Βαρουφάκης στο «Charlie Hebdo»: Αν σκοτώσετε τις προοδευτικές κυβερνήσεις, να περιμένετε τα χειρότερα

Η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών έχει τίτλο: «Η Ευρώπη συνταγογραφεί τη λιτότητα, όπως οι γιατροί συνταγογραφούσαν την αφαίμαξη»
Συνέντευξη στο νέο τεύχος -το δεύτερο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Ιανουαρίου- του περιοδικού «Charlie Hebdo» παραχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε τη συνέντευξη στον αντικαταστάτη του Μπερνάρ Μαρί -γνωστό με το παρατσούκλι «μπάρμπα - Μπερνάρ»- Ζακ Λιταέρ. 



Η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη έχει τίτλο: «Η Ευρώπη συνταγογραφεί τη λιτότητα, όπως οι γιατροί συνταγογραφούσαν την αφαίμαξη».

Ο Ελληνας υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μέσα από τις αναταραχές της Ιστορίας με τη θλιβερή τιμή να πρέπει να επιδιορθώσει τις ζημιές που άφησαν τα κόμματα και οι θεσμοί του συστήματος» και συνέχισε: «Αν οι φιλοευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως αυτή στην οποία συμμετέχω, ασφυκτιούν και αν οι άνθρωποι που τις εξέλεξαν έχουν οδηγηθεί στην απελπισία, οι μόνοι που θα ωφεληθούν θα είναι οι φανατικοί, οι ρατσιστές, οι εθνικιστές και όλοι όσοι ζουν με το μίσος».

Ο κ. Βαρουφάκης είπε επίσης απευθυνόμενος στους ομολόγους του: «Αν πιστεύετε ότι έχετε συμφέρον να σκοτώσετε τις προοδευτικές κυβερνήσεις όπως η δική μας τότε θα πρέπει να περιμένετε τα χειρότερα».   
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...