Αλαλούμ στο Ισραήλ, ετοιμάζει κυβέρνηση και ο Χέρτζογκ

Μπορεί ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου να δηλώνει νικητής των εκλογών, όμως ο αντίπαλος του δηλώνει ότι όλα τα σενάρια είναι ανοικτά
 Ο Νετανιάχου δήλωσε πως νίκησε στις εκλογές και έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.
Όμως αυτό δεν το δέχεται ο αντίπαλός του στις εκλογές, καθώς δηλώνει ότι ακόμη δεν υπάρχουν οριστικά αποτελέσματα.

Ο Ισαάκ Χέρτζογκ, ηγέτης της κεντροαριστερής συμμαχίας Σιωνιστική Ένωση, δήλωσε πως και εκείνος σκοπεύει να αρχίσει συζητήσεις για κυβέρνηση, αποκλείοντας το Λικούντ, το κόμμα του Νετανιάχου.

«Το αποτέλεσμα μας επιτρέπει να επιστρέψουμε στην εξουσία. Θα περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά», δήλωσε έξω από τα γραφεία του κόμματός του. Τόνισε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να σχηματίσει μία κυβέρνηση με κοινωνικό πυρήνα για το Ισραήλ αλλά και πως ήδη έχει μιλήσει με αρχηγούς άλλων κομμάτων με σκοπό τη σύνθεση μιας κυβέρνησης συνασπισμού.



Νετανιάχου: Το κόμμα μας πέτυχε μια μεγάλη νίκη

Μέσω της σελίδας του στο twitter ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε πως το Λικούντ έχει εξασφαλίσει μεγάλη νίκη στις εκλογές. Κάνει ήδη επαφές για σχηματισμό κυβέρνησης

netaniaxou-to-komma-mas-petuxe-mia-megali-niki

...
Τα exit polls δείχνουν θρίλερ, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου όμως δηλώνει πως το κόμμα του, το Λικούντ, σημείωσε μεγάλη νίκη.
«Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, μια μεγάλη νίκη για το Λικούντ, μια μεγάλη νίκη για το εθνικό στρατόπεδο, μια μεγάλη νίκη για το λαό του Ισράηλ», έγραψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στη σελίδα του στο twitter.




Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν κατά την έξοδο των ψηφοφόρων φαίνεται πως η βραδιά θα είναι μεγάλη στο Ισραήλ, καθώς το κόμμα του Νετανιάχου και η κεντροαριστερή συμμαχία της Σιωνιστικής Ένωσης δείχνουν να μάχονται στήθος με στήθος για τη νίκη.
Ο Νετανιάχου πάντως τόνισε πως ήδη ξεκίνησε συναντήσεις με το άλλο κόμμα της δεξιάς προκειμένου να είναι έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...