Με ισόβια απειλείται ο Γ. Παπακωνσταντίνου - Το ίδιο υπεύθυνοι Γ. Διώτης και Ευ. Βενιζέλος

Ένοχος  και για τα δύο κακουργήματα(νόθευση εγγράφου και απιστία, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου) κηρύχθηκε ο τέως υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργης Παπακωνσταντίνου, από την Εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου κ. Ξένη Δημητρίου.


Η ίδια κατηγορία—ενοχή, κατά την ...ταπεινή νομική μου άποψη , θα  έπρεπε  να ισχύσει και για τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην διευθυντή του ΣΔΟΕ κ. Γιάννη Διώτη, και αυτό καταδεικνύεται από την ταυτόσημη μεθοδολογία τους, τις ανακρίβειές τους και τις ένοχες σιωπές τους.

Eπιπλέον ως τυφλοί …δικαιοκρίτες, περιμέναμε και τις αγορεύσεις  των συνηγόρων υπεράσπισης, για να ακούσουμε ως οφείλουμε, και την άλλη άποψη-- την περίφημη άλτερα πάρς.

Ποιο ήταν λοιπόν το ζητούμενο στην λίστα Λαγκάρντ, για την οποία ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει τα δύο προαναφερόμενα  κακουργήματα ; Νόθευσε τη λίστα Λαγκάρντ και εάν ναι με ποιο τρόπο;

Σύμφωνα με τις πραγματογνωμοσύνες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας , που κατά την Εισαγγελέα κ. Δημητρίου πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι οι Έλληνες για το επίπεδό της, ο κ. Παπακωνσταντίνου ερεύνησε τρεις φορές την πρώτη λίστα  Στις 29—30 Σεπτεμβρίου 2010, στις 28 Φεβρουαρίου 2011 και την 1η Ιουλίου 2011 . Πάντα κατά την πραγματογνωμοσύνη τα ονόματα των τριών συγγενικών του προσώπων (Ελένη Παπαπακωνσταντίνου, Συμεών Συκιαρίδης και Ανδρέας Ροσιώλης)  διαγράφησαν από το πρώτο Σι Ντί της λίστας Λαγκάρντ, πρίν τη μεταγραφή τους στο αρχικό και πρωτότυπο u.s.b. γιατί διαφορετικά θα άφηναν ίχνη τους, όπως ο λαγός  πριν πάει στη φωλιά του.

Στο στικάκι αυτό υπήρχαν 2059 αρχεία.
Στη δεύτερη λίστα Λαγκάρντ, που ήρθε ποια επίσημα, με πομπές και παράτες στις 20 Δεκεμβρίου 2012 ,τα αρχεία είναι 2062, άρα λείπουν 3 ονόματα  από την εξαφανισθείσα πρώτη. Ποιος είχε συμφέρον και κίνητρο να τα εξαφανίσει ; Αυτό το  γιού, ες , μπί το έδωσε στον γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Γιάννη Διώτη. Πότε; Μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών  δηλαδή μετά την 17ην Ιουνίου 2011. (σς στη  συνέχεια βέβαια θα δούμε τα …γαργαλίματα στα στικάκια από το Διώτη και Βενιζέλο). Τώρα ποιο γιου ες μπί παρέδωσε στο Διώτη ο κ. Παπακωνσταντίνου;

Ο Διώτης  στο Ειδικό Δικαστήριο  ήταν  σαφής και κατηγορηματικός(σς κάθετος για τους Πασόκους): Εγώ παρέλαβα ένα στικάκι με 2062 ονόματα . Άρα ποιος από τους δύο λέει η έχει συμφέρον να λέει ψέματα;
Το δημόσιο ζημιώθηκε κατά την κατηγορία ; Φυσικά και ζημιώθηκε, αφ’ ενός διότι απετράπη ο φορολογικός έλεγχος  για πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ και το δημόσιο έχασε χρήματα από τη φορολογία ,  και αφ’ ετέρου προστατεύτηκε το όνομα και συνακόλουθα η πολιτική καριέρα του κατηγορούμενου.

Ο  Διώτης στις 8 Ιουλίου 2011 βάζει τη γραμματέα του κ. Μανέ και αντιγράφει το στικάκι που του δίνει ο Παπακωνσταντίνου.(ήδη ο Παπακωνσταντίνου έχει φύγει από το υπουργείο Οικονομικών) και εξαφανίζει το «πρωτότυπο» και κρατάει ένα αντίγραφο. Στη συνέχεια στην προανακριτική της Βουλής, παρουσιάζεται και με τρίτο στικάκι στο οποίο περιλαμβάνονται 1972 αρχεία, λόγω επικαλύψεων από άλλα θέματα και κενό μνήμης του υπολογιστή. Για 1972 ονόματα μίλησε και ο τότε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτης στα Μ.Μ.Ε και στην προανακριτική.

Ο  τέως υπουργός Οικονομικών και διάδοχος του Παπακωνσταντίνου  κ. Βενιζέλος, δεν ενημερώθηκε από το συνάδελφό του  για τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά από τον κ. Διώτη. Του παρέδωσε ένα στικάκι(δεν γνωρίζουμε ποιο από τρία) και άρχισε και αυτός την έρευνα. Οι δύο τους λένε ότι η παράδοση έγινε στα τέλη Ιουλίου 2011. Η πραγματογνωμοσύνη όμως , εντόπισε ότι στις 8 Αυγούστου 2011 ο χρήστης user v  που αντιστοιχεί  σε  συντάκτη υπουργό η αναπληρωτή υπουργό(ο Βενιζέλος η αναπληρωτής του) ανοίγει τα μεσάνυκτα  τρία αρχεία.

Στον δε λάπτοτ με το σκληρό δίσκο,  που παραδίδει μαζί με το στικάκι ο Διώτης στο Βενιζέλο, εντοπίστηκαν 23 χρήστες και ψάχτηκαν  43 ονόματα.  Ύστερα από αυτές τις αθλιότητες, δεν θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και οι δύο «ερευνητές», που δεν πραγματοποίησαν ούτε μισό έλεγχο και έτσι δεν μπήκε ούτε μία πεντάρα στα δημόσια ταμεία, κάτι που έκαναν όλοι οι συνάδελφοί τους Ευρωπαίοι ;

Τώρα  για το δίκαιο της υπεράσπισης:  Μεγάλο μέρος της ευθύνης επιρρίπτουν  στον κ. Διώτη διότι κατά την εκτίμησή τους, εάν δεν εξαφάνιζε το πρωτότυπο γιού, ες , μπι του Παπακωνσταντίνου ο τελευταίος δεν θα ήταν κατηγορούμενος, καθότι θα  αποδεικνύετο πως δεν έγινε νόθευση. Έμμεσα  επέρριψαν ευθύνες και σε πολιτικούς αντιπάλους του πελάτη τους, φωτογραφίζοντας τον κ. Βενιζέλο, αλλά και στον Θέμο Αναστασιάδη(σ.σ διότι θα τον έλεγχε λέει για τα παράνομα 5 εκατ ευρώ που είχε βγάλει έξω, από την πώληση του «Πρώτου Θέματος»). Ο πυρήνας της γραμμής τους ήταν, κοντολογίς , πως κάποιος (δεν κατονομάζουν συγκεκριμένα) «φύτεψε» η «ξερίζωσε» ονόματα στις λίστες και στα γιού ες μπι για να κτυπήσουν πολιτικά και κομματικά τον πελάτη τους, και μέσω αυτού τη μνημονιακή κυβέρνηση και τον Γεώργιο Παπανδρέου.
 γράφει ο Θόδωρος  Βαρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...