Ταύτιση απόψεων Ραχόι και Σαμαρά για τη λιτότητα

Ο Μαριάνο Ραχόι χρησιμοποίησε σχεδόν τα ίδια επιχειρήματα με αυτά που χρησιμοποιούσε ο Αντώνης Σαμαράς για να δικαιολογήσει την ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας
Για δημαγωγία κατηγορεί εμμέσως το κόμμα Podemos ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι,
υποστηρίζοντας πως η πολιτική που ακολούθησε έως σήμερα ήταν ο μόνος τρόπος διάσωσης της οικονομίας στη χώρα του. Απαντώντας μάλιστα στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για έλλειψη κοινωνικής πολιτικής, είπε: «Είναι πολύ επικίνδυνο να πιστέψουμε ότι το κράτος πρόνοιας μπορεί να βασιστεί σε υποθήκες ή να προχωρήσει με χρήματα άλλων».
Χρησιμοποιώντας μάλιστα τα ίδια σχεδόν επιχειρήματα με αυτά της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου προεκλογικά, ο Μαριάνο Ραχόι σε ομιλία του στην κάτω Βουλή για την κατάσταση του Έθνους, επισήμανε ότι «δεν διατηρούμε το κράτος πρόνοιας με τη δημαγωγία», και κάνοντας έμμεση αναφορά στο Podemos, κατήγγειλε «όλους όσοι δίνουν κενές υποσχέσεις» όσον αφορά το μέλλον της Ισπανίας.
Ένα χρόνο πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία και θέλοντας να δικαιολογήσει τον τρόπο διακυβέρνησής του και να αποκρούσει τις επικρίσεις κατά της πολιτικής λιτότητας που έχει ακολουθήσει, ο Μαριάνο Ραχόι εξήγησε πως «αν δεν είχαμε καταφέρει να μειώσουμε στο ήμισυ τους τόκους του χρέους, θα έπρεπε να μειώσουμε στο ήμισυ τις κοινωνικές παροχές». Υπογράμμισε επίσης ότι «είναι πολύ επικίνδυνο να σκεφτούμε (…) ότι είναι εφικτή μια κοινωνική πολιτική που δεν υποστηρίζεται από μια σταθερή οικονομική πολιτική».
Τέλος, υποστήριξε ότι το σημαντικότερο «μέτρο κοινωνικής πολιτικής» που εφάρμοσε η κυβέρνησή του ήταν «η διάσωση της ισπανικής οικονομίας», πράγμα που αναγκάστηκαν να κάνουν επίσης η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...