Σόρος: Οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε έκαναν μαντάρα τη διάσωση της Ελλάδας

Αιχμηρός κατά της Γερμανίας και της Αγκέλα Μέρκελ εμφανίζεται ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος υποστηρίζει πως ο Βόλφκγανγκ Σόιμπλε «τα έκανε μαντάρα με την Ελλάδα»- Ζητά ένα δεύτερο σχέδιο Μάρσαλ


Σκληρή κριτική κατά της Αγκέλα Μέρκελ εξαπολύει ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος κατηγορεί την Γερμανία πως λειτουργεί σαν «το Tea Party της Ευρώπης» και πως «έκανε μαντάρα τη διάσωση της Ελλάδας».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε για το βιβλίο του στο Der Spiegel και την Handelsblatt, ο Σόρος κατηγορεί την Αγκέλα Μέρκελ πως αντιδρά όσο κανένας άλλος στο ενδεχόμενο να στηρίξει άμεσα την νότια Ευρώπη, παρά την αρνητική ανάπτυξη και την τρομακτική υπερχρέωση της. Κι αυτό, μολονότι η οικονομική κατάσταση της Γερμανίας είναι σήμερα τόσο καλή όσο ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες». Ο μεγαλοεπενδυτής επισημαίνει ότι η Μέρκελ είναι χαρισματική πολιτικός «αλλά δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι το ευρώ είναι το μέσο για την επίτευξη του στόχου. Και ο σημαντικότερος στόχος είναι η διαφύλαξη της Ευρωπαϊκή Ενωσης».
Για τον Τζορτζ Σόρος, η Γερμανία είναι αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόχρονα το κλειδί για την ευρωκρίση. Μολονότι αποδείχθηκαν εντελώς άχρηστοι οι κανόνες και οι προδιαγραφές της νομισματικής ένωσης, «η Γερμανία εμφανίζεται αποφασισμένη να τηρήσει με οποιοδήποτε τίμημα παρωχημένους κανόνες». Και μάλιστα ενάντια στη θέληση των άλλων Ευρωπαίων, υποστηρίζει ο Σόρος, ο οποίος παραδέχεται, όμως, ότι η Γερμανία δεν επιδιώκει να κυριαρχήσει επί της Ευρώπης. «Ωστόσο, έχει εξαφανιστεί η αυταπάρνηση του παρελθόντος», διευκρινίζει.
Συνεχίζοντας, ο ουγγροαμερικανός μεγαλοεπενδυτής ζητά ένα «δεύτερο Σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη, χρηματοδοτούμενο από τη Γερμανία», για την οποία επισημαίνει πως «θα έπρεπε να γίνει ένας ευμενής, γενναιόδωρος ηγεμόνας, όπως οι ΗΠΑ μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο». Ωστόσο κάτι τέτοιοι δεν έγινε και αντίθετα η Γερμανία παίζει στην Ευρώπη το ρόλο του « Party στην Αμερική».
Κλείνοντας, ο Τζορτζ Σόρος επιτίθεται και στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, λέγοντας πως «οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε έκαναν μαντάρα τη διάσωση της Ελλάδας», λέει χαρακτηριστικά ο Σόρος, επισημαίνοντας ότι εάν δεν αλλάξει η ευρωπαϊκή πολιτική του Βερολίνου, το ευρώ μπορεί να σωθεί μόνον εφόσον η Γερμανία εγκαταλείψει την νομισματική ένωση.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...