Διαβάστε μια ριζοσπαστική πρόταση για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Μια ριζοσπαστική πρόταση καταθέτει στο www.koutipandoras.gr ο δικηγόρος φορολογικών υποθέσεων Θάνος Μάρκου προκειμένου να εισπραχθούν τα περίπου 75 δισεκατομμύρια ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς το ελληνικό Δημόσιο.
Ο ίδιος συμβουλεύει τη νέα κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια νέου τύπου περαίωση με την οποία θα διαγράψει το ποσό των προσαυξήσεων από πρόστιμα/πέναλτι και θα μειώσει στο μισό το ποσό του αρχικού φόρου. Όπως εκτιμά ο κ. Μάρκου, με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιθανό να συλλεχθεί ένα ποσό που θα φτάνει τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο είναι σαφώς προτιμότερο από το σημερινό… τίποτα. Πέραν τούτου, θα ελαφρυνθεί και το έργο της φορολογικής δικαιοσύνης, η οποία αυτήν τη στιγμή είναι «πνιγμένη» σε υποθέσεις που θα εκδικαστούν ύστερα από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο γνωστός δικηγόρος, εξάλλου, εκτιμά πως είναι ρεαλιστικότατο και καθόλου μεγαλεπήβολο το κυβερνητικό σχέδιο για υψηλή φορολόγηση της συνολικής περιουσίας που υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ, καθώς και το αφορολόγητο για τα εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ. Τονίζει, μάλιστα, πως με αυτό το θεσμικό πλαίσιο οι πολίτες θα μπορέσουν να κάνουν μια νέα φορολογική αρχή στη ζωή τους και να κατοχυρωθεί στην κοινή γνώμη το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, το οποίο τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι κάτι παραπάνω από ζητούμενο. «Όπως κι αν έχει το σημερινό μοντέλο, το οποίο μας επιβλήθηκε από τη Γερμανία, έχει αποτύχει», υπογραμμίζει ο κ. Μάρκου.
Γιάννης Συμεωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...