Επίθεση Αντ.Κυπριανού στον Ν.Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Σε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του, ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επέκρινε τους μέχρι τώρα χειρισμούς του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, λέγοντας πως «τα πολιτικά κόμματα έχουν θέσεις και είναι πολύ καλά γνωστές».

«Ο ΠτΔ πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει, πρέπει να ακολουθήσει με συνέπεια αυτή τη γραμμή που θα αποφασίσει για να ξέρουμε προς τα που πάμε. Μέχρι σήμερα εγώ δεν έχω καταλάβει τι θέλει στο κυπριακό», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση αναφορικά με το πώς μπορεί να ξεκινήσουν και πάλι οι συνομιλίες, ο κ. Κυπριανού υποστήριξε ότι το ΑΚΕΛ εδώ και ενάμιση χρόνο, από τον Ιούλιο του 2013, έχει υποβάλει πολλές προτάσεις στον ΠτΔ οι οποίες δεν εισακούστηκαν. «Είχαμε προτείνει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις από εκεί που είχαν σταματήσει, προειδοποιώντας ότι αν δεν το έπραττε θα έδινε την ευκαιρία στον κ. Έρογλου να ξεφύγει από δεσμεύσεις που είχε αναλάβει. Χάσαμε εφτά μήνες και τελικά καταλήξαμε εκεί που τον είχαμε προειδοποιήσει, σε ένα κοινό ανακοινωθέν υποδεέστερο από το πλαίσιο που είχαμε προηγουμένως» ανέφερε.
Υπογράμμισε, επίσης, ότι «ο ΠτΔ επέμενε να κατατεθούν θέσεις από την αρχή. Του είπαμε το μόνο που θα πετύχεις είναι να διευρύνεις το χάσμα. Δυστυχώς αυτό έγινε. Διευρύνθηκε το χάσμα τον Ιούλιο του 2014 με την ολοκλήρωση της κατάθεσης των θέσεων από τις δύο κοινότητες». Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, ο Νίκος Αναστασιάδης δεν εισάκουσε τις προτάσεις του ΑΚΕΛ ούτε και στην περίπτωση της NAVTEX, επιλέγοντας να κάνει τη δική του δήλωση, χωρίς να είναι ολοκληρωμένη.
«Το αποτέλεσμα», σημείωσε ο γ.γ του ΑΚΕΛ, «είναι να επανεκδοθεί η NAVTEX, να συνεχίζεται το αδιέξοδο και στη συνέχεια βέβαια υιοθέτησε σε σκόρπιες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου όλα εκείνα που είχαμε προτείνει». Συνέχισε λέγοντας πως θα πρέπει ο ΠτΔ να αναλάβει πρωτοβουλίες, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι επιβάλλεται η έναρξη των διαπραγματεύσεων και ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν δεκτές υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα.
«Εμείς θα τον στηρίξουμε σε μια τέτοια διαδικασία, με προϋπόθεση ότι θα βασιστεί σε αρχές και σε ένα υπεύθυνο τρόπο διαχείρισης των διαπραγματεύσεων» πρόσθεσε. Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι επίκειται επανέναρξη των συνομιλιών, ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση απολύτως γι` αυτό το θέμα και πως ο ΠτΔ δεν τους έχει πει τίποτε απολύτως, ούτε και στην πρόσφατη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου έχει αναφέρει κάτι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ανέφερε, τέλος, πως μία διαδικασία από μόνη της δεν μπορεί να αποτελεί κίνδυνο και πως αυτό εξαρτάται από το περιεχόμενο που θα έχει η διαδικασία.

ΑΚΕΛ: Ο Αναστασιάδης πειθήνιο όργανο της τρόικας

akel.jpg

ΑΚΕΛ «Προεκλογικά ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε όσες πιο πολλές φορές μπορούσε τη λέξη εμπιστοσύνη. Μέσα σε δύο χρόνια την πλήγωσε άπειρες φορές», είπε ο γ.γ του ΑΚΕΛ.
Λευκωσία
Δριμεία επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης Αναστασιάδη ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Επί διακυβέρνησής του, είπε, ο λαός νιώθει εξαπατημένος, νιώθει να του κλέβουν την αξιοπρέπεια και να τον επιστρέφουν πίσω στα χρόνια της τοκογλυφίας και της υποταγής.
Ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, από ηγέτης της κρίσης, μετατράπηκε σε πειθήνιο εκτελεστικό όργανο της τρόικας. «Η αποτίμηση των δυο χρόνων διακυβέρνησης Αναστασιάδη μπορεί να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις: απογοήτευση, καταρράκωση και αναξιοπιστία». Προεκλογικά, πρόσθεσε, ο Νίκος Αναστασιάδης, μοίραζε υποσχέσεις για να υφαρπάξει τη ψήφο του λαού. Μετά την εκλογή του, υπέγραψε την κατάργηση των αξιογράφων, η δέσμευση για πάταξη της φοροδιαφυγής μετατράπηκε σε δίχτυ προστασίας των μεγαλοοφειλετών, οι επενδύσεις δεν έρχονται ποτέ, οι δανειολήπτες περιμένουν την υλοποίηση της πρότασης για αποπληρωμή των δανείων, ενώ όλοι οι σχεδιασμοί για το φυσικό αέριο ανατράπηκαν.
«Η κρατική εταιρεία υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ) διαλύθηκε, οι συζητήσεις με ισραηλινές εταιρείες σταμάτησαν, οι μελέτες ειδικών συμβουλευτικών οίκων του εξωτερικού ανατράπηκαν και η δημιουργία τερματικού στο Βασιλικό εγκαταλείφθηκε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Άντρος Κυπριανού εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες και για θέματα αξιοπιστίας του Νίκου Αναστασιάδη, φέρνοντας ως παράδειγμα τη φυγάδευση μεγάλων ποσών πριν τον Μάρτιο του 2013, από άτομα του οικογενειακού του κύκλου, χαμένους φακέλους και συμβόλαια, συσκέψεις στο προεδρικό με υπό κάλυψη δικηγόρους, αλλά και την αγοραπωλησία οικοπέδων της αρχιεπισκοπής με άτοκες δόσεις. «Προεκλογικά ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε όσες πιο πολλές φορές μπορούσε τη λέξη εμπιστοσύνη. Μέσα σε δύο χρόνια την πλήγωσε άπειρες φορές», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...