Βαρουφάκης: Νέο συμβόλαιο με στόχο την πραγματική έξοδο από την κρίση

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Όπως σημείωσε, χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις του Eurogroup «έτσι ώστε να αλλάξουμε σελίδα».

Ο υπουργός δήλωσε πως η διαπραγμάτευση σημαίνει ταυτόχρονα αμοιβαίες κινήσεις συμβιβασμού αλλά ταυτόχρονα «να έχεις τη δυνατότητα να διανοηθείς τη ρήξη, όταν αυτό που σου προτείνουν δεν είναι σωστό. Δείξαμε ότι η προσπάθεια εγκλωβισμού της νέας κυβέρνησης απέτυχε. Αποδείξαμε ότι μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε σε ασφυκτικά περιθώρια. Συνδυάσαμε τη λογική με την ιδεολογία. Τον σεβασμό για τους κανόνες με τον σεβασμό για τη Δημοκρατία».
Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε:
  • Η συμφωνία αυτή είναι ένα μικρό βήμα σε μία νέα κατεύθυνση. Αποτρέψαμε νέα υφεσιακά μέτρα. Αναιρέθηκαν οι προηγούμενες δεσμεύσεις για μειώση συντάξεων, για μείωση του ΦΠΑ – μέτρα για τα οποία είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση. 
  • Ανατρέψαμε το αποπνικτικό πρωτογενές πλεόνασμα.
  • Είχαμε κάποιες δεσμεύσεις, όπως ότι δεν θα προβούμε σε καμία μονομερή κίνηση που θα έχει αποτέλεσμα στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Είναι μία δέσμευση που θέλαμε να έχουμε. 
  • Θα βάλουμε μπροστά τη διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει –από τον Ιούνιο και πέρα– σε ένα νέο συμβόλαιο για την Ελλάδα, με στόχο την πραγματική έξοδο από την κρίση. Η Ελλάδα σήμερα βγήκε από τη μονομερή απομόνωση. Διανοηθήκαμε τη ρήξη και είπαμε την αλήθεια.  
«Το Μνημόνιο τελείωσε», είπε ο υπουργός λίγο αργότερα, απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφους.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...