμπνοια» των δύο, αφού η μεν γραβάτα του κ. Μεϊμαράκη με το τοπ της κας Κωνσταντοπούλου ήταν στην ακριβώς ίδια θαλασσί απόχρωση.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...