Πορτογάλοι καλούν τον Κοέλιου να μην ταπεινώνει την Ελλάδα

Με την εκτίμηση ότι η αντίληψη πως «η πολιτική λιτότητας πρέπει να συνεχιστεί ως έχει» είναι αντιπαραγωγική, 32 προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα, συνδικαλιστές, επιχειρηματίες και πανεπιστημιακοί, καλούν τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέντρο Πάσους Κοέλιου να χαλαρώσει τη στάση του έναντι της Ελλάδας.

Με ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Público, οι υπογράφοντες το κείμενο ζητούν από τον Πορτογάλο πρωθυπουργό να υιοθετήσει έναν δημόσιο λόγο που «δεν θα ταπεινώνει τις χώρες-μέλη». Εκτιμούν επίσης πως η Πορτογαλία «δεν πρέπει να απομονωθεί» από το κίνημα της «ευρωπαϊκής συνεργασίας», αλλά θα πρέπει να συμμετάσχει «στη συζήτηση για την ανάκαμψη των οικονομιών και των κοινωνικών πολιτικών στις χώρες που θυσιάστηκαν περισσότερο κατά τα τελευταία έξι χρόνια».
Ο Πάσους Κοέλιου έχει καλέσει την Αθήνα να «σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες» και έχει απορρίψει κατηγορηματικά κάθε αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Μάλιστα χαρακτήρισε «παραμύθια» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτούς που υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή περιλαμβάνονται εκπρόσωποι της αριστερής αντιπολίτευσης, ένας κεντροδεξιός πρώην υπουργός Οικονομικών, αλλά ακόμη και ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του PSD, του κόμματος του πρωθυπουργού. Επίσης το κείμενο υπογράφουν πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές και επιχειρηματίες.
Επίσης, πρέπει να σημειωθεί πως το βράδυ της Τετάρτης, στη διάρκεια του Eurogroup, όταν πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια συμπαράστασης στους Έλληνες και στη διαπραγμάτευση υπέρ της άρσης των μέτρων λιτότητας, στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λισαβόνα, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στην Ελλάδα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...